Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Emilia Romagna

Benátsky karneval a Bologna, červené mesto a kulinársky raj LETECKY

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Benátsky karneval a Bologna, červené mesto a kulinársky raj LETECKY - 1 Benátsky karneval a Bologna, červené mesto a kulinársky raj LETECKY - 2 Benátsky karneval a Bologna, červené mesto a kulinársky raj LETECKY - 3 Benátsky karneval a Bologna, červené mesto a kulinársky raj LETECKY - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Bologna

Hlavným mestom regiónu je Bologna, ktorá ukrýva kúsok zaujímavej histórie. V tomto meste nájdete nádherne červené budovy, ktoré ju charakterizujú. Je kultúrnym, univerzitným i obchodným centrom regiónu. Pri návšteve mesta Bologna by ste nemali vynechať Piazza Maggiore, Basilica San Petronio, Palazzo dei Notai, Piazza Netuno a kopec múzeí. Bologna je taktiež známa bolonskou kuchyňou, ktorú by ste mali ochutnať.


(Zdroj: flickr//cc/Bologna)

Ferrara

Mesto, ktoré je zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V zozname je zapísané vďaka nádhernym renesančným budovám, ktoré sú veľmi zachovalé a taktiež vďaka hradu Castello Estense. Ferrara sa od hlavného mesta Bologna nachádza cca 50 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Ferrara)

Modena

Ďalšie nádherné mesto v regióne je Modena a od mesta Bologna leží cca 50 km. V tomto meste sa nachádza veľmi zaujímavá Románska katedrála a Kostolná veža Ghirlandina.


(Zdroj: flickr//cc/Modena)

Ravenna

Mesto, ktoré je mozaikou regiónu. V tomto meste môžete vidieť kopec kostolov, bazilík a múzeí. Ak máte radi kultúru a históriu tak navštívte Basilica of Sant´Apollinare Nuovo, Mausoleum of Theodosius a Basilica of Sant´Apollinare in Classe. Ravenna leží od mesta Bologna približne 80 km.


(Zdroj: flickr//cc/Ravenna)

Faenza

Faenza je bohatá na historické a kultúrne pamiatky a patrila k mestám, kde bolo rozšírené keramické remeslo už v 13. storočí. Hlavné mesto leží cca 55 km od tohto mesta. 


(Zdroj: flickr//cc/Faenza)

Acquario di Cattolica

Mesto Acquario di Cattolica leží od mesta Bologna cca 135 km. V tomto stredisku na juhu regiónu sa nachádza obrovské akvárium, v ktorom spoznáte veľmi veľa druhov rýb a vodných živočíchov. Viac informácií o akváriu nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Acquario di Cattolica)

Galleria Ferrari

V meste Maranello, cca 50 km od hlavného mesta, sa nachádza múzeum alebo galéria značky Ferrari. Priaznivci áut a tejto značky môžu vidieť rôzne modely a taktiež spoznať históriu značky. Viac informácií nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Galleria Ferrari)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.