ÚVOD » Bulharsko » Aheloy

Hotel Wave Resort
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Wave Resort - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Prímorské letovisko Aheloy leží na diaľnici do Burgasu pri ústí rieky približne 10 km od Slnečného pobrežia. Ide o pokojné miesto vhodné pre strávenie pokojnejšej dovolenky.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 28 km. Transfer z letiska trvá približne 35 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 368 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Burgas: 1:20 hod.
Košice - Burgas: 1:05 hod.
Poprad - Burgas: 1:15 hod.
Sliač - Burgas: 1:15 hod.
Viedeň - Burgas: 1:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta z Bratislavy trvá približne 15 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

V Bulharsku je veľmi premenlivé počasie. Na začiatku roka, v mesiacoch január a február sa stretnete s teplotami od 5°C do 7°C. V marci sa už výrazne oteplí, a to až na 13°C, v apríli na 15°C. V máji je už príjemne teplo a teploty dosiahnú 20°C. Od júna začne letné počasie, kedy sa teploty vyšplhajú na 25°C a počas júla a augusta je až 27°C. V septembri sa už začne ochladzovať na 24°C, v októbri teploty klesnú až na 18°C. Počas novembra sú teploty 12°C a v decembri veľmi nízke, iba 8°C.

Pláž

Nádherné piesočné pláže s pozvoľným vstupom do mora.

More

V hlavnej sezóne je more veľmi teplé s príjemnými vlnami.

Teplota mora

Január - 10°C, Február - 9°C, Marec - 9°C, Apríl - 11°C, Máj - 16°C, Jún - 21°C, Júl - 23°C, August - 23°C, September - 22°C, Október - 18°C, November - 15°C, December - 12°C.

Deti

Typické veľké atrakcie pre deti tu nenájdete, stredisko vyhľadávajú skôr rodiny s deťmi obľubujúci pokojnú dovolenku. Na pláži môžete nájsť malé detské ihriská alebo kútiky.

Zábava

Za väčšou zábavou odporúčame využiť miestne autobusy, lístok stojí cca 2 levy, pretože Aheloy je skôr strediskom kde prevláda pokoj cez deň aj v noci. Niekoľko reštaurácii a barov spríjemňuje letnú atmosféru len miestnou hudbou.

Mapa

V okolí strediska Aheloy sa nachádza mesto Burgas vzidalené cca 20 km alebo mesto Nessebar vzdialené cca 8 km, ktoré môžete navštíviť a pozrieť si ich pamiatky.