ÚVOD » Grécko » Korfu

Hotel Blue Sea
★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Hotel Blue Sea - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Korfu je nádherným ostrovom s množstvom malých dediniek a s krásnou prírodou.

Mesto Korfu

Korfu je najväčším mestom na východe ostrova, ktoré je nazávané aj "Kerkyra". Určite by ste mali navštíviť jeho staré mesto, ktoré je zapísané do Zoznamu prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO. Za návštevu stojí aj Stará pevnosť s kostolom svätého Juraja a tiež Nová pevnosť a palác s radnicou.


(Zdroj: flickr//cc/Korfu)

Okruh ostrovom

Zaujímavý je výlet po ostrove, kde môžete spoznať mnohé pamiatky. Medzi najzaujímavejšie miesta patrí zámok Achillion, ktorý bol kedysi letným sídlom cisárovnej Alžbety; zaujímavé je tiež pohorie Pantokrator a olivové háje, a taktiež vyhliadka Bella Vista a dedinka Makrades.


(Zdroj: flickr//cc/Korfu)

Plavba na okolité ostrovy

Na dovolenku máte možnosť spoznať aj iné malé ostrovčeky, ktoré sa nachádzajú neďaleko ostrova Korfu. Navštíviť môžete ostrov Paxos, Parga, Antipaxos. Na ostrovoch je nádherná nedotknutá príroda a taktiež pláže, ktoré sú prirovnávané k plážam na Karibiku.


(Zdroj: flickr//cc/Korfu Island)

Jaskyňa Mourtos

Jaskyňa sa nazýva aj "modrá lagúna", vďaka krásne sfarbenému moru. Jaskyňa kedysi slúžila ako úkryt ponoriek počas druhej svetovej vojny. Na tomto výlete sa budete plaviť pomedzi krásne ostrovčeky. 


(Zdroj: flickr//cc/Korfu cave)

Diaplo

Diaplo je ďalší krásny ostrov v blízkosti Korfu, ktorý sa oplatí navštíviť. Výlet na tento ostrov je spojený s hľadaním a lovením morských ježkov.


(Zdroj: flickr//cc/Diaplo)

Zátoka korytnačiek

Loďou sa môžete dostať aj do krásnych zátok ostrova Korfu. Plavba má niekoľko zastávok a konečná je na korytnačom ostrove.

Múzeum olivového oleja

Milovníci olivového oleja by mali určite navštíviť dedinku Magazia, kde sa nachádza múzeum olivového oleja. Dozviete sa tu ako sa olej vyrába a taktiež aké tajné ingrediencie sa používajú pri jeho príprave.


(Zdroj: flickr//cc/Olive trees)

Pevnina Albánska

Loďou sa môžete dostať aj k pevnine Albánska, konkrétne do prístavu Agia Saranda. Pozrieť si môžete niektoré z pamiatok navôkol.


(Zdroj: flickr//cc/Albania port)

Aqualand

Pri dedinke Agios Ioanis nájdete veľký aquapark, kde je množstvo vodných atrakcií, nie len pre deti ale aj pre dospelých. Rôzne druhy tobogánov, bazénov a šmýkačiek na Vás čakajú v aqualande. Informácie o cenách vstupného a otváracích hodinách nájdete na webovej stránke Aqualandu.

Hydropolis

Ďalší aquapark na severe ostrova, ktorý je o čosi menší ako Aqualand, preto je vhodnejší pre malé deti. Od hlavného mesta je vzdialený 38 km. Nájdete tu však mnoho tobogánov a vodných atrakcií, taktiež reštaurácie a stánky s občerstvením. Informácie o cenách vstupného a otváracích hodinách nájdete na webovej stránke aquaparku.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.