ÚVOD » Chorvátsko » Mljet » Mljet

Odisej Hotel
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Odisej Hotel - 1 Odisej Hotel - 2 Odisej Hotel - 3 Odisej Hotel - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov je pokladaný za jeden z najkrajších ostrovov Jadranu. Až 72 % povrchu tvoria lesy, z čoho najvzácnejšie sú borovicové lesy, dubové porasty a cedrové háje. Mlljet je typickým krasovým ostrovom s jaskyňami, najznámejšie sú Odysseova jaskyňa a jaskyňa Movriča. Severozápadnej časti ostrova dominuje národný park, v ktorom sa nachádza Veľké a Malé jazero. Veľké jazero má v strede ostrovček s benediktínskym kláštorom z polovice 12. storočia s kostolom Panny Márie. 
Podnebie na tomto ostrvoje je veľmi príjemné a mierne a vyznačuje sa vysokým počtom hodín slnečného svitu. Ostrov je trajektovo spojený s Dubrovnikom a prístavom Prapratno. Práve príroda a mierne podnebie zaručujú na ostrove priaznivé podmienky pre strávenie príjemnej dovolenky.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko Dubrovík - Čilipi je vzdialené 97 km

Vzdialenosť od Bratislavy

992 km

Dĺžka trasy

Cesta autom z nášho hlavného mesta na ostrov trvá približne 12 hodín po čiastočne spoplatnených trasách a zahŕňa aj cestu trajektom.

Pláž

Piesočnatá, lemovaná borovicovými lesmi, ktoré vytvárajú príjemný chládok

More

Ostrov ponúka kúpanie v čistom mori, ale aj v jazerách, ktoré sú obľúbené medzi návštevníkmi.

Deti

S deťmi si môžete vychutnať pešiu turistiku do prírody po upravených a vyznačených chodníkoch, takisto cykloturistiku a vodné atrakcie.

Šport

Zabaviť sa môžete na vodných atrakciách priamo na pláži, ako je potápanie, windsurfing alebo jachting. Milovníci rybolovu si prídu na svoje podmorským lovením rýb.

Výlety

Na ostrove sa nachádza národný park, v ktorom je potrebné platiť vstupné, a prechádzať sa môžete po jeho upravených chodníkoch.
Dovolenku Vám môže spríjemniť aj prechádzka na vyhliadkový bod Montokuc, odkiaľ je výhľad na celý národný park.
Unikátom na ostrove je aj chránený prírodný útvar s názvom Oddyseova jaskyňa, do ktorej môžete vojsť na malých člnoch.

 

Zábava

Ostrov je pokojným miestom bez hluku, kde nezažijete nočný diskotékový život. Naopak, na ostrove sa môžete kultúrne vyžiť návštevou múzeí a galérií.