ÚVOD » Španielsko » Menorca » Santo Tomas

Hotel Grupotel Macarella Suites & Spa
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Grupotel Macarella Suites & Spa - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Menorca je druhým najväčším ostrovom v súostroví Baleáry. Jeho hlavným mestom je Mahon. Je menej známym ostrovom ako Mallorca, ale aj na nej sa dá prežiť zaujímavá a pekná dovolenka. Je oázou pokoja, tyrkysového mora a pieskových pláží. Na Menorce nájdete aj kus histórie, kultúry a zaujímavých miest. Cestovný ruch na Menorce je hlavne od mája do októbra.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je od hlavného mesta Mahon vzdialené len 4 km. Transfer z letiska trvá približne 15 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 150 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Menorca: 1:50 hod.
Košice - Menorca: 2:15 hod.
Poprad - Menorca: 2:10 hod.
Sliač - Menorca: 2:05 hod.
Viedeň - Menorca: 1:55 hod.

Dĺžka letov z jednotlivých letísk je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Ak sa rozhodnete cestovať autom, tak Vám cesta bude trvať približne 27 hodín. Cesta vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a je potrebná preprava trajektom.

Počasie

Počasie na Menorce je od novembra do apríla v priemere 15°C. Od mája teploty narastajú na 22°C, v letných mesiacoch sa teplota vyšplhá na 26°C. 

Pláž

Pláže na Menorce sú piesočnaté s pozvoľným vstupom do mora. Sú veľmi obľúbené u dovolenkárov, pretože na nich nájdete pokoj pre strávenie príjemnej dovolenky. 

CALA ES TALAIER

Veľmi pokojná pláž, kde nájdete málo turistov a preto si tu výborne oddýchnete. Pláž má aj nudistickú časť. V blízkosti sa nenachádzajú žiadne obchody ani reštaurácie.


(Zdroj: flickr//cc/Cala es Talaier)

CALA PILAR

Ďalšia pláž je podobne ako predchádzajúca veľmi pokojnou časťou ostrova. Krásna piesková pláž s pokojným morom, ktoré je ideálnym miestom pre plavcov. Pláž sa odporúča aj rodinám s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Cala Pilar)

PLAYA ARENAL D´EN CASTELL

Táto pláž je viacej navštevovaná, je piesková s tyrkysovým morom. Nachádzajú sa tu aj obchody a reštaurácie, taktiež plážový bar. Pláž ideálna pre rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Playa den Castell)

PLAYA DE SON BOU

2 km dlhá piesková pláž Vám ponúkne krásny výhľad na čisté more. Na pláži sa nachádzajú reštaurácie, kde ochutnáte miestne špeciality.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de Son Bou)

PLAYA DE BINIGAUS

Pomerne pokojná pláž, ktorá je často navštevovaná domácimi. Nenachádzajú sa tu žiadne hotely ani reštaurácie, preto tu nájdete dokonalý oddych.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de Binigaus)

CALA MITJANA

Táto pláž je trošku ukrytá, no má svoje čaro. Svetlý piesok a kryštálovo čisté more lákajú turistov oddýchnuť si práve na toto miesto. Pláž je ideálna pre deti, pretože more je pokojné.


(Zdroj: flickr//cc/Cala Mitjana)

CALA TURQUETA

Ďalšia pokojná pláž s pozvoľným vstupom do tyrkysového mora. Odporúča sa hlavne pre tých, ktorí nevyhľadávajú rušnú a aktívnu dovolenku.


(Zdroj: flickr//cc/Cala Turqueta)

Viac krásnych pláži na Menorce nájdete na TripAdvisor.

More

More na Menorce je krásne, čisté, tyrkysové a kryštálové. Teplota mora v zimných mesiacoch dosahuje teplotu 15°C, v teltných mesiacoch sa teplota mora vyšplhá až na príjemných 23°C.

Teplota mora

Teplota mora sa na Menorce vyšplhá až na 26°C.
Január - 15°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 16°C, Máj - 18°C, Jún - 21°C, Júl - 24°C, August - 26°C, September - 25°C, Október - 23°C, November - 20°C, December - 18°C.

Deti

Menorca je pokojným ostrovom. Ak sa vyberiete na dovolenku s deťmi, tak si dokonale oddýchnete, pretože väčšina pláží je pokojná s kľudným morom. Deti môžete zobrať aj na niektoré z výletov, o ktorých si prečítate nižšie.

Šport

Milovníci prírody si prídu na svoje turistikou do krásnej prírody, ktorú Menorca ponúka. Zabaviť sa môžete aj jazdou na koni alebo bycikli. Na niektorých miestach, kde je more troška búrlivejšie, si môžete užiť vodné športy, ako windsurfing, šnorchlovanie alebo plážové športy.

Zábava

V hlavnom meste a niektorých menších mestečkách na Vás čakajú reštaurácie, bary a diskotéky pre mladých.

Mapa

TORRE D´EN GALMES

V tomto starovekom mestečku môžete vidieť starobylé zrúcaniny, ktoré sa nachádzajú v blízkosti pláže Son Bou. Je to unikátna ukážka ako pred mnohými rokmi žili ľudia na Menorce. Odporúčame sa tam ísť pozrieť a okúsiť kúsok histórie. Od hlavného mesta Mahón leží cca 14 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Torre d´en Galmes)

MAHÓN

Hlavné mesto ostrova Menorca je veľmi zaujímavé a stojí za návštevu vďaka krásnym kutlúrnym a historickým pamiatkám. Mahón má zaujímavú polohu, pretože leží na konci hlbokého a dlhého zálivu. Je typické anglickou architektúrou, ktorú si všimnete pri prechádzke úzkymi a krásnymi uličkami. V meste sa nachádza aj Kostol sv. Františka, archeologické a umelecké múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Mahon)

CIUTADELLA DE MENORCA

Mestečku Ciutadella de Menorca sa oplatí vidieť kvôli katedrálam, kostolom, krásnemu prístavu, reštauráciám a barom. Od mesta Mahón je vzdialené cca 40 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Ciutadella de Menorca)

MONTE TORO

Monte Toro je známy vrch na ostrove, na ktorý môžete vyjsť peši alebo jednoduchšie autom. Poskytuje krásny výhľad na okolie, na vrchu sa tiež nachádza socha Krista, reštaurácia s nádherným výhľadom a obchodík so suvenírmi. Tento vrch je od hlavného mesta Mahón vzdialený cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Monte Toro)

Viac pamiatok a zaujímavých miest nájdete na TripAdvisor a na turistickom sprievodcovi Google.