ÚVOD » Grécko » Kalymnos

Hotel Kantouni Beach
★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Hotel Kantouni Beach - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Nenechajte si ujsť návštevu okolitých ostrovov, či návštevu historických miest s množstvom pamiatok.

Hlavné mesto Pothia

Najzaujímavejším mestom ostrova je jeho hlavné mesto Pothia, ktoré sa nachádza na juhu ostrova. Pôvodne rybárska dedinka, dnes prístav s množstvom obchodíkov, taverien, kaviarní, reštaurácií, historických pamiatok a múzeí (napr. múzeum dokumentujúce históriu potápania na ostrove a rôzne vzácne nálezy, ktoré boli vylovené z mora). 


(Zdroj: flickr//cc/Pothia)

Chorio

Chorio je bývalé hlavné mesto na juhu ostrova len 3 km od Pothie, ktoré očarí návštevníkov najmä starobylou byzantskou pevnosťou, architektúrou a taktiež mnohými historickými pamiatkami. 

Údolie Vathi

Leží cca 11 kilometrov od hlavného mesta. Patrí medzi zvláštnosti ostrova, pretože je veľmi úrodné. Obyvatelia údolia tu dlhé roky pestujú v citróny a pomaranče.

Eborios

Nazýva sa aj Emporios a je to malebná dedinka, z ktorej je nádherný výhľad na celé okolie, na krásnu pláž a šíre čisté a tyrkysové more. Dedinku Eborios nájdete na severe ostrova, približne 20 km od hlavného mesta Pothia.

Zátoka Linari

Navštíviť môžete aj zátoku Linari, kde sa môžete plaviť aj loďkou. Neďaleko zátoky sa nachádza bazilika Christos tis Jerusalim zo 6. stor. n. letopočtu.

Zátoka Panormos

Ďalšou krásnou zátokou s krásnou prírodou je zátoka Panormos v západnej časti ostrova, ktorá má krásne okolie a množstvo antických pamiatok. Od hlavného mesta je vzdialená približne 5 km.


(Zdroj: flickr//cc/Panormos)

Výlet na ostrovy

Na výlet si môžete zájsť aj na okolité ostrovy, kde sa pravidelne organizujú plavby. Navštíviť môžete ostrov Telendos, Pserimos, Kos, Leros a dokonca môžete navštíviť aj pevninu Turecka.


(Zdroj: flickr//cc/Kalymnos)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.