ÚVOD » Chorvátsko » Južná Dalmácia » Cavtat

Croatia Cavtat
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Croatia Cavtat - Croatia Cavtat [
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Najmenšia a najjužnejšia časť Chorvátska sa skladá z troch častí, pričom každá z nich je odlišná.


Prvú severnú časť tvorí delta rieky Neretvy pri meste Ploče, ktorá je skôr hospodárskou oblasťou. Druhou časťou je polostrov Pelješac, druhý najväčší polostrov Chorvátska a na konci sa nachádza tzv. Dubrovnícka riviéra, ktorá patrí k najpríťažlivejším oblastiam Jadranského pobrežia, s lákadlom mesta Dubrovník, ktoré je jedno z najkrajších v celom Stredomorí.


Okrem členitého pobrežia zahŕňajúceho polostrov Pelješac patrí k Južnej Dalmácii množstvo ďalších ostrovov - ostrov Korčula dopĺňa nádherný a vzdialený ostrov Lastovo s Lastovským súostrovím a zalesnený zelený ostrov Mljet s národným parkom a kúzelným kláštorom na ostrovčeku uprostred jazera.


Mierna klíma s vysokým počtom slnečných dní, stredomorská vegetácia a teplé more sú hlavným lákadlom pre návštevníkov tejto najjužnejšej časti chorvátskeho jadranského pobrežia. Striedajú sa tu veľké turistické centrá s nie veľmi rušnými lokalitami vhodnými najmä na relaxáciu. Cez svoju odľahlosť je Južná Dalmácia ideálnou destináciou pre náročných a dobrodružných návštevníkov.

Vzdialenosť od letiska

136 km (Split)

Vzdialenosť od Bratislavy

926 km do mesta Ploče

Dĺžka letu

1 a pol hodiny (Bratislava - Split)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 8 a pol hodiny v prvom meste Ploče na severe Južnej Dalmácie.

Pláž

Pekné, čisté pláže, väčšinou štrkové, v okolí Dubrovníka sa nájdu aj pieskové pláže.

Šport

Oblasť poskytuje aj ponuku športových a rekreačných aktivít. Populárne sú vodné športy, potápanie a windsurfing. Okrem iného sa v oblasti dá rozvíjať aj horská turistika či bicyklovanie.

Výlety

Najnavštevovanejšími oblasťami v rámci výletov je rozhodne mesto Dubrovník, ostrov Korčula a národný park Mljet.

Mapa

Video