Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Kanárske ostrovy » Tenerife

H10 ATLANTIC SUNSET
★★★★★

Popis hotela
Galéria
Výlety
H10 ATLANTIC SUNSET - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Tenerife je veľmi populárnym ostrovom nie len kvôli krásnej dovolenke, ale aj kvôli turistike a pamiatkám, ktoré tu môžete vidieť. 

Santa Cruz de Tenerife

Hlavné mesto ostrova Tenerife je veľmi zaujímavým a často navštevovaným miestom, ktoré sa nachádza na severovýchode ostrova. Pri prehliadke mesta môžete spoznať jeho krásnu históriu. V tomto krásnom prístave môžete navštíviť budovu koncertnej sály Auditorio de Tenerife, kostol Iglesia de la Concepción, námestie Plaza de Espaňa a mnohé iné pamiatky. 


(Zdroj: flickr//cc/Auditorio de Tenerife)

Candelaria

Candelaria je malá obec na východe ostrove (18 km od hlavného mesta), ktorá je pútnickým miestom. Nachádza sa tu Bazilika Panny Márie s obrazom Panny Márie Candelárskej. Panna Mária Candelárska je patrónkou celého ostrova.


(Zdroj: flickr//cc/Candelaria)

La Orotava

V severnej časti ostrova (35 km od hlavného mesta) sa nachádza La Orotava - nádherné mesto, v ktorom nájdete mnoho kostolov, kaplniek a palácov, kde kedysi žili španielski šľachtici. Na územie mesta La Orotava zasahuje aj známy Národný park Teide.


(Zdroj: flickr//cc/La Orotava)

Garachico

Na severe ostrova Tenerife sa nachádza prístavné mesto Garachico, ktoré bolo kedysi veľmi významným a bohatým mestom. Od hlavného mesta je vzdialené približne 61 km. Pri návšteve tohto mesta spoznáte mnohé kultúrno historické pamiatky, kostoly ale aj pevnosť Castella de San Miguel. Taktiež môžete navštíviť miestne múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Garachico)

Puerto de la Cruz

Je jedno z najväčších miest na ostrove, ktoré je od hlavného mesta vzdialené 36 km. Je veľmi často navštevované najmä vďaka svojej histórii. Pri návšteve tohto mesta spoznáte známe pamiatky, ako kostol Nuestra Seňora de la Piňa de Francia zo 17. storočia, taktiež botanickú záhradu, v ktorej je viac ako 3000 druhov rastlín.


(Zdroj: flickr//cc/Puerto de la Cruz)

Národný park Teide 

Národný park bol zriadený v r. 1954. Zaberá plochu 135 kilometrov štvorcových. Nachádza sa vo vnútrozemí ostrova približne 63 km od hlavného mesta. Jeho najvyšší vrch Pico de Teide má nadmorskú výšku 3 718 metrov. Na vrchol premáva lanovka. Pico Viejo je druhý najvyšší vrch ostrova s nadmorskou výškou 3 072 metrov.


(Zdroj: flickr//cc/Teide Tenerife)

Cueva del Viento 

Približne 56 kilometrov od hlavného mesta sa nachádza lávová jaskyňa, ktorá vznikla prúdením lávy pod stuhnutou kôrou, meria vyše 7,6 km.


(Zdroj: flickr//cc/Cueva del Viento)

Pohorie Anaga 

Pohorie, ktoré sa nachádza len 8 km od hlavného mesta je známe starými lesmi. Je to územie, ktoré nebolo zničené lávou pri výbuchu sopky Teide. Môžete si spraviť zaujímavú prechádzku do krásnej prírody.


(Zdroj: flickr//cc/Anaga)

Playa de las Américas 

Je to najznámejšie turistické mesto na juhu ostrova (77 km od hlavného mesta) s malými plážami a atraktívnymi promenádami, ktoré leží na juhozápadnom pobreží ostrova.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de las Americas)

Siam park

Veľký vodný park sa nachádza na juhu ostrova (75 km od hlavného meta). Patrí k najlepším parkom na svete, nájdete tu množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, tunelov a bazénov. V parku sú aj vybudované piesočnaté pláže, terasy, reštaurácie, obchodíky, kaviarne aj morské akvárium.


(Zdroj: flickr//cc/Siam park)

Pirámides del Guimar

V mestečku Guimar (28 km od hlavného mesta) sa nachádza archeologický park, kde sú stavby pripomínajúce pyramídy. Pyramídy postavali miestny obyvatelia a sú to obdlžníkové stupňovité stavby z lávového kameňa.


(Zdroj: flickr//cc/Pirámides del Guimar)

Okružná plavba

Okolie ostrova môžete spoznať aj z lode. Pravidelne sa organizujú plavby, pri ktorých uvidíte zaujímavé miesta, zátoky, útesy, skalné útvary Los Gigantes alebo budete môcť pozorovať delfínov.

Tenerifský večer

Na dovolenke môžete spoznať aj kultúru ostrova Tenerife. Pravidelne sa tu organizujú večierky na spoznávanie tradícií ostrova. Môžete ochutnať miestne špeciality a nápoje, taktiež spoznať tradičnú hudbu, tance a miestne kroje.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.