Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Kanárske ostrovy » Gran Canaria » Las Palmas

Faycan
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Faycan - 1 Faycan - 2 Faycan - 3 Faycan - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Na ostrove Gran Canaria nájdete úžasné pláže, piesočné duny, palmové oázy ale aj zaujímavé skalnaté útvary. V pohoriach na ostrove sa nachádza najvyššia hora Pico de las Nieves, ktorá dosahuje výšku 1 949 m. Veľmi obľúbenou skalou medzi turistami je aj Roque Nublo, ktorá sa týči do výšky 1 803 metrov. Ostrov je obľúbenou destináciou najmä vďaka príjemnej klíme počas celého roka. Hlavnou turistickou sezónou je hlavne zima, pretože vtedy je na ostrove najkrajšie počasie bez vetrov.

Zemepisná poloha
Ostrov Gran Canaria ako súčasť Kanárskych ostrovov leží severozápadne od Afriky a juhozápadne od Španielskeho pobrežia priamo v Atlantickom oceáne.

Rozloha
7.447 kilometrov štvorcových je rozloha všetkých kanárskych ostrovov.

Počet obyvateľov
670 tisíc obyvateľov.

Hlavné mesto
Las Palmas.

Mena
EUR - euro.

História
Ostrov Gran Canaria bol známym už veľmi dávno a to už pred naším letopočtom. Známy bol najmä u Féninčanov, Španielov a Portugalcov. Cestovný ruch na ostrove sa začal rozvíjať až v roku 1930, kedy sa vybudovali prvé ubytovacie zariadenia. Odvtedy začal cestovný ruch na ostrove výrazne stúpať a dnes je hlavným zdrojom príjmov na ostrove.

Víza
Víza nie sú potrebné.

Očkovanie
Nie je potrebné.

Turistická sezóna
Španielsko patrí medzi vyhľadávané lokality pre svoju príjemnú klímu. Špeciálne to platí pre Kanárske ostrovy, kde je teplo po celý rok. Slnečný pobyt pri mori v čase, keď je u nás zima, nadchne naozaj každého.

Medzi najznámejšie dovolenkové strediská ostrova Gran Canaria patria:

Las Palmas - hlavné mesto ostrova je pulzujúcim mestom, ktoré okrem klasického mestského ruchu ponúka aj oddych na plážach. Las Palmas leží na severe ostrova a preto má často odlišné počasie ako na ostatných letoviskách na juhu ostrova.
San Agustin - toto sympatické stredisko sa nachádza na juhu ostrova a od hlavného mesta je vzdialené približne 54 km. Ponúka pekné piesočnaté pláže a mnoho zeleňou očarujúcich záhrad.
Playa del Inglés - veľmi rozsiahle stredisko s množstvom obchodov, reštaurácií a barov ponúka krásne piesočnaté pláže. Hlavnou atrakciou strediska sú okrem známej pláže aj piesočné duny. Stredisko je vzdialené od San Agustin len 5 km.
Maspalomas - Maspalomas tvorí juh ostrova Gran Canaria. V tomto stredisku sú veľmi pekné pláže a pieskové duny. Dominantou je maják.
Patalavaca - V blizkosti Maspalomas (18 km) sa nachádza menšie stredisko s pokojnejšou atmosférou očarí dovolenkárov, ktorí vyhľadávajú oddych a ticho.
Puerto Rico - pomerne rozsiahle stredisko, ktoré okrem pláží ponúka dostatok nákupných možností v butikoch, obchodoch a príjemné večere v reštauráciách a baroch. V stredisku je minigolf Botanicus. Stredisko nájdete na juhozápade ostrova.

Vzdialenosť od letiska

Letisko sa nachádza v hlavnom meste ostrova Las Palmas. 

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

4 335 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Las Palmas: 4:45 hod.
Košice - Las Palmas: 5:10 hod.
Poprad - Las Palmas: 5:05 hod.
Sliač - Las Palmas: 5:00 hod.
Viedeň - Las Palmas: 4:45 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 64 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Už začiatok roka je na ostrove Gran Canaria veľmi príjený. V januári a februári sa stretnete s teplotou 21°C, v marci a apríli 22°C. Postupne začnú teploty stúpať a to v máji na 23°C, v júni na 25°C a v júli na 26°C. Najteplejšími mesiacmi sú august a september, kedy sa teploty vyšplhajú na 27°C. Október je stále mesiacom, kedy môžete stráviť na tomto ostrove príjemnú a teplú dovolenku, pretože teploty sa pohybujú okolo 26°C. V novembri sa stretnete s teplotou 24°C a v decembri je príjemných 22°C.

Pláž

Pláže na Gran Canarii sú nádherné s jemným pieskom a často sú prirovnávané k plážam v Karibiku.

