ÚVOD » Španielsko » Katalánsko

Hotel Monteplaya
★★★

Veľmi dobré10.0
Popis hotela
Termíny
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Monteplaya - 1 Hotel Monteplaya - 2 Hotel Monteplaya - 3 Hotel Monteplaya - 4 +9
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Pláž je len 50 m od hotela, široká a piesočná, plážový servis je za poplatok, osušky za depozit a sprchy na pláži zadarmo.

Centrum

Hotel je situovaný do jedného kilometra od centra strediska Malgrat de Mar.

Bazén

Pred hotelom sú dva kaskádovité bazény s vodopádom. Krásna terasa na opaľovanie s ležadlami.

Od letiska

Medzinárodné letisko v Barcelone je vzdialené 70 km od hotela. Transfer trvá niečo viac ako hodinu.

Poloha

Španielsko, Katalánsko, najznámejšia oblasť Costa Brava, časť Malgrat de Mar.

Internet

Internetové wifi pripojenie je v celom hoteli zadarmo.

O hoteli

Luxusne zariadený hotel so službami len pre dospelé osoby. Minimálny vek klientov je 16 rokov, hotel prešiel pred dvomi rokmi kompletnou rekonštrukciou. Približne 4 km od hotela je vodný park s delfináriom.

Ubytovanie

Moderne zariadené klimatizované izby s možnou jednou prísteľkou, k vybaveniu patrí sušič na vlasy, kúpeľňa so sprchou, sociálne zariadenie, varná kanvica, trezor za poplatok, satelitný TV. Na vyžiadanie má hotel aj bezbariérové izby.

Stravovanie

Polpenzia alebo plná penzia formou bohatých bufetových stolov s ponukou stredomorských špecialít. Možnosť doobjednacia bezlepkovej diéty.

Služby

Reštaurácia, biliard, solárium, čítareň s knižnicou, ranné aj večerné aninačné programy pred hotelom. Za poplatok, kozmetický salón, kaderníctvo, lekár a tiež parkovanie. Špeciálne je pre hostí pripravená zóna pre skorý odlet a prílet so sprchami, úschovňou batožiny a šatne. 

Nákupné možnosti

Nákupy sú možné v blízkosti hotela s množstvom obchodíkov, barov a reštaurácií.

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.
10
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.5. 2018 o 13:27
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Komfortná poloha hotela - 10 minút na pláž; vysoký štandard izieb, čistý bazén a terasa; veľmi chutné jedlá; veľmi pekné a užitočné služby na recepcii :-) len škoda, že upratovanie bolo obmedzené iba na ustlanie postele - niekedy by bolo dobré utreť aj prach a to najmä počas 10-dňového pobytu :-)
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.5. 2018 o 13:24
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Ubytovali sme sa v tomto hoteli na týždeň. Všetko bolo skvelé od služieb až po piesočnú pláž. Okolie hotela veľmi tiché. Pre deti tento hotel nie je dobrá voľba.
zobraziť viac

Hlavným turistickým mestom Katalánska je Barcelona, ktorá je zároveň aj veľmi známym kultúrnym a historickým centrom. Pre viac informácií, čo navštíviť v Barcelone si pozrite všeobecné informácie o Barcelone na našej stránke. Veľmi obľúbenou a turistami vyhľadávanou destináciou je pobrežie Costa Brava, kde môžete tiež vidieť veľa zaujímavých miest. Výlety v Costa Brava nájdete vo všeobecných informáciách o Costa Brava na našej stránke.

CAMP NOU

Keďže je Barcelona predovšetkým futbalovým mestom a žije futbalom, tak typ na výlet je návšteva najznámejšieho futbalového štadiónu a múzea, ktoré sa spája s klubom FC BARCELONA. Futbalový štadión, ktorý má kapacitu 100-tisíc divákov si môžete pozrieť aj mimo futbalového zápasu.


