ÚVOD » Grécko » Kos

Leonidas Hotel & Studios#Leonidas Hotel & Studios
★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Leonidas Hotel & Studios#Leonidas Hotel & Studios - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Na ostrove Kos máte možnosť spoznať unikátnu architektúru, historické a kultúrne pamiatky, ale aj mnohé iné atrakcie. 

Mestečko Kos

Kos je hlavným mestom ostrova, v ktorom sa nachádza mnoho kultúrnych aj historických pamiatok. Mestečko sa rozprestiera v severnej časti ostrova. Navštíviť môžete starú rytiersku pevnosti, pozostatky antickej agory, archeologické múzeum, Casa Romana, Odeion, Hippokratov platan alebo nemocnicu v Asklépione.


(Zdroj: flickr//cc/Kos)

Okruh ostrovom

Ostrov ponúka kopec zaujímavých miest. Pri okruhu ostrovom Kos môžete spoznať jeho hlavné mesto s pamiatkami, taktiež kostolíky, chrámy a oltáre na ostrove a tiež maličké dedinky. Taktiež môžete spoznať miestne obyvateľstvo, ich ručné práce, keramiku a výrobu liečivých mastičiek.


(Zdroj: flickr//cc/Kos)

Kardamena

V stredisku Kardamena sú krásne pláže, na ktorých si môžete oddnýchnuť. Stredisko nájdete, ak sa od hlavného mesta vydáte smerom na juh. Je vzdialené približne 30 km. Stredisko ponúka aj pamiatky, ktorými sa môžete pokochať, napríklad pozostatky Apolónovho chrámu, pozostatky helenistického divadla alebo pozostatky antického sídla.


(Zdroj: flickr//cc/Kardamena)

Kefalos

Kefalos je najzápadnejšie mesto na ostrove, ktoré leží približne 40 km od hlavného mesta. Pre toto mesto sú typické skaly, pretože mesto je vybudované na vrchole skaly a taktiež je pre ňho typický známy veterný mlyn Papavasilakis.


(Zdroj: flickr//cc/Kefalos)

Nissyros

Nissyros je sopečný ostrov, ktorý vznikol erupciou sopky Diabetes. Ostrov sa nachádza južne od ostrova Kos, od hlavného mesta približne 50 km. Dostanete sa tam loďou za približne 2 hodiny. Na ostrove sa nachádza kláštor Panny Márie a taktiež veľmi známy kráter Aghios Stefanos. Agios Stefanos je tzv. spiacky kráter miestnej sopky. 


(Zdroj: flickr//cc/Nissyros)

Výlet na okolité ostrovy

Loďou si môžete urobiť výlet a návštevu okolitých ostrovov. Plaviť sa budete nádhernými zátokami pomedzi maličké ostrovy. Spoznať môžete ostrov Kalymnos, Psermimos, Plati.


(Zdroj: flickr//cc/Kos)

Loďou do Turecka

Neďaleko ostrova Kos sa nachádza aj pevnina Turecka (25 km), kde sa pravidelne organizujú plavby loďou. Môžete spoznať nádherné turecké stredisko Bodrum a jeho historické centrum. 


(Zdroj: flickr//cc/Bodrum)

Rybárčenie

Milovníkov rybolovu poteší možnosť plavby na drevenej loďke, ktorá je spojená s chytaním rýb. Následne máte možnosť zájsť si do reštaurácie, v ktorej Vám Váš úlovok prichystajú na večeru.

Vodný park

V stredisku Psalidi neďaleko hlavného mesta (4,5 km) sa nachádza menší vodný park, kde sú tobogány, šmýkačky, vodné atrakcie ale aj reštaurácie, bary a stánky s občerstvením.

Grécky večer

V dedinke Zia môžete zažiť typický grécky večer, na ktorom je ukážka gréckej hudby, tanca, taktiež ochutnávky miestnych špecialít a nápojov. 

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.