ÚVOD » Bulharsko » Pomorie

Súkromné apartmány Pomorie
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
súkromné apartmány Pomorie - príklad ubytovania súkromných apartmánov v Pomorí  - 1 súkromné apartmány Pomorie - príklad ubytovania súkromných apartmánov v Pomorí  - 2 súkromné apartmány Pomorie - pláž v Pomorí - 3 súkromné apartmány Pomorie - pláž v Pomorí - 4 +9
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Rozsiahla piesočná pláž s pozvoľným vstupom do mora sa nachádza od hotela cca 50 až 200 metrov. Ležadlá a slnečníky je možné si vyžiadať za poplatok na pláži. Na pláži je možnosť aj aktívneho oddychu v podobe vodných športov či atrakcií, ako je napr. aj plážové volejbalové ihrisko. Na osvieženie tu nájdete bary a reštaurácie.

Centrum

Hotel sa nachádza neďaleko hlavného centra Pomoria.

Od letiska

Hlavné letisko v Burgase sa nachádza od hotela približne 20 kilometrov.

Poloha

Apartmány sa nachádzajú v starej časti oblasti Pomoria. Nachádzajú sa ďalej od ruchu centra. Sú v pokojnej a tichej lokalite, vhodné pre všetky vekové kategórie. Pomorie patrí k vyhľadávaným kúpeľom na Balkánskom polostrove. Preto aj vďaka nim sú tieto apartmány veľmi vyhľadávané.

O hoteli

Tieto novovybudované apartmány sa stali navštevované vďaka svojej tichej lokalite v Pomorí. I keď sú situované pri ceste, sú veľmi pekne a komfortne zariadené. Ponúkajú výhľad na krásne šíre more. Na druhej strane hotela sa nachádza množstvo zelene, kde si môžete spestriť svoju dovolenku najmä oddychom. Tým, že majú apartmány samostatné kuchynky budia dojem rodinného domova a preto stoja za návštevu najmä rodín s deťmi.

Ubytovanie

Apartmány ponúkajú moderne zariadené dvojlôžkové izby s možnosťou jednej prístelky. Taktiež súčasťou apartmánu je aj kuchynský kút so základnou výbavou, riadom, chladničkou a varičom. V súkromných izbách sa nenachádza riad, ani príbor.

Vybavenie izieb:

  • Kúpeľňa (sprcha/WC)
  • Balkón alebo terasa
  • Rýchlovarná kanvica

Stravovanie

Stravovanie je tu individuálne. Apartmány však ponúkajú dokúpenie si raňajok alebo večerí si v reštaurácii, ktorá sa nachádza blízko hotela. V nej je možné stravovanie aj počas obedňajších hodín. Ďalšie stravovanie je možné v centre letoviska, kde sa nachádzajú rôzne kaviarne, reštaurácie, či bary.

Nákupné možnosti

Možnosť nakupovať je možné taktiež iba v centre mesta, ktoré je neďaleko hotela. Nájdete tu rôznu ponuku služieb a obchodov s rozličným tovarom.

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Pomorie je krásne balneologické  letovisko, ktoré leží asi 18 km od Nessebaru a 20 km od Burgasu. V súčasnosti ide skôr o pokojnejšie stredisko, ktoré však poskytuje dostatočné možnosti zábavy pre všetkých svojich návštevníkov. V meste sú okrem iného tiež známe liečivé bahenné kúpele, nachádzajúce sa na krásnom skalnatom polostrove neďaleko jazera Pomorie. Bahenné kúpele so železitým pieskom majú liečebné účinky na nervové a pohybové ústrojenstvo, gynekologické ochorenia a stavy po operáciách a úrazoch a v posledných rokoch aj pri liečení lupienky a ekzému. Limanové bahno má zázračné účinky, bahno sa ťaží z dna soľného jazera. Pomorie patrí medzi najväčšie kúpele tohto druhu na celom Balkánskom polostrove.  vstupom do mora na rekreačné účely a tretia tzv. Čierna pláž s liečivým bahnom a pieskom. Návštevníkom sú k dispozícii lehátka a slnečníky i požičovne najrôznejších vodných bicyklov, surfov, skútrov. Vyskúšať si môžete i vodné lyžovanie alebo parašutizmus. V mestečku je veľa malých krčmičiek a reštaurácií s vyhlásenou kuchyňou. Rýchle občerstvenie ponúkajú aj stánky v blízkosti pláží. Centrom mesta vedie živá pešia zóna obklopená zeleným parkom. Nájdete tu obchodíky a kaviarne,  Pomorie je ideálne pre rodiny s deťmi i seniorov.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 18 km. Transfer z letiska trvá približne 20 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 365 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Burgas: 1:20 hod.
Košice - Burgas: 1:05 hod.
Poprad - Burgas: 1:15 hod.
Sliač - Burgas: 1:15 hod.
Viedeň - Burgas: 1:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Dĺžka trasy autom z Bratislavy je približne 14 hodín v závislosti od šoférskych zručností a množstva prestávok po ceste.

