ÚVOD » Chorvátsko » Murter » Murter

Holiday Village „Jezera – Lovišća“***
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Holiday Village „Jezera – Lovišća“*** - holiday-village-jezera--lovia_2.jpg - 1 Holiday Village „Jezera – Lovišća“*** - holiday-village-jezera--lovia.jpg - 2 Holiday Village „Jezera – Lovišća“*** - holiday-village-jezera--lovia_1.jpg - 3 Holiday Village „Jezera – Lovišća“*** - holiday-village-jezera--lovia_2.jpg - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov Murter sa rozkladá západne od Šibeniku a patrí do skupiny tzv. Šibenických ostrovov a je najväčším ostrovom šibenickej skupiny. Od pevniny je oddelený vo svojej strednej časti úzkym Murterským prielivom (pri dedinke Tisno, kde je kanál najužší, je ostrov spojený s pevninou 37,5 m dlhým mostom), na severovýchode ho obmývajú vody Pirovackého zálivu a na západe vody Murterského mora, ktoré dosahuje na opačnej strane až ku Kornatským ostrovom. Ostrov je považovaný za jednu z najdôležitejších námorných základní v Jadranskom mori. Na Murteri sú štyri prístavné mestá - Jazerá, Betina, Murter a Tisno.

Síce na tomto ostrove nie sú žiadne klasické pamätihodnosti, ale rozhodne sa tu nebudete nudiť. Môžete sa tu venovať športom, vydať sa na výlet do Národných parkov Krka, Kornati či obdivovať najväčšie chorvátske Vranské jazero alebo navštíviť historické mestá na blízkej pevnine (Šibenik, Biograd na Moru).

Vzdialenosť od letiska

66 km (Zadar)

Vzdialenosť od Bratislavy

758 km

Dĺžka letu

1 a pol hodiny (Bratislava - Zadar)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 7 hodín na ostrove Murter.

Pláž

Murter je pomerne malý ostrov, husto osídlený, ale v malebných zátokách sa tu nachádzajú rozprávkové pláže. Vyhlásená piesočná pláž je v zátoke Slanica, v blízkosti správneho strediska ostrova letoviska Murter

Zábava

Mnoho barov ponúka pláž Slanica, kde sa zabavia všetky vekové katregórie.

Mapa

Video