Maspalomas beach

Maspalomas je najznámejšia pláž na ostrove, ktorá je tvorená jemným pieskom a piesočnými dunami. Pláž obmýva oceán nádhernej farby. Pláž je veľmi dlhá, na ktorej si nájdete svoje miesto. Časť pláže je pokojnejšia a vhodná pre rodiny s deťmi, v ďalšej časti je možnosť vodných a adrenalínových športov a je tu aj časť pre nudistov. Na pláži sa nachádzajú stánky s občerstvením, reštaurácie a bary.


(Zdroj: flickr//cc/Maspalomas)

Las Canteras beach

Pláž sa nachádza v hlavnom meste a je ľahko dostupná. Je približne 3 kilometre dlhá s jemným svetlým pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Pláž je súčasťou morskej rezervácie, kde sa nachádza útes z lávy, ktorý spôsobil, že more je tu mierne. Je obľúbenou medzi potápačmi a plavcami.


(Zdroj: flickr//cc/Las Canteras)

Playa del Ingles

Ďalšia nádherná piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora. More je tu nádhernej farby, cez deň je mierne no podvečer zvykne silno fúkať, čím sa tvoria vlny. Na pláži sú k dispozícii slnečníky, ležadlá, reštaurácie, bary a kaviarne.


(Zdroj: flickr//cc/Playa del Ingles)

Amadores beach

Pláž Amadores má nádherný jemný a svetlý piesok a tyrkysové more, do ktorého je pozvoľný vstup. Pláž je veľmi vhodná pre rodiny s deťmi, pretože patrí medzi pokojnejšie pláže. Nájdete na nej slnečníky, ležadlá, niekoľko reštaurácií a obchodov.


(Zdroj: flickr//cc/Playa Amadores)

San Augustin beach

Táto pláž patrí taktiež k veľmi obľúbeným plážam a vďaka čistote a kvalite služieb bola ocenená Modrou vlajkou. Je piesočnatá s pozvoľným vstupom do čistého mora. Je obľúbená u rodín s deťmi. Na pláži nájdete slnečníky, ležadlá, taktiež reštaurácie, ktoré ponúkajú miestne špeciality. 


(Zdroj: flickr//cc/San Augustin)

Melenara beach

V stredisku Telde sa nachádza táto nádherná pláž, ktorá je trocha menšia no veľmi obľúbená. Je tvorená trochu tmavším vulkanickým pieskom a nádherným morom. Na pláži sa nachádza kopec reštaurácií, barov, kaviarní a taktiež obchodíkov. 


(Zdroj: flickr//cc/Playa Melenara)

Puerto de Mogan

Pláž sa nachádza v blízkosti prístavu, má zlatistý piesok a pozvoľný vstup do krásne sfarbeného mora. Je veľmi obľúbenou u rodín s deťmi. Na pláži sa nachádzajú slnečníky, ležadlá a taktiež celý rad reštaurácií, barov, kaviarní a obchodíkov so suvenírmi. Na pláži máte možnosť aj plavbu loďou po okolí.


(Zdroj: flickr//cc/Puerto de Mogan)

Puerto Rico

Pláž sa považuje za najslnečnejšie miesto na ostrove. Je tvorená zlatistým pieskom a kryštálovo čistým morom. Je pokojnejšou plážou s promenádou, kde sa nachádzajú reštaurácie, kaviarne a miestne obchody.


(Zdroj: flickr//cc/Puerto Rico beach)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More na ostrove je kryštálovo čisté, na niektorých plážach má nádhernp tyrkysovú farbu a je po celý rok príjemne teplé.

Teplota mora

Január - 19°C, Február - 19°C, Marec - 19°C, Apríl - 19°C, Máj - 20°C, Jún - 21°C, Júl - 21°C, August - 22°C, September - 23°C, Október - 23°C, November - 22°C, December - 21°C.

Deti

Ak cestujete s deťmi, tak odporúčame vyhľadať hotely pre rodiny s deťmi, kde sú pripravené detské atrakcie, šmýkačky, tobogány a v niektorých aj animačné programy pre deti.

Šport

Na plážach je široká ponuka vodných športov ako windsurfing, vodné bicykle, vodné skútre, člny a mnohé iné.

Zábava

Ostrov Gran Canaria je známy svojim nočným životom. Denne sú tu otvorené bary, kluby a diskotéky. Ak chcete zažiť zábavu navštívte hlavné mesto Las Palmas, kde sú najznámejšie diskotékové kluby. Takisto máte možnosť navštíviť kluby, kde sa konajú koncerty živej hudby.

Mapa

Video

Na ostrove Gran Canaria sa nudiť určite nebudete. Tento ostrov ponúka toľko atrakcií, že ak by ste chceli navštíviť všetky, asi by ste k moru ani nedostali.

Okruh ostrovom

Celodenný výlet si môžete urobiť okružnou jazdou po ostrove. Navštíviť môžete sopečný kráter Bandama, ktorý je hlboký až 200 metrov, taktiež golfové ihriská, minigolf, môžete skúsiť jazdu na ťavách, lov žralokov a mnoho iného.


