ÚVOD » Chorvátsko » Makarská riviéra » Podgora

MEDORA AURI FAMILY BEACH HOTEL
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
MEDORA AURI FAMILY BEACH HOTEL - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Makarská riviéra je úzky 60 km dlhý pás Jadranského pobrežia ohraničený na severozápade letoviskom Omiš a na juhovýchode deltou rieky Neretvy. Po celej svojej dĺžke je oblasť riviéry chránená krasovým pohorím Biokovo s najvyššou horou Sv. Jure (1762 m. n.m.). K Makarskej riviére patrí aj množstvo ostrovov a ostrovčekov ako napr. Hvar, Brač, Šolta, Čiovo, Drvenik, Vis, Pločica. Je to jedna z najkrajších a najnavštevovanejších oblastí Chorvátska.

Makarská riviéra taktiež ponúka dostatok príležitostí nielen milovníkom pokojného odpočinku na plážach, ale aj milovníkom zábavy, športu, prírody ako aj historických pamiatok. Centrom Makarskej Riviéry je letovisko Makarska, ktoré, ako väčšina letovísk riviéry, ponúka nádherné kamienkové pláže, priezračne more a odpočinok v tieni borovíc a mohutných pínií. Z ďalších letovísk tejto riviéry stoja za zmienku hlavne prímorské mestečká Brela, Baška Voda, Promajna, Bratuš, Krvavica, Makarska, Tučepi, Podgora, Drašnice, Igrane, Živogošče, Drvenik, Podaca, Brist. Makarská riviéra je skutočné prekrásny región, ktorý ponúka dostatok zábavy milovníkom prírody, histórie, kultúry, športu i pokojného odpočinku.

Vzdialenosť od letiska

62 km (Split)

Vzdialenosť od Bratislavy

876 km

Dĺžka letu

cca 1 a pol hodiny (Bratislava - Split)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 8 hodín na Makarskej riviére.

Pláž

Pláže Makarskej riviéry sú väčšinou kamienkové, niekoľko kilometrov dlhé, na mnohých miestach s pozvoľným vstupom do tyrkysovo čistého mora a tak vhodné aj pre rodiny s deťmi. Pobrežie je veľmi členité, nachádza sa tu množstvo nádherných zálivov a kúpanie v nich je priam ideálne.

Šport

Stredisko ponúka mnoho športových podujatí ako sú Veslárska regata, Majstrovská v športovom rybolove alebo Regata chorvátskych námorníkov. Obľúbeným je tu aj jachting, zapožičať sa tu dajú aj bicykle či motoré člny.

Výlety

Makarská riviéra ponúka mnoho kulturných a prírodných poklad. Pri výlete do Biokova navštívte aj jakyňu a navštevované je často aj pútnické miesto Vepric a taktiež Botanická záhrada Kotišina.

Zábava

Makarská riviéra pre svojich návštevníkov ponúka mnoho zábavy počas Makarského leta, kde sa organizujú rôzne podujatia v priestoroch historických budov alebo aj pod holým nebom. Zažijete tu koncerty vážnej hudby, prehliadky ľudových zvyok, zábavné rybárske večery, ale aj zábavu pri populárnej hudbe. Medzi najznámejšie akcie patrí Noc Kalelargy, či augustový karnevál. Okrem toho sa tu samozrejem zabavíte aj v nočných baroch alebo na diskotékach.

Mapa

Video