Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Kapverdské ostrovy » Ostrov Sal

SOL DUNAS
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
SOL DUNAS - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Okruh ostrovom

Výlet ostrovom Vás zavedie do hlavného mesta ostrova, mestečka Espargos a jeho niekoľkými historickými námestíčkami a domami. Cez miestny prístav Palmeira, ktorý je spolu s letiskom jedinou spojnicou Salu s vonkajším svetom. Tunajšie morské lávové jazierka Buracona sú skutočnou prírodnou raritou. Na pláni severnej časti ostrova pod jeho najvyššou horou Monte Grande je možné vidieť fatamorgánu. Navštíviť môžete stredoveké soľné doly v rozsiahlom vyhasnutom sopečnom kráteri. Voda v tunajších soľných jazerách má spolu s mikroklímou v kráteri rovnaké účinky ako pobyt pri Mŕtvom mori.


(Zdroj: flickr//cc/Sal)

Pedra de Lume

Na ostrove Sal sa rozprestiera soľné mestečko Pedra de Lume, ktoré je známe kráterom sopky a ložiskom soli. Soľ však bola z tohto miesta už vyťažená, ale sú tu vytvorené slané jazierka, ktoré majú podobné účinky ako Mŕtve more.


(Zdroj: flickr//cc/Pedra de Lume)

Buracona

Buracona je lávové jazierko na ostrove Sal. Jazero sa stále napĺňa a vyprázdňuje kvôli prílivu. Jazierko vzniko vymytím pôvodneho jazera. Ak sú dobré podmienky a na poludnie svieti slnko do otvoru v skalách, tak je niekedy možné vidieť v jazierku útvar, ktroý znázorňuje oko. Buracona je veľmi vyhľadávaným a často navštevovaným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Buracona)

Espargos

Espargos je mesto na ostrove Sal. Je to typické africké mesto s príjemnou atmosférou. Nájdete v ňom krásne historické námestia, reštaurácie, obchodíky ale aj pamiatky. Ak sa niekedy vyberiete na výlet do tohto mesta, tak určite ochutnajte miestu kávu, ktorá patrí k najlepším na svete.


(Zdroj: flickr//cc/Espargos)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.