ÚVOD » Chorvátsko » Dugi Otok » Božava

Hotel Agava
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Hotel Agava - 1 Hotel Agava - 2 Hotel Agava - 3 Hotel Agava - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Dugi otok (Dlhý ostrov) je najväčším ostrovom Zadarského súostrovia. Má pretiahnutý tvar 43 km dlhý, ako naznačuje aj jeho názov (Dugi = dlhý). Leží vo vonkajšom páse súostrovia a je značne vzdialený od pobrežia. Na východe ho obmývajú vody niekoľkých menších prielivov (Lavdarski kanal, Ravski kanal, Zverinački kanal). Na západe je to otvorené more, na juhu sa ostrov otvára jedným z najkrajších jadranských zálivov, ktorý sa volá Telašćica a na severe sa nachádza malebný záliv Solišćica. Na ostrove sa nevyskytujú žiadne vodné toky ani pramene. Severovýchodné pobrežie lemujú početné ostrovčeky. Všetkých jedenásť dedín leží na severovýchodnej strane ostrova. Najväčšou z nich je letovisko Sali.

V severnej časti ostrova nájdeme dlhé piesočnaté pláže vhodné najmä pre malé deti. U obce Veli Rat je pekný maják. V ďalších miestach ostrova sú pláže väčšinou skalnaté a miestami sú vybudované betónové terasy. V lete sa na ostrove konajú rozmanité rybárske večery, preteky oslov, športové stretnutia a preteky, z ktorých sú najznámejšie „Saljsko uzancie“ v letovisku Sali. Na ostrove žije viac ako 2800 obyvateľov v rade dedín a dediniek. Najväčšia je poľnohospodárska a rybárska obec Sali s 1200 obyvateľmi, ktorá je správnym strediskom celého ostrova. V obci je pekný prístav, ktorý využívajú najmä turistické jachty. Dedinka Brbinj (v strede ostrova) je spojená pravidelnou trajektovú linkou so Zadarom a aj v prístave Sali pristávajú lodné spoje, tie však neumožňujú prepravu áut. Tento ostrov leží bokom od obvyklých turistických trás a preto je vhodný najmä pre turistov, ktorí chcú prežiť pokojnú dovolenku v krásnej prírode.

Vzdialenosť od letiska

38 km (Zadar)

Vzdialenosť od Bratislavy

742 km

Dĺžka letu

1 a pol hodiny (Bratislava - Zadar)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 9 hodín v Dugi otoku.

Pláž

Piesočnaté, skalné, betonové

Výlety

V severozápadnej časti sa nachádza krásny maják z roku 1849

Zábava

24 hodinovú zábavu prostredníctvom párty si užijete na pláži Saharun.

Mapa

Video