(Zdroj: flickr//cc/Gran Canaria)

Holiday world Maspalomas

Na dovolenke v Gran Canaria určite nevynechajte návštevu tématického zábavného parku v Maspalomas. Nájdete v ňom veľké ruské kolo, kolotoče, strelnicu, húsenkovú dráhu, narážacie autíčka a mnohé iné atrakcie. V parku sa nachádza aj wellnes a fitness centrum, niekoľko reštaurácií, stánky s občerstvením a obchody.

Palmitos park

Park Palmitos je rozľahlý park, ktorý je spojením botanickej záhrady a ZOO. Nájdete ho taktiež v stredisku Maspalomas na juhu ostrova. Park bol vyhlásený za najlepšiu atrakciu na ostrove. Okrem rôznych druhov paliem a kaktusov v ňom nájdete aj akváriá, delfínov, motýľov, cvičené papagáje a taktiež najmenšiu opicu sveta.


(Zdroj: flickr//cc/Palmitos park)

Barranco de Guayadeque

Výlet si môžete spraviť do západnej časti ostrova (36 km od Las Palmas) do nádherného údolia, kde rastie mnoho druhov kaktusov, agáve, paliem, grancanárskych borovíc a mandľovníkov. V údolí je možné navštíviť aj dve jaskyne, ktoré kedysi slúžili ako obydlia. 


(Zdroj: flickr//cc/Barranco de Guayadeque)

Roque Nublo

Prazvláštny skalnatý útvar na ostrove Gran Canaria (80 metrov vysoká skala), ktorý vytvarovala erózia a ktorý je považovaný za posvätné miesto. Týči sa na vrchole hory a keď je pochmúrnejšie počasie a celá táto nádhera sa ešte zahalí do závoja z mrakov a hmly, je sa skutočne na čo pozerať a hlavne čo fotografovať.


(Zdroj: flickr//cc/Roque Nublo)

Mesto Teror

Za návštevu stojí aj malé mestečko Teror, ktoré sa nachádza vo vnútrozemí, približne 19 km od hlavného mesta. Obdivovať môžete typickú architektúru, ktorá predstavuje malé farebné domčeky v rôznych farbách s drevenými balkónmi. V mestečku sa každý víkend koná malý farmársky trh, kde obyvatelia ponúkajú svoje domáce produkty. Veľmi obľúbené sú cesnakové klobásky.


(Zdroj: flickr//cc/Teror)

Bazilika de San Juan Bautista

Neďaleko hlavného mesta Las Palmas sa nachádza mesto Arucas, ktoré ukrýva túto nádhernú baziliku. Architektúra baziliky je veľmi podobná bazilike Sagrada Familia v Barcelone. Stavba tejto baziliky trvala viac než 70 rokov.


(Zdroj: flickr//cc/Kathedral of Arucas)

Puerto de la Nieves

Pôvodne malá rybárska dedina na severozápade ostrova (33  km od Las Palmas) dnes ponúka krásny celodenný výlet. Je typickou "kanárskou" dedinkou, kde sa môžete pokochať architektúrov, krásnou prírodou ale aj výrobkami domácich obyvateľov, ktorí svoje výtvory ponúkajú na trhu. Z Puerto de la Nieves pravidelne odchádza loď na ostrov Tenerife.


(Zdroj: flickr//cc/Puerto de la Nieves)

Cenobio de Valerón

Nádherné archeologické nálezisko sa nachádza 26 km od hlavného mesta a je jedným z najnavštevovanejších miest na ostrove. Nájdete tu viac ako 350 jaskýň, ktoré sú vytesané a umiestnené v skalách. Spoznáte históriu tohto miesta ale aj sopečnú geológiu územia.


(Zdroj: flickr//cc/Cenobio de Valeron)

Cactualdea

Už z názvu vyplýva, že ide o pichľavé rastliny a to kaktusy. Je to najväčší kaktusový park v Európe, ktorý sa nachádza v západnej časti ostrova (65 km od Las Palmas) a má viac ako 1 200 druhov kaktusov z celého sveta. Sú tu kaktusy z Mexica, Madagaskaru, Guatemaly a Bolívie. V parku sa môžete pokochať nie len kaktusmi ale aj inými rastlinkami. V parku sa nachádzajú aj reštaurácie s typickými kanárskymi špecialitami.


(Zdroj: flickr//cc/Cactualdea)

Artenara

Artenara je dedinka, ktorá je zaujímavá tým, že je najvyššie položenou dedinkou ostrova. Nachádza sa vo vzdialenosti 44 km od hlavného mesta Las Palmas de Gran Canaria. V dedinke sa nachádza socha Krista, ktorá je podobná ako v Riu. Je tu mnoho jaskýň, ktoré slúžia ako reštaurácie, múzeá, kaviarne, dokonca aj ako hotely, v ktorých môžu návštevníci prespať.


(Zdroj: flickr//cc/Artenara)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.