ÚVOD » Španielsko » Katalánsko

Reymar Playa Hotel#Reymar Playa Hotel
★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Reymar Playa Hotel#Reymar Playa Hotel - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Hlavným turistickým mestom Katalánska je Barcelona, ktorá je zároveň aj veľmi známym kultúrnym a historickým centrom. Pre viac informácií, čo navštíviť v Barcelone si pozrite všeobecné informácie o Barcelone na našej stránke. Veľmi obľúbenou a turistami vyhľadávanou destináciou je pobrežie Costa Brava, kde môžete tiež vidieť veľa zaujímavých miest. Výlety v Costa Brava nájdete vo všeobecných informáciách o Costa Brava na našej stránke.

CAMP NOU

Keďže je Barcelona predovšetkým futbalovým mestom a žije futbalom, tak typ na výlet je návšteva najznámejšieho futbalového štadiónu a múzea, ktoré sa spája s klubom FC BARCELONA. Futbalový štadión, ktorý má kapacitu 100-tisíc divákov si môžete pozrieť aj mimo futbalového zápasu.


(Zdroj: flickr//cc/Camp Nou)

L´AQUARIUM

Návštevou jedného z najväčších akvárií v Európe môžete nahliadnuť na hladinu Stredozemného mora. Akvárium je tvorené 80 metrovým tunelom, kde sa môžete pokochať žralokmi  a inými morskými živočíchmi. Akvárium slúži tiež ako interaktívne a vzdelávacie centrum. Ceny vstupeniek a bližšie informácie nájdete na webovej stránke akvária.


(Zdroj: flickr//cc/l´aquarium)

BAZILIKA SAGRADA FAMILIA

Dielo svetoznámeho umelca Antonia Gadího – rímskokatolícka bazilika, ktorá je svetoznámou stavbou v centre Barcelony. Pre túto honosnú stavbu sú typické veže, ktoré znázorňujú 12 apoštolov, 4 evanjelistov, Pannu Máriu a Ježiša Krista. Stavba však nie je dokončená, no plánuje sa dokončiť v roku 2026, kedy sa bude sláviť 100. výročie smrti Antonia Gadího.


(Zdroj: flickr//cc/Sagrada familia)

PARC GÜEL

Park bol pôvodne navrhnutý a budovaný pre bohatého Eusebi GÜELA, a mal tvoriť luxusnú ulicu pre bohaté  rodiny. Keď však park nebol dokončený, tak ho odkúpilo mesto a dnes slúži ako turistická atrakcia pre návštevníkov. Nemusíme ani spomínať, že architektom bol známy Gaudí.



(Zdroj: flickr//cc/Park Guel)

LA RAMBLA

Počas Vašej návštevy Barcelony určite nevynechajte najrušnejšiu barcelonskú ulicu, ktorá tvorí 1,5 km dlhú sieť obchodov, reštaurácií, kaviarní a barov. Ulica je plná pouličných umelcov, zabávačov, tanečníkov a spevákov. V tejto pešej zóne sa nachádza aj miestny známy trh Mercat de la Boqueria, na ktorom môžete ochutnávať miestne špeciality, kúpiť si čerstvé ovocie, zeleninu alebo ryby.


(Zdroj: flickr//cc/La Rambla)

TOSSA DE MAR

Malé mestečko, ktoré dýcha históriou Vám ukáže starobylé hradby a romantické uličky. Toto mestečko sa zaraďuje medzi najviac fotografované miesta. Je veľmi malé, takže zažijete príjemný výlet a budeme si ho môcť do detailov pozrieť. Od Barcelony je vzdialené toto mestečko cca 90 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Tossa de Mar)

GIRONA

Girona je ďalšie krásne a historické mesto, v ktorom máte čo vidieť. Mesto Barcelona je vzdialené cca 90 km. Ak sa tam vyberiete určite si pozrite starú mestskú časť, židovskú štvrť, katedrálu a staroveké hradby. Neďaleko je aj rodisko Salvadora Dalího – mestečko Figueres, v ktorom sa nachádza jeho múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Girona)

BEGUR

Jedno z mnohých historických a kultúrnych miest v Španielsku. Okrem niekoľkých pamiatok je toto mestečko typické vybudovaným zámkom nad mestom. Môžete sa dostať až k nemu na vrchol a to po krásnych uličkách, ktoré sú lemované meštianskymi domami. Begur je od Barcelony vzdialený cca 130 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Begur)

MARINELAND

Veľmi navštevovaný je aj Marineland, ktorý sa rozprestiera na rozhraní Costa Brava a Costa del Maresme. Od mesta Barcelona je vdzialený cca 70 km. Hlavnou atrakciou sú vystúpenia cvičených delfínov, no pozrieť si môžete aj papagájov a iné druhy vtákov. Viac informácii nájdete na webovej stránke marinelandu.


(Zdroj: flickr//cc/Marineland)

Veľa užitočných informácií o výletoch do okolia nájdete aj na TripAdvisor alebo turistickom sprievodcovi Google.