ÚVOD » Španielsko » Mallorca

Costa Fascinosa - Taliansko, Baleáry, Španielsko

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Costa Fascinosa - Taliansko, Baleáry, Španielsko - 18 Bazén - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

PALMA DE MALLORCA

Toto krásne mesto je hlavným mestom ostrova Mallorca. Patrí k najnavštevovanejším mestám na ostrove, ktoré ponúka krásne úzke uličky s malými kaviarničkami, historické pamiatky – Gudího stavbu, katedrálu La Seu, tiež kráľovský palác Almudaina a hrad Bellver. Pre mladých je tu tiež veľa možností zabaviť sa, typické španielske bary so španielskou hudbou a španielskym tancom.


(Zdroj: flickr//cc/Palma de Mallorca)

VALLDEMOSSA

Neďaleko hlavného mesta a to cca 48 km, sa rozprestiera ďalšie okúzľujúce starobylé mesto Valldemossa. Typickým znakom pre toto mesto je kartuziánsky kláštor, ktorý láka turistov svojou krásou. V mestečku sa môžete poprechádzať romantickými uličkami, navštíviť galérie, palác kráľa Sancha, alebo sa môžete pozrieť do továrne na výrobu skla.


(Zdroj: flickr//cc/Valldemossa)

HRAD BELLVER

Ďalšia z najnavštevovanejších pamiatok na Mallorke je hrad zo 14. storočia, ktorý dali postavať na počesť kráľa Jakuba II. Je unikátny svojou kruhovou stavbou, ktoré v Európe nájdete len málo. Vo vnútri hradu môžete navštíviť aj múzeum, ktoré Vám bližšie predstaví históriu tejto stavby.


(Zdroj: flickr//cc/Bellver)

FORMENTOR

Pláž Cala Formentor sme už spomínali vyššie, ale zároveň patrí aj medzi atrakcie ostrova. Je to totiž nafotografovanejšie miesto na celej Mallorce. V blízkosti tohto miesta sa nachádza aj krásny prístav Puerto del Pollenca a malé mestečko Inca, ktoré je typické výrobou a spracovaním kože.


(Zdroj: flickr//cc/Formentor)

DRAČIA JASKYŇA

Španielsky názov – Cuevas Drach, je spojenie štyroch jaskýň, kde počas hodinovej prehliadky uvidíte najväčšie podzemné jazero na svete. Túto jaskyňu tvoria: Biela jaskyňa, Čierna jaskyňa, Jaskyňa Luis Salvador a Francúzska jaskyňa.


(Zdroj: flickr//cc/Cuevas Drach)

CUEVAS DE ARTA

Ďalšou krásnou jaskyňou je Cuevas de Arta, v ktorej prehliadka trvá približne 40 minút. Pokochať sa v nej môžete stalaktitovou  a stalagmitovou výzdobou.


(Zdroj: flickr//cc/Cuevas de arta)

MARINELAND

Ak chcete spraviť deťom krásny výlet, tak určite nevynechajte delfinárium, kde sa vám predstavia cvičené delfíny, tučniaky, tulene a papagáje. V Marinelande sa nachádzajú aj akváriá s rôznymi druhmi živočíchov, vrátane žralokov. Pre viac informácií o cene vstupného nájdete na webovej stránke


(Zdroj: flickr//cc/Marineland)

AQUALAND V EL ARENAL

Milovníci adrenalínu si prídu na svoje na šmýkačkách a toboganoch, ktoré sú aj pre náročných. Na svoje si tu prídu aj deti na menších šmýkačkách a v bazénoch. Cez leto vylepšia atmosféru animátori a dospelí si oddýchnu v jednej z jacuzzi. Viac informácií nájdete na webovej stránke


(Zdroj: flickr//cc/Aqualand)

MALLORCA NA VLÁČIKU

Tento krásny ostrov môžete spoznať aj z vláčika, ktorý Vás prevedie všetkými zaujímavými kútmi na Mallorce. Navštívite krásne mestá, pomarančové plantáže a mnoho iných pamiatok.  


(Zdroj: flickr//cc/Soller)

PLAVBA LOĎOU

Mallorcu môžete spoznať aj okruhom na lodi, ktorá vyráža z prístavu Pamla de Mallorca.


(Zdroj: flickr//cc/Boat on Mallorca)

FOLKLÓR NA MALLORCE

Ak neviete čo s voľným večerom, tak stráviť ho môžete pri typickej španielskej hudbe a tanci. Folklórny večer na Mallorce ponúka ochutnávku miestnych jedál a nápojov, vystúpenia živej hudby, tanečníkov a spevákov.


(Zdroj: flickr//cc/Folklore)

Viac výletov na TripAdvisor alebo na turistickom sprievodcovi Google.