ÚVOD » Bulharsko » Pomorie

Hotel Regata
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Regata - 1 Hotel Regata - 2 Hotel Regata - 3 Hotel Regata - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Slnkom zaliata pláž s jemným pieskom je od hotela oddelená len pobrežnou promenádou, ktorá poskytuje obrovský výber obchodíkov.

Centrum

Centrum starého mesta je vzdialené len niekoľko desiatok metrov. V blízkosti nájdete aj autobusovú zastávku.

Bazén

Hotel nedisponuje bazénom.

Od letiska

Letisko pri Burgase sa rozprestiera vo vzdialenosti 11,5 km.

Poloha

Ubytovanie sa nachádza v južnej časti polostrova, ktorý spadá pod letovisko Pomorie.

Internet

- WiFi pripojenie zdarma

O hoteli

Hotel Regatta sa nachádza v staréj části mesta Pomorie, ktorá je na samom brehu mora. Nedaleko, autobusova stanica, supermarket.

Ubytovanie

Hotel Regata ponúka na výber 2-lôžkové izby s možnosťou 1 prístelky, priestrannejšie štúdia pre 2-4 osoby alebo apartmány. Príjemné a moderne vybavené izby s novým zariadením disponujú aj individuálne ovládanou klimatizáciou.
Vybavenie izieb:
- kúpeľňa, sprcha, WC, sušič na vlasy
- káblová TV
- minibar
- internet
- balkón

Stravovanie

Raňajky

Služby

- reštaurácia s terasou
- lobby bar

Nákupné možnosti

V blízkosti hotela nájdete supermarket aj iné podniky ako kaviarne, bary, nočné kluby i reštaurácie. K dispozícii je tu aj množstvo menších obchodíkov s potravinami a hotovými pokrmami.

Video

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Pomorie je krásne balneologické  letovisko, ktoré leží asi 18 km od Nessebaru a 20 km od Burgasu. V súčasnosti ide skôr o pokojnejšie stredisko, ktoré však poskytuje dostatočné možnosti zábavy pre všetkých svojich návštevníkov. V meste sú okrem iného tiež známe liečivé bahenné kúpele, nachádzajúce sa na krásnom skalnatom polostrove neďaleko jazera Pomorie. Bahenné kúpele so železitým pieskom majú liečebné účinky na nervové a pohybové ústrojenstvo, gynekologické ochorenia a stavy po operáciách a úrazoch a v posledných rokoch aj pri liečení lupienky a ekzému. Limanové bahno má zázračné účinky, bahno sa ťaží z dna soľného jazera. Pomorie patrí medzi najväčšie kúpele tohto druhu na celom Balkánskom polostrove.  vstupom do mora na rekreačné účely a tretia tzv. Čierna pláž s liečivým bahnom a pieskom. Návštevníkom sú k dispozícii lehátka a slnečníky i požičovne najrôznejších vodných bicyklov, surfov, skútrov. Vyskúšať si môžete i vodné lyžovanie alebo parašutizmus. V mestečku je veľa malých krčmičiek a reštaurácií s vyhlásenou kuchyňou. Rýchle občerstvenie ponúkajú aj stánky v blízkosti pláží. Centrom mesta vedie živá pešia zóna obklopená zeleným parkom. Nájdete tu obchodíky a kaviarne,  Pomorie je ideálne pre rodiny s deťmi i seniorov.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 18 km. Transfer z letiska trvá približne 20 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 365 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Burgas: 1:20 hod.
Košice - Burgas: 1:05 hod.
Poprad - Burgas: 1:15 hod.
Sliač - Burgas: 1:15 hod.
Viedeň - Burgas: 1:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Dĺžka trasy autom z Bratislavy je približne 14 hodín v závislosti od šoférskych zručností a množstva prestávok po ceste.

Počasie

V januári je typická teplota len 5°C, no vo februári sa zvýši a je 8°C. V marci teploty vystúpia na 13°C, v apríli na 17°C a v máji až na príjemných 22°C. V júni začne byť horúco a teploty vystúpia na 27°C. Najteplejšími mesiacmi sú júl a august, kedy sa teplota pohybuje okolo 29°C. V septembri je ešte príjemné teplé počasie a to 25°C. V októbri sa ochladí na 20°C, v novembri na 13°C a december je veľmi chladný - 8°C.

Pláž

V letovisku sú dve pláže s pozvoľným vstupom do mora tieto sú vhodné na rekreačné účely, tretia tzv. Čierna pláž je s liečivým bahnom. Severná pláž je bližšie k centru, južná pláž je menej preplnená a má pekný chodník až k predmestiu, avšak dve nevýhody. Nie to piesková pláž iba kamenný breh a voda nie je tak čistá ako na severnej, čo môže byť spôsobené vplyvom priemyselného Burgasu.


(Zdroj: flickr//cc/Pomorie)

More

Klasické bulharské vlny v ktorých sa vie každý "vyšantiť" inak čisté s miernym vstupom pre deti.

Teplota mora

Január - 10°C, Február - 9°C, Marec - 9°C, Apríl - 11°C, Máj - 16°C, Jún - 21°C, Júl - 23°C, August - 23°C, September - 22°C, Október - 19°C, November - 15°C, December - 12°C.

Deti

Okrem bežných vodných atrakcií je v meste aj lunapark a cirkus pre deti.

Šport

Priamo na pláži je možné si započičať vodné bicykle, skútre, vyskúšať jazdu na banáne, gumenom člne, či parašutizmus. 

Zábava

V stredisku nechýba množstvo reštaurácií, typických sezónnych obchodíkov a taverien s výhľadom na more. Pre večernú zábavu je vhodná návšteva niektorého s miestnych klubov. Panuje tu pohoda a zároveň príjemný ruch.

Mapa

POMORIE LAKE

Určite navštívte jazero v Pomorí, pri ktorom sa namažete bahnom a následne sa okúpete v jazere. Hovorí sa, že má liečivé účinky a pomôže Vám pri rôznych ochoreniach. 

EMBANKMENT

Pri pláži sa nachádza maličký "maják", v ktorom sa často turisti fotografujú, najmä zaľúbené páry. Je ukážkou nádhernej architektúry.

SUNSET AQUAPARK

Veľmi rozsiahly aquapark s množstvom vodných atrakcií nie len pre deti ale aj dospelých. Nájdete tam tobogány, šmýkačky, tobogánovú vežu ale aj reštaurácie a bufety.

BURGAS

Burgas je štvrté najväčšie mesto v Bulharsku s významným prístavom a lodenicou. V Burgase sa nachádza medzinárodné letisko a je zaujímavým turistickým miestom, kde nájdete mnoho pamiatok a atrakcií. Vzdialené od Pomoria je cca 19 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Burgas)

VARNA

V krásnom meste Varna, ktoré patrí k najväčším mestám Bulharska sa nachádza mnoho pamiatok, či už kultúrnych alebo historických. Najznámejšou z pamiatok je Katedrála zosnutia presvätej Bohorodičky, no známe je aj námorné múzeum, či morské akvárium a delfinárium. Od mesta Pomorie je Varna vzdialená cca 115 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Varna)

SOZOPOL

Mestečko Sozopol je vzdialené cca 65 km. Je síce malé, ale veľmi pekné mesto, ktoré navštevuje veľmi veľa turistov. V Sozopole môžete vidieť zaujímavé budovy, taktiež môžete navštíviť mieste reštaurácie s domácimi špecialitami.


(Zdroj: flickr//cc/Sozopol)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.