Počasie

V januári je typická teplota len 5°C, no vo februári sa zvýši a je 8°C. V marci teploty vystúpia na 13°C, v apríli na 17°C a v máji až na príjemných 22°C. V júni začne byť horúco a teploty vystúpia na 27°C. Najteplejšími mesiacmi sú júl a august, kedy sa teplota pohybuje okolo 29°C. V septembri je ešte príjemné teplé počasie a to 25°C. V októbri sa ochladí na 20°C, v novembri na 13°C a december je veľmi chladný - 8°C.

Pláž

V letovisku sú dve pláže s pozvoľným vstupom do mora tieto sú vhodné na rekreačné účely, tretia tzv. Čierna pláž je s liečivým bahnom. Severná pláž je bližšie k centru, južná pláž je menej preplnená a má pekný chodník až k predmestiu, avšak dve nevýhody. Nie to piesková pláž iba kamenný breh a voda nie je tak čistá ako na severnej, čo môže byť spôsobené vplyvom priemyselného Burgasu.


(Zdroj: flickr//cc/Pomorie)

More

Klasické bulharské vlny v ktorých sa vie každý "vyšantiť" inak čisté s miernym vstupom pre deti.

Teplota mora

Január - 10°C, Február - 9°C, Marec - 9°C, Apríl - 11°C, Máj - 16°C, Jún - 21°C, Júl - 23°C, August - 23°C, September - 22°C, Október - 19°C, November - 15°C, December - 12°C.

Deti

Okrem bežných vodných atrakcií je v meste aj lunapark a cirkus pre deti.

Šport

Priamo na pláži je možné si započičať vodné bicykle, skútre, vyskúšať jazdu na banáne, gumenom člne, či parašutizmus. 

Zábava

V stredisku nechýba množstvo reštaurácií, typických sezónnych obchodíkov a taverien s výhľadom na more. Pre večernú zábavu je vhodná návšteva niektorého s miestnych klubov. Panuje tu pohoda a zároveň príjemný ruch.

Mapa

POMORIE LAKE

Určite navštívte jazero v Pomorí, pri ktorom sa namažete bahnom a následne sa okúpete v jazere. Hovorí sa, že má liečivé účinky a pomôže Vám pri rôznych ochoreniach. 

EMBANKMENT

Pri pláži sa nachádza maličký "maják", v ktorom sa často turisti fotografujú, najmä zaľúbené páry. Je ukážkou nádhernej architektúry.

SUNSET AQUAPARK

Veľmi rozsiahly aquapark s množstvom vodných atrakcií nie len pre deti ale aj dospelých. Nájdete tam tobogány, šmýkačky, tobogánovú vežu ale aj reštaurácie a bufety.

BURGAS

Burgas je štvrté najväčšie mesto v Bulharsku s významným prístavom a lodenicou. V Burgase sa nachádza medzinárodné letisko a je zaujímavým turistickým miestom, kde nájdete mnoho pamiatok a atrakcií. Vzdialené od Pomoria je cca 19 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Burgas)

VARNA

V krásnom meste Varna, ktoré patrí k najväčším mestám Bulharska sa nachádza mnoho pamiatok, či už kultúrnych alebo historických. Najznámejšou z pamiatok je Katedrála zosnutia presvätej Bohorodičky, no známe je aj námorné múzeum, či morské akvárium a delfinárium. Od mesta Pomorie je Varna vzdialená cca 115 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Varna)

SOZOPOL

Mestečko Sozopol je vzdialené cca 65 km. Je síce malé, ale veľmi pekné mesto, ktoré navštevuje veľmi veľa turistov. V Sozopole môžete vidieť zaujímavé budovy, taktiež môžete navštíviť mieste reštaurácie s domácimi špecialitami.


(Zdroj: flickr//cc/Sozopol)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.