UŽITOČNÉ INFORMÁCIE
    Nájdite si svoju dovolenku
    Vybrať kriteriá

    Záruka najnižšej ceny
    Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

    Široká ponuka zájazdov
    Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

    Dovolenka počas Veľkej noci: 6 tipov, kam vyraziť

     - 1

    Dovolenka počas Veľkej noci: 6 tipov, kam vyraziť - Obsah

    Aj vy radi využívate veľkonočné sviatky na niekoľkodňový oddych? Najlacnejšie vás vyjde Egypt, Amsterdam alebo lyžovačka v Livigne, dopriať si ale môžete aj dobrodružnú Madeiru či luxusný Dubaj. Máme pre vás zoznam destinácií, z ktorých si určite vyberiete.

    Teplo a more za pár eur: Egypt

    Egypt je destinácia, ktorá má čo ponúknuť počas celého roka. Pláže, krásne hotely s aquaparkami, pyramídy a stará kultúra. Egypt je v posledných rokoch lacnejší a stal sa tak dostupný naozaj pre každého. Ak chcete stráviť Veľkú noc pri mori a neminúť na to balík peňazí, bude pre vás ideálnou destináciou. More je koncom apríla už teplé (má priemerne 22 °C) a denné maximá sa môžu vyšplhať aj na 30 °C. Krajina je preslávená perfektnými podmienkami na potápanie a šnorchlovanie, a práve jar a jeseň sú ideálnou sezónou. V hoteloch sa automaticky môžete tešiť na rozmaznávanie, širokú ponuku výletov, bazény, aquaparky a kopu skvelého jedla a dezertov.

    Obľúbené destinácie sú: Sharm El SheikHurkhada. Ceny zájazdov začínajú od 232 € na osobu.

    Pozrite si ponuku dovoleniek v Egypte

    Egypt - nádherná pláž

    Egypt pyramídy

    Poriadna exotická dovolenka: Dominikánska republika

    Dominikánsku republiku môžete navštíviť počas celého roka. Teploty sú stabilne okolo 30 °C a more sa drží na príjemných 26 °C. Užívať si môžete biely piesok, nádherné modré more a gýčovité pláže plné paliem. Dominikánsku republiku z jednej strany obmýva Atlantický oceán a z druhej Karibské more. Ak ale máte v žilách cestovateľského ducha, určite toho budete chcieť vidieť viac. Vynechať by ste nemali Cuevas Maravillosas, jaskyne s nástennými maľbami pôvodných indiánov Taino, ktoré končia pri výbehoch leguánov. Okúzľujúca je i laguna Dudu, v ktorej sa môžete okúpať v priezračne modrej vode za asistencie rýb a netopierov. Úžasné zážitky môžete ukončiť na nádhernej pláži Playa Diamante, ktorá je ako vystrihnutá z obrázkov cestovateľských časopisov. Nezabudnite okoštovať aj typické miestne jedlá – grilované rebierka, plátanos (banány) a yuca.

    Ceny zájazdov začínajú od 809 € na osobu.

    BONUS: Prečítajte si blog o spoznávaní pravej Dominikánskej republike s bábätkom - BLOG TU

    Pozrite si ponuku dovoleniek v Dominikánskej republike

    gýčovovitá pláž - Dominikánska republika

    luxusné hotely v Dominikánskej republike

    Krajina rozkvitnutých tulipánov: Amsterdam

    Amsterdam, to sú všadeprítomné bicykle, vodné kanály s loďkami a tisícky tulipánov. Ak nehľadáte more a pláž, bude toto mesto pre vás ideálne. Túlať sa môžete na vlastnú päsť alebo si vybrať niektorú z organizovaných prehliadok mesta a nádherných tulipánových záhrad v Keukehofe. Tento rok je otvorená od 21.3.2019 do 19.5.2019. 7 miliónov kvetov v kreatívne tvarovaných políčkach zeleného parku musíte vidieť. Ujsť by ste si nemali nechať ani prehliadku mesta z paluby. Amsterdam = Benátky severu je najkrajší priamo z lode. Lístky si kúpite priamo na lodi.

    Ceny začínajú od 70 € na osobu.

    BONUS: Prečítajte si blog o návšteve Amsterdamu práve v období Veľkej noci - BLOG TU

    Pozrite si ponuku dovoleniek v Amsterdame

    Amsterdam - Benátky severu

    7 miliónov tulipánov v Amsterdame

    Pár dní v luxuse: Dubaj

    Moderné veľkomesto v Spojených arabských emirátoch vyrástlo za 20 rokov z púštneho mesta na významné svetové finančné centrum, ktoré láka ľudí z celého sveta. Pripravte sa na luxus, ktorý na vás dýchne z každej strany: mrakodrapy, luxusné hotely, zábavné parky, obrovské klimatizované nákupné centrá či najväčšia tancujúca fontána na svete. Nechýbajú špecialitky ako lyžiarske stredisko ukryté v jednom z obchodných domov. V apríli je teplota na príjemných 28 – 35 °C, je teda ideálnym obdobím na spoznávanie mesta. Do krajiny sa už dostanete aj bez víz, dajte si ale pozor, aby ste v pase nemali pečiatku z Izraela. Vynechať by ste nemali mrakodrapovú časť mesta Dubai Marina pri Marina Beach, najrušnejšie centrum Dubaja s tancujúcou fontánou, najväčším nákupným strediskom na svete The Dubai Mall a najvyšším mrakodrapom na svete Burj Khalifa.

