ÚVOD » Chorvátsko » Krk » Krk

Apartmány Lavande
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Apartmány Lavande - Hlavný obrázok ubytovania - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov Krk sa nachádza v severnej časti ostrovov Jadranského mora a patrí do skupiny Kvarnerských ostrovov. Tento ostrov je jedným obľúbených ostrovov a nazývajú ho aj Zlatý ostrov. Nachadzajú sa tu obce Krk, Baška, Dobrinj, Malinska, Punat, Omišalj, Nijvice a Vrbnik.
 

Vzdialenosť od letiska

49 km (Rijeka)

Vzdialenosť od Bratislavy

605 km

Dĺžka letu

1 hodina a 40 minút (Bratislava - Rijeka)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 6 hodín v meste Krk. 

Pláž

Mesto Krk je známe svojimi krásnymi plážami z jemného štrku a skalnatými plážami a mnohé z nich boli ocenené „Modrou vlajkou“, čo je dôkaz toho, že je tu krištáľovo čisté more. Najznámejšia mestská pláž je Lukobran. Pláže sú prispôsobené pre všetky vekové kategórie.
Pláž Vela Plaža je piesočnatá pláž pri meste Baška, okrem nej je tu pláž Oprna a Lisičnjak.

Šport

Pre milovníkov športu je tu možnosť peších túr, cykloturistiky na vyznačených cestách v dĺžke až 300 km, ktoré sa tiahnu po celom ostrove, ďalej tenis, plážový volejbal, futbal, basketbal.

Výlety

V okolí ostrova Krk je mnoho ďalších menších ostrovov a na jednom sa nachádza františkánsky kláštor Košijun spolu s kostolom a múzeom. Najčastejšie dovolenkári navštevujú jaskyňu Biserujka

Zábava

V sezóne je pre návštevníkov Krku pripravený bohatý zábavný program. Počas leta sa organizuje folklórny festival ostrova Krk a množstvo iných kultúrnych podujatí – Námorná bitka, Eko, etno a vínofest, Jar na kolesách.
 

Mapa

Video