ÚVOD » Bulharsko » Čiernomorec

Afrodita Family Hotel
★★

Popis hotela
Oblasť a mapa
Výlety
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Príjemné letovisko Čiernomorec leží 9 km severne od starobylého mesta Sozopol a 25 km od Burgasu. Do roku 1951 bol Čiernomorec známy ako dedina menom Sveti Nikola (grécky Agios Nikolaos). Súčasný názov Čiernomorec sa dá do slovenčiny voľne preložiť ako "muž od Čierneho mora". Čiernomorec síce neponúka historické zaujímavosti, ale môže sa pochváliť pekným prístupom k moru a množstvom reštaurácií, krčmičiek a nočných klubov ktoré pozývajú na posedenie. Výhodou sú veľmi priaznivé ceny ako za ubytovanie, tak i za jedlo. V meste je aj rybársky prístav  a tiež tradičný zeleninový a ovocný trh.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 25 km. Transfer z letiska trvá približne 30 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 376 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Burgas: 1:20 hod.
Košice - Burgas: 1:05 hod.
Poprad - Burgas: 1:15 hod.
Sliač - Burgas: 1:15 hod.
Viedeň - Burgas: 1:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta z Bratislavy trvá približne 14 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

V januári vystúpia teploty len na 6°C a vo februári na 7°C. V marci sa počasie troška oteplí na 12°C a začne sa príjemná jar. Postupne v ďalších mesiacoch začnú teploty výrazne stúpať - v apríli sa oteplí na 15°C, v máji na 20°C a v júni až na 25°C. Najteplejšie mesiace sú júl a august, kedy je približne 27°C a v septembri trochu teploty klesnú na 24°C. Pre október je typická teplota 18°C, pre november 12°C a pre december len 8°C.

Pláž

V okolí mesta Čiernomorec sa nachádzajú štyri väčšie pláže. Pláž pri kempe Gradina ocenia priaznivci extrémnejších vodných športov alebo windsurfingu. Schádzajú sa tu priaznivci adrenalínovej zábavy a ponuka športového vyžitia je tu pomerne široká. Východne od mestečka je úsek pobrežia plný skalísk a útesov. Tejto časti sa hovorí Kráľovská pláž a je obľúbeným útočiskom pre skokanov z útesov, rybárov a samozrejme pre nudistov.

More

Napriek blítkosti priemyselného Burgasu je tu more čisté.

Teplota mora

Január - 10°C, Február - 8°C, Marec - 8°C, Apríl - 11°C, Máj - 16°C, Jún - 21°C, Júl - 24°C, August - 24°C, September - 22°C, Október - 19°C, November - 15°C, December - 12°C.

Deti

Klasické detské kútiky v hoteloch a vonkajšie detské ihriská, za aquaparkom si treba zájsť do Primorska alebo na Slnečné pobrežie.

Šport

Plážové športy a vodné športy.

Zábava

Množštvo malých kaviarničiek so živou hudbou cez deň, v noci ožívajú bary a diskotéky.

Mapa

Video

Za návštevu stojí neďaleké mesto Sozopol, ktoré je vzdialené cca 10km alebo pešia túra na mys Emine, na ktorom sa nachádza malý maják a mys je považovaný za miesto s najväčším výskytom búrok v celom Bulharsku. Veľmi obľúbené sú aj plavby loďou k ostrovu Svätého Ivana.