ÚVOD » Bulharsko » Zlaté piesky

Remisens Hotel Kristal
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Remisens Hotel Kristal - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Zlaté Piesky je svetovo známe a najmodernejšie prímorské letovisko Bulharska ležiace na severnom pobreží Čierneho mora. Patria medzi najkrajšie európske letoviská a nachádzajú sa v severnej časti čiernomorského pobrežia v prekrásnom lese asi 17 km od mesta Varna. Zlaté Piesky sa rozprestierajú na úpätí hôr a zalesnených vrcholov, plných bukových a dubových stromov, strmšie sa zvažujúcich k nádhernej piesočnatej pláži. Pláž lemuje promenáda s hotelovými komplexmi, s kvetinovými záhonmi a príjemnými miestami na pokojný odpočinok. Dopravu tu zaisťuje malý turistický vláčik či rikše a je vybavená sprchami so sladkou vodou, detskými bazénmi, ale aj uzavretými nudistickými plážami. Lákadlom pre deti je množstvo bazénov s toboganmi, novovybudovaný aquapark s mnohými bazénmi a toboganmi a ďalšie možnosti zábavy.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 16 km. Transfer z letiska trvá približne 20 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 264 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Varna: 1:20 hod.
Košice - Varna: 1:05 hod.
Poprad - Varna: 1:10 hod.
Sliač - Varna: 1:10 hod.
Viedeň - Varna: 1:20 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom pri plynulej jazde z Bratislavy trvá približne 15 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Ako aj v ostatných destináciach Bulharska, aj v Zlatých pieskoch je počasie začiatkom roka chladné. V januári dosiahnú teploty 7°C a vo februári 9°C. V marci sa troška oteplí na 12°C a v apríli až na 16°C. V máji sa začne letné počasie, nie však vhodné na kúpanie a teploty dosiahnú 21°C. V júni je už horúco a to 26°C a v júli a auguste sú teploty vysoké až 29°C. S príchodom mesiaca september sa teploty o čosi znížia na 24°C a s príchodom októbra na 19°C. V novembri je už chladno, pretože teplota vystúpi len na 13°C a v decembri na 8°C.

Pláž

Pláž, 4 km dlhá, je pokrytá jemným zlatým pieskom a práve vďaka nej dostalo letovisko svoj názov. Voda je tu teplá, čistá a morský vánok, sviežosť lesa a blízke horské svahy zmierňujú veľké teplo. Na pláži si môžete prenajať slnečníky, lehátka, zajazdiť si na vodných lyžiach, vodných skútroch alebo bicykloch.

More

Klasické letné horúčavy ochladzuje príjemný morský vánok a taktiež vánok z blízkych lesov.

Teplota mora

Január - 8°C, Február - 8°C, Marec - 8°C, Apríl - 10°C, Máj - 15°C, Jún - 21°C, Júl - 24°C, August - 25°C, September - 22°C, Október - 18°C, November - 14°C, December - 10°C.

Deti

Lákadlom pre deti je množstvo bazénov s toboganmi, novovybudovaný aquapark s mnohými bazénmi a toboganmi a ďalšie možnosti zábavy.

Šport

Zlaté Piesky ponúkajú širokú ponuku športového, kultúrneho a spoločenského vyžitia a bohaté možnosti nočného života. Nájdete tu všetko, čo k modernému letovisku patrí: moderné športoviská (tenisové kurty, trasy pre jazdecký šport, cyklistické trasy, šípky, lukostreľba, bowling, volejbalové, basketbalové ihriská atď.).

Zábava

Po celej promenáde nájdete množstvo kaviarničiek a denných aj nočných barov. V každom hrá iná hudba, živá či reprodukovaná. Nie je núdza ani o večernú zábavu ,
do rána je počas sezóny otvorených viacero diskoték .

Mapa

Video

V okolí strediska Zlaté piesky môžete spoznať kultúrne aj historické pamiatky a takisto krásnu prírodu.

VARNA

V krásnom meste Varna, ktoré patrí k najväčším mestám Bulharska sa nachádza mnoho pamiatok, či už kultúrnych alebo historických. Najznámejšou z pamiatok je Katedrála zosnutia presvätej Bohorodičky, no známe je aj námorné múzeum, či morské akvárium a delfinárium. Zlaté Piesky od Varny ležia cca 18 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Varna)

ALADŽA

Veľmi obľúbenou a často navštevovanou pamiatkou je kláštor Aladža, ktorý patrí medzi najzachovalejšie kamenné kláštory v Bulharsku a je vzdialený len cca 4 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aladzha)

BALTATA

Medzi strediskami Kranevo a Albena sa rozprestiera chránená prírodná rezervácia, kde sa nachádzajú vzácne druhy stromov a množstvo chránených rastlín. Balta je od Zlatých Pieskov cca 10 min.

BALČIK

Mikrobusom sa môžete dostať do Balčiku, ktorý je vdzialený cca 30 km. A je tu často navštevovaná botanická záhrada s množstvom kvetov, rastlín a bylín. Pozrieť si môžete aj centrum mesta.


(Zdroj: flickr//cc/Balchik)

PRIMORSKYJ PARK VARNA

Vo Varne, vzdialenej cca 17 km, sa nachádza park, ktorý je vystavaný priamo pri mori a ponúka turistom a návštevníkom návštevu ZOO, delfinária, námorného múzea a akvária na jednom mieste. 

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.