ÚVOD » Grécko » Santorini

Costa Deliziosa - Taliansko, Grécko, Chorvátsko

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Costa Deliziosa - Taliansko, Grécko, Chorvátsko - 18 Samsara Spa - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Ostrov Santorini je sám o sebe unikátnym a jedinečným ostrovom, ktorý sa oplatí vidieť. Ponúka nádherné výhľady, jedinečnú architektúru a možnosť zažiť autentickú atmosféru.

Fira

Fira je hlavným mestom v západnej časti ostrova, ktoré má zaujímavé schodisko s 587 schodmi, čo pri letných horúčavách nie je málo. Dá sa prekonať peši alebo na somárikoch. Pre pohodlných je tu lanovka z prístavu až do mesta Fira. Nachádza sa tu Archeologické múzeum a v meste je veľké množstvo výborných zlatníctiev.


(Zdroj: flickr//cc/Thera)

Archeological museum of Thera 

V hlavnom meste sa nachádza už spomínané archeologické múzeum, ktoré je často navštevované. Spoznáte v ňom kúsok histórie ostrova, budeme mať možnosť vidieť vykopávky a predmety, ktoré sa na ostrove našli.


(Zdroj: flickr//cc/Museum of Thera)

Kláštor Profitis Ilias

Kláštor, ktorý je od hlavného mesta vzdialený 9 km začali stavať mnísi Jachym a Gabriel v roku 1771, neskôr nový kláštor vyrastal pod duchovnou ochranou Patriarchátu a súčasnú podobu stavba získala v 19 st., kedy grécky kráľ Othon, očarený jeho krásou, dal popud k jeho rozšíreniu. V kláštore môžete obdivovať rezbársku prácu majstrov, historické cirkevné spisy a rúcha.


(Zdroj: flickr//cc/Profitou Iliou)

Oia

Oia je maličká dedinka na severe ostrova (15 km od hlavného mesta), ktorá s typickými bielymi domami a ich modrými strechami. Je najnavštevovanejšou dedinkou ostrova, pretože ponúka nádherné výhľady nie len na celé okolie ale aj na známe vulkány. Dedinka je zároveň aj najromantickejším miestom na ostrove.


(Zdroj: flickr//cc/Oia)

Episkopi Gonias

Nádherný kostol je zasvätený Nanebovzatiu Panny Márie a nachádza sa približne 6 kilometrov od hlavného mesta Fira. Návštevníci chodia obdivovať najmä jeho architektúru a kupoly.


(Zdroj: flickr//cc/Episkopi Gonias)

Ostrovček Nea Kameni

Na ostrove sa nachádza ešte stále činná sopka, ku ktorému sa môžete dostať loďkou. Je to zaujímavý výlet, kde môžete obdivovať 130 metrov vysoký kráter a horúce pramene, v ktorých sa môžete okúpať. Počas výletu na ostrovček uvidíte aj známu dedinku Manola a ostrov Thirasisa.


(Zdroj: flickr//cc/Nea Kameni)

Akrotiri

Akrotiri je stredovené nálezisko na juhozápade ostrova (10 km od hlavného mesta), kde môžete vidieť vykopávky mesta zničeného výbuchom sopky. Na tomto mieste môžete spoznať kúsok minojskej histórie a kultúry, taktiež môžete vidieť staré múry, maľby a nájdené predmety.


(Zdroj: flickr//cc/Akrotiri)

Múzeum vína

Keďže je ostrov Santorini ostrovom s mimoriadne úrodnou pôdou a s najlepším vínom sveta, tak určite navštívte aj jeho múzeum vína, ktoré sa nachádza neďaleko strediska Kamari vo východnej časti ostrova.


(Zdroj: flickr//cc/Vineyard Santorini)

Mesa Vouno

Predstavuje zvyšok mesta Archea Thera na východnom pobreží (13 km od hlavného mesta), kde sa nachádza aj amfiteáter, rímske kúpele, obytné domy, chrámové miesta, svätyňa egyptských bohov a bazilika.


(Zdroj: flickr//cc/Mesa Vouno)

Caldera

Caldera je považovaná za bájnu Atlantídu a patrí k prírodným krásam ostrova. Je to skalný výbežok, ktorý sa vypína z mora a tvorí dlhú skalnú stenu. Vzdialenosť od jedného konca k druhému je približne 18 kilometrov.


(Zdroj: flickr//cc/Caldera Santorini)

Jaskynné príbytky

Na ostrove máte možnosť vidieť ako kedysi žili obyvatelia ostrova Santorini. Ich domčeky boli vytesané v skalách a tvorili tak maličké jaskynné príbytky. Dnes je možné aj zarezervovať si ubytovanie v jednom z týchto domčekov a zažiť tak autentickú atmosféru.


(Zdroj: flickr//cc/Cave houses Santorini)

Jazda na oslíkoch

Veľmi obľúbená na ostrove je aj jazda na oslíkoch alebo somároch, ktoré Vás prevedú nádhernými uličkami ostrova. Jazda na somárovi je typickou "dopravou" na ostrove.


(Zdroj: flickr//cc/Donkey Santorini)

Pláže rôznych farieb

Na pláži sa nemusíte len kúpať, ale môžete ich aj spoznať. Určite si spravte výlet na všetky z farebných pláží ostrova. Ostrov ponúka červenú, bielu ale aj čiernu pláž.


(Zdroj: flickr//cc/Santorini)

Okružná plavba

Zaujímavým výletom je aj plavba loďou a spoznávanie ukrytých kútov ostrova. Môžete spoznať maličké dedinky na ostrove, krásne zátoky a útesy, ktoré sú zaujímavým miestom pre fotografov.


(Zdroj: flickr//cc/Fira Santorini)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.