    Ceny začínajú od 553 € na osobu.

    BONUS: Prečítajte si blog o návšteve Dubaja a všetkých jeho najznámejších atrakcií - BLOG TU

    Pozrite si ponuku dovoleniek v Spojených arabských emirátoch

    svet luxusu: Dubaj

    svet luxusu: Dubaj

    Jarná lyžovačka v talianskych horách: Livigno

    Livigno je talianske mestečko obklopené horami, lyžiarskymi vlekmi a atrakciami. Je bezcolnou zónou, takže tu neplatíte DPH, spotrebné dane a do určitej miery ani clo. Preto je tam mnoho produktov lacnejších ako u nás. Ide najmä o alkohol, kozmetiku či elektroniku. Po Livigne jazdia zdarma dve autobusové linky. Okrem lyžovačky by ste nemali vynechať lanový park Larix Park so zip-line (časť na ktorej sa veziete zavesený na lane) a panoramatickú vyhliadku Crap da la Paré z ktorej je vidieť celé jazero i údolie Livigna. Po troške pohybu si môžete oddýchnuť v najvyššie postavenom pivovare v Európe. Áno, je práve tu a dohodnúť si môžete jeho prehliadku a následnú degustáciu. Na skok to máte aj do vodného parku Aquagranda, kde je kopec tobogánov i veľký saunový svet. Ak náhodou v období vašej návštevy už v Livigne nebude sneh, určite si požičajte bicykle a prejdite si ich trail, ktorý pomenovali Roller Coaster.

    Ceny začínajú od 52 € na osobu.

    BONUS: Pozrite si video z nadupaného víkendu v Livigne ↓↓↓

    Pozrite si ponuku dovoleniek v Livigne

    Livigno - talianske mestečko plné atrakcii

    Livigno - talianske mestečko plné atrakcii

    Ostrov večnej jari: Madeira

    Madeira je hrdou nositeľkou prezývky Perla Atlantiku. Je to prekrásny zelený ostrov plný rastlín, vzácnych živočích i levád. Na svoje si prídu všetci milovníci prírody a dychberúcich výhľadov. Pripravte sa ale na poriadne kľukaté cestičky a stúpania. A hoci je na Madeire celoročne príjemné počasie, najkrajšia je práve na jar – keď všetko rozkvitne. Pri návšteve by ste určite nemali vynechať hlavné mesto Funchal, v ktorom sa môžete nechať zviesť miestnymi na drevených saniach – a je to teda poriadny zážitok, či pozrieť si vyhlásenú botanickú záhradu. Väčšina ostrova je ale popretkávaná turistickými cestičkami, ktoré vedú popri levádach. Levády sú zavlažovacie kanály, ktorých úlohou je odvádzať vodu z hôr do miest. Dostanete sa po nich napríklad k Porto Moniz (vyhlásené prírodné bazéniky, do ktorých priteká voda z oceánu) alebo na Pico Ruivo (najvyššia hora Madeiry) . Vynechať by ste nemali ani Sanatu, kde sú „domčeky pre ježibaby,“ v skutočnosti typické chalúpky.

    Ceny začínajú od 900 € na osobu.

    BONUS: Prečítajte si blog o spoznávaní okúzľujúcej Madeiry - BLOG TU

    Pozrite si ponuku dovoleniek na Madeire

    Madeira - ostrov večnej jari

    Madeira - ostrov večnej jari

    Pozrite si Last Minute ponuku na Destinácie.sk

    Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

    Podobné články

    Ekologické cestovanie: jednoduchý návod na zodpovednú dovolenku Margaréta Koklesová8.3.2020Dovolenka pri mori, Dovolenka v exotikeDo života sa nám už dostalo množstvo ekologických vecí – obaly, čistiace prostriedky, či hrnčeky na kávu. Poznáme veľa spôsobov ako redukovať odpad a žiť v súlade s potrebami planéty. Doma. Čoraz častejšie sa ale skloňuje aj téma ekologického cestovania. Pretože aj dovolenku si môžete užiť zodpovedne a ekologicky. Ako na to? Ja som to skúsila. Jos olet hyppäämässä... Dovolenka v Egypte: všetko, čo potrebujete vedieť! Margaréta Koklesová16.9.2019Egypt, Dovolenka pri mori, Dovolenka v exotikeKeď sa povie Egypt, všetci si predstavíme ich nádherné pyramídy, históriu a Níl. Táto krajina však dokáže ponúknuť oveľa viac. Vďaka príjemným teplotám tu môžete dovolenkovať kedykoľvek (dokonca aj v zime), môžete šnorchlovať a objavovať neuveriteľne bohatý podmorský svet. A čo je najlepšie, môžete sa nechať...