UŽITOČNÉ INFORMÁCIE
    Nájdite si svoju dovolenku
    Vybrať kriteriá

    Záruka najnižšej ceny
    Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

    Široká ponuka zájazdov
    Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

    10 miest, ktoré sú v zime najkrajšie

     - 1

    10 miest, ktoré sú v zime najkrajšie - Obsah

    Rozmýšľate, kam počas najbližších mesiacov vyraziť? Vyberte si niektoré z európskych miest, ktoré sú pod bielou prikrývkou naozaj kúzelné.

    Benátky, Taliansko

    S príchodom zimy sa davy turistov prúdiacich do Benátok spomalia. Cez ostrovy sa rozleje rozprávková hmla, z ktorej sa každých pár minút vynárajú gondolieri. Aj domáci sa zhodujú, že toto obdobie je naozaj magické. A je ideálne na preskúmanie všetkých uličiek, kostolov, múzeí i reštaurácií. Dostanete sa bližšie pod kožu miestnym, ochutnáte vynikajúcu taliansku kuchyňu a vychutnáte si toto neuveriteľné miesto v jedinečnom duchu.

    Naplánujte si krásnu dovolenku v Benátkach.

    Benátky, Taliansko

    Hallstatt, Rakúsko

    Hľadáte naozaj romantickú zimnú dovolenku v lone prírody? Nádherné hory, vodu a nekonečné možnosti na výlety? Asi máločo predbehne rozkošný Hallstatt ukrytý v rakúskych horách na brehu jazera. Alpská príroda je tu naozaj okúzľujúca, rovnako aj lokálna architektúra. Okrem lákavých kaviarničiek môžete navštíviť aj soľnú baňu alebo Ľadovcovú záhradu.

    Hallstatt, Rakúsko

    Paríž, Francúzsko

    Ako väčšina európskych veľkomiest, aj Paríž sa v zime oblieka do sviatočného. Parky i záhrady pokryje biela perina, mesto je plné svetielok a kaviarničky priam lákajú, aby ste sa do nich vbehli ukryť pred chladným počasím. Teplý croissant a káva chutia so snehom za oknom tak trošku lepšie. Nehovoriac o tom, že aj tie najznámejšie múzeá a galérie sú počas zimy oveľa prázdnejšie.

    Paríž, Francúszko

    Kodaň, Dánsko

    Navštívte plaviace sa kúpeľe. Wellness loď má nádhernú panoramatickú sklenenú strechu, cez ktorú môžete sledovať tie najkrajšie miesta Kodaňe. Vychutnávať si môžete aj mrazivé ulice a miestne špeciality. Len sa nezabudnite teplo obliecť. Na severe býva zima naozaj mrazivá a aj moderné mestá sa menia na nádherné zimné krajiny zázrakov.

    Kodaň, Dánsko

    Moskva, Rusko

    Keď si užiť zimu, tak tú poriadnu. Ruskú. Ľad, sneh, naozaj mrazivé teploty a krajina, ktorá je najkrajšia najmä pod vrstvou snehu. Moskva sa s príchodom zimy nádherne rozsvieti. Aj bežné miesta sú zrazu jemné romantické a tie výnimočné a známe sú so zimnou výzdobou ešte krajšie. Vyhutnajte si potulky mestom, zohrejte sa tradičným ruským čajom, pozrite si krásne múzeá a galérie, prejdite Park kultúry a nezabudnite sa odfotiť pred slávnym Červeným námestím.

    Moskva, Rusko

    Praha, Česká republika

    Praha je cestovateľská klasika. A my ju máme naozaj iba kúsoček. Praha má svoje čaro v každom ročnom období, so zasneženými strechami je ale rozprávkovo romantická. A aj tie prechádzky po Karlovom moste majú zrazu úplne iný nádych. Vychutnajte si nočné mesto, ktoré je pekne vysvietené, sledovanie Pražského orloja či prechádzku popri Vltave - s teplým čajom v ruke.

    Praha, Česko

    Bled, Slovinsko

    Jazero Bled je ikonou Slovinska, za ktorou prídu ročne do krajiny desiatky tisíc ľudí. Je nádherné v každom ročnom období, no zima ho robí ešte rozprávkovejším. Poriadne sa oblečte, zabaľte si do vaku horúcu čokoládu, sušienky a vyrazte na romantickú prechádzku okolo jazera. Garantujeme vám, že bude nabitá dychberúcimi výhľadmi.

    Bled, Slovinsko

    Thomsø, Nórsko

    Ďaleko za severným polárnym kruhom sa nachádza Tromsø, nádherné severské mestečko, známe aj ako "hlavné mesto Arktídy." Očarí vás typickými drevenými domčekmi, ktoré sú staré niekoľko stoviek rokov. Vďaka svojej jedinečnej polohe sa tu nachádza najsevernejšie položená univerzita, pivovar i katedrála na svete. Navštevovanou je i Polaria - národné centrum pre výskum a informácie súvisiace s polárnymi oblasťami - arktické akvárium, akrtické ovocie, fauna i flóra.

    Thomso, Nórsko

    Rothenburg ob der Tauber, Nemecko

    Stredoveké mestečko Rothenburg ob der Tauber je naozaj pôvabné. Svojim charakterom vám pripomenie Rozprávky bratov Grimmovcov a vy budete mať chuť sa v ňom donekonečna prechádzať. Vďaka stredovekému zachovalému starému mestu, ktoré je plné kľukatých uličiek a maličkých námestí si získalo povesť typického nemeckého mesta. Často sa vyskytuje vo filmoch ázijskej produkcie.

    Rothenburg, Nemecko

    Elfí vodopád Dynjandi, Island

    Island je magický ostrov plný dychberúcich miest. Ak si ho túžite užiť bez davov turistov, zima bude ideálny čas. Nádhernú a nepoškvrnenú prírodu doplní aj pohľad na vzácnu polárnu žiaru. Nezabudnite ísť na najväčší vodopád, ktorý sa nachádza v odľahlej oblasti západnych fjordov a často je označovaný za najkrajší vodopán na Islande. Má viac ako 100 metrov a vyzerá presne ako svadobný závoj.

    Dynjandi, Islan

    Pozrite si ponuku dovoleniek na Destinácie.sk

    Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

    Podobné články

    Čo si zbaliť do mobilu? Užitočné aplikácie, bez ktorých sa na dovolenke nezaobídete! Margaréta Koklesová25.8.2019Dovolenka pri mori, Užitočné dovolenkové tipyDnes už na dovolenku asi nepôjdete s papierovou mapou a slovníkom. Mnohí si už so sebou nenosia ani foťák. Všetko máme pohodlne v smartfónoch. Avšak väčšina ľudí ani netuší, s čím všetkým nám šikovné telefóny na dovolenke môžu pomôcť. Dnes existuje naozaj kvantum (bezplatných) cestovateľských aplikácií,... Najčastejšie cestovateľské podvody a turistické pasce Margaréta Koklesová20.7.2019Užitočné dovolenkové tipyTuristi sú obľúbeným objektom (nielen) pouličných zlodejov. Pohybujú sa v novom prostredí a často nie sú dostatočne oboznámení s miestnymi zvykmi a spôsobom života. A k tomu všetkému so sebou nosia kopec hotovosti. Toto všetko z dovolenkárov robí magnet na rôzne kriminálne živly. Poďme sa spolu pozrieť na to, ako sa vyvarovať najčastejším...