(Zdroj: flickr//cc/Camp Nou)

L´AQUARIUM

Návštevou jedného z najväčších akvárií v Európe môžete nahliadnuť na hladinu Stredozemného mora. Akvárium je tvorené 80 metrovým tunelom, kde sa môžete pokochať žralokmi  a inými morskými živočíchmi. Akvárium slúži tiež ako interaktívne a vzdelávacie centrum. Ceny vstupeniek a bližšie informácie nájdete na webovej stránke akvária.


(Zdroj: flickr//cc/l´aquarium)

BAZILIKA SAGRADA FAMILIA

Dielo svetoznámeho umelca Antonia Gadího – rímskokatolícka bazilika, ktorá je svetoznámou stavbou v centre Barcelony. Pre túto honosnú stavbu sú typické veže, ktoré znázorňujú 12 apoštolov, 4 evanjelistov, Pannu Máriu a Ježiša Krista. Stavba však nie je dokončená, no plánuje sa dokončiť v roku 2026, kedy sa bude sláviť 100. výročie smrti Antonia Gadího.


(Zdroj: flickr//cc/Sagrada familia)

PARC GÜEL

Park bol pôvodne navrhnutý a budovaný pre bohatého Eusebi GÜELA, a mal tvoriť luxusnú ulicu pre bohaté  rodiny. Keď však park nebol dokončený, tak ho odkúpilo mesto a dnes slúži ako turistická atrakcia pre návštevníkov. Nemusíme ani spomínať, že architektom bol známy Gaudí.



(Zdroj: flickr//cc/Park Guel)

LA RAMBLA

Počas Vašej návštevy Barcelony určite nevynechajte najrušnejšiu barcelonskú ulicu, ktorá tvorí 1,5 km dlhú sieť obchodov, reštaurácií, kaviarní a barov. Ulica je plná pouličných umelcov, zabávačov, tanečníkov a spevákov. V tejto pešej zóne sa nachádza aj miestny známy trh Mercat de la Boqueria, na ktorom môžete ochutnávať miestne špeciality, kúpiť si čerstvé ovocie, zeleninu alebo ryby.


(Zdroj: flickr//cc/La Rambla)

TOSSA DE MAR

Malé mestečko, ktoré dýcha históriou Vám ukáže starobylé hradby a romantické uličky. Toto mestečko sa zaraďuje medzi najviac fotografované miesta. Je veľmi malé, takže zažijete príjemný výlet a budeme si ho môcť do detailov pozrieť. Od Barcelony je vzdialené toto mestečko cca 90 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Tossa de Mar)

GIRONA

Girona je ďalšie krásne a historické mesto, v ktorom máte čo vidieť. Mesto Barcelona je vzdialené cca 90 km. Ak sa tam vyberiete určite si pozrite starú mestskú časť, židovskú štvrť, katedrálu a staroveké hradby. Neďaleko je aj rodisko Salvadora Dalího – mestečko Figueres, v ktorom sa nachádza jeho múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Girona)

BEGUR

Jedno z mnohých historických a kultúrnych miest v Španielsku. Okrem niekoľkých pamiatok je toto mestečko typické vybudovaným zámkom nad mestom. Môžete sa dostať až k nemu na vrchol a to po krásnych uličkách, ktoré sú lemované meštianskymi domami. Begur je od Barcelony vzdialený cca 130 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Begur)

MARINELAND

Veľmi navštevovaný je aj Marineland, ktorý sa rozprestiera na rozhraní Costa Brava a Costa del Maresme. Od mesta Barcelona je vdzialený cca 70 km. Hlavnou atrakciou sú vystúpenia cvičených delfínov, no pozrieť si môžete aj papagájov a iné druhy vtákov. Viac informácii nájdete na webovej stránke marinelandu.


(Zdroj: flickr//cc/Marineland)

Veľa užitočných informácií o výletoch do okolia nájdete aj na TripAdvisor alebo turistickom sprievodcovi Google.