ÚVOD » Chorvátsko » Korčula » Korčula

Port 9 apartments
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Port 9 apartments - 1 Port 9 apartments - 2 Port 9 apartments - 3 Port 9 apartments - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov Korčula je svojou rozlohou šiesty najväčší ostrov Jadranu a dopravíte sa naň trajketkom z Orebiča alebo z Drveniku. Celý ostrov ako aj hlavné mesto Korčula si zachovalo svoju históriu, ktorú môžete obdivovať pri mnohých pamiatkách. V meste Korčula sa narodil Marco Polo a dodnes je tu dom, v ktorom žil.
Najznámejšie mestá na ostrove Korčula sú Blato, Čara,Vela Luka, Brna, Prižba, Pupnat, Smokvica, Žrnovo, Lumbarda a samotné hlavné mesto Korčula.

Vzdialenosť od letiska

179 km (Split)

Vzdialenosť od Bratislavy

969 km

Dĺžka letu

1 a pol hodiny (Bratislava - Split)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 11 hodín v meste Korčula.

Pláž

V južnej časti ostrova sa nachádza piesočnatá pláž Vela Pržina, ktorá je najväčšou plážou v Lumbarde. Pri meste Blat sú pláže Prižba a Prišćapac a v okolí mesta Račišće sú zasa pláže Vaja, Samograd a Kneže.

More

Ostrov Korčula má krištáľovú čistú vodu mora.

Šport

Športovci si prídu na svoje pri jachtingu, surfovaní alebo potápaní.

Výlety

V meste Korčula je možné vidieť mnoho pamiatok z minulosti ako je napríklad gotická katedrála sv. Marka, v ktorej sú umiestnené obrazy. Hneď vedľa je palác Gabriells, v ktorom sa nachádza expozícia mestského múzea.

Zábava

Počas letných mesiacov je na ostrove naozaj rušno, v každom meste sa totiž uskutočňujú slávnosti, či festivály. Pre nočný život je v meste Korčula otvorený klub Gaudi. Na ostrove sa tiež stretnete aj so šabľovým tancom, ktorý je v doprovede bubnov a gájd.

Mapa

Video