ÚVOD » Grécko » Parga

Hotel Vive-Mar
★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Hotel Vive-Mar - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Ostrovček Panny Márie

Na malom ostrovčeku nájdete starý kostolík s francúzskym opevnením.

Výlety loďou na ostrovy

Môžete vidieť ostrovy Paxos, Antipaxos s krásnymi plážami a ospalými dedinkami a ostrov Korfu, kde sa nachádza aj zámok rakúskej cisárovny Sissi Achillion.


(Zdroj: flickr//cc/Islands Greece)

Mystická veštiareň Nekromanteion

Veštiareň zo 7. storočia pred n.l. - celodenný výlet, veštiareň je zasvätená Hádovi, vládcovi podsvetia, a jeho krásnej žene Persefone (vraj práve tu bola brána do sveta mŕtvych). Od mestečka Parga je vzdialená približne 21 km.


(Zdroj: flickr//cc/Necromanteion)

Mesto Dodoni

V mestečku nájdete nie len kopec kultúrnych a historických pamiatok, ale aj najväčší amfiteáter v Grécku. Dodoni je od Pargy vzdialené približne 60 km.


(Zdroj: flickr//cc/Dodoni)

Dedinka Anthousa

Malebná dedinka ukrýva prekrásnou zrúcaninou starovekého hradu. Dedinku nájdete neďaleko Pargy vzdialenú približne 4 km.

Kláštory Meteora 

Komplex skalných veží zvaných Meteora na vrchole ktorých je postavených 24 kláštorov, ktoré sa stali domovom pre mníchov a z ktorých je 6 kláštorov ešte obývaných. Najnavštevovanejším mestom je tu Ouranopolis  (260 km od Pargy) "Nebeské mesto", neďaleko odtiaľ sa nachádza vstup na svätú horu, kde mnísi meditujú. V súčasnosti tu nájdeme asi 1700 mníchov, ale predtým ich tu bývavalo až 40 000. Architektúra, jedinečné ikony, vzácne rukopisy, pútavá atmosféra prostredia kláštorov vo Vás zanechajú určite nezabudnuteľný zážitok. Ženy však musia mať sukne zahaľujúce kolená, muži dlhé nohavice (odkrytý chrbát a ramená nie sú tiež povolené).


(Zdroj: flickr//cc/Meteora)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.