Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Emilia Romagna » Rimini - Rivabella

Busignani
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Busignani - 1 Busignani - 2 Busignani - 3 Busignani - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Región Emilia Romagna leží medzi riekou Po (Pád) na severe a Apenínskymi horami na juhu. Je jeden z najproduktívnejších a najplodnejších regiónov celého Talianska. Región je veľmi rozmanitý, pretože si môžete užiť dovolenku pri mori alebo turistiku v horách alebo môžete poznávať históriu a kultúru tohto regiónu vo vnútrozemí. Najznámejšie miesta regiónu Emilia Romagna sú mesto Rimini, Riccione a Cattolica. Tieto mestá patria k najobľúbenejším turistickým cieľom. V regióne nájdete aj niekoľko kúpeľov, divadiel, múzeí a taktiež vynikajúcich reštaurácií, kde Vám pripravia tradičné talianske cestoviny a pizzu.
Región Emilia Romagna je rozdelený na niekoľko častí: Bologna, Ferrara, Forli - Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenna, Reggia Emilia a Rimini.
Emiliu Romagnu charakterizujú taktiež umenie, architektúra a kultúra. Nájdete tu tiež mnohé výstavy umeleckých diel, obrazov, galérie, múzeá, kultúrne a historické pamiatky a mnoho miest zapísaných do zoznamu UNESCO.

Vzdialenosť od letiska

Letiská v regióne Emilia Romagna sú 3 a to Bologna, Parma a Rimini. 

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

826 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Bologna: 00:50 hod.
Košice - Bologna: 1:10 hod.
Poprad - Bologna: 1:10 hod.
Sliač - Bologna: 1:00 hod.
Viedeň - Bologna: 0:45 hod.

Bratislava - Parma: 00:50 hod.
Košice - Parma: 1:10 hod.
Poprad - Parma: 1:10 hod.
Sliač - Parma: 1:00 hod.
Viedeň - Parma: 0:45 hod.

Bratislava - Rimini: 00:50 hod.
Košice - Rimini: 1:10 hod.
Poprad - Rimini: 1:10 hod.
Sliač - Rimini: 1:00 hod.
Viedeň - Rimini: 0:45 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 8 hodín, vedie cez Rakúsko a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Začiatok roka sa začína pomerne chladným počasím, pretože v januári a februári sa teploty pohybujú len okolo 8°C. V marci sa začnú teploty zvyšovať na približne 13°C a v apríli na 18°C. V máji sa začínajú už príjemné letné teploty a to 21°C, v júni až 26°C. Letná a najteplejšia sezóna je v júli a auguste, kedy teploty vystúpia na 27°C a v septembri zasa trocha klesnú na 25°C. V októbri sa začína jeseň a teploty začnú klesať pod 20°C, v novembri klesnú na 13°C a v decembri na chladných 9°C.

Pláž

Pobrežie regiónu Emilia Romagna je tvorené piesočnatými plážami a je obmývané modrým a čistým morom.

Rimini

Rimini je južné stredisko regiónu, kde nájdete viac ako 20 km dlhé pláže, ktoré sú tvorené jemným pieskom a majú pozvoľný vstup do mora. Pláže v Rimini sú veľmi obľúbené a preto dostali názov "slnečná riviéra". Nájdete tu slnečníky, ležadlá, reštaurácie, bary, obchody a taktiež veľmi veľa turistov ale aj domácich. More je veľmi mierne a príjemné a preto je vhodné pre rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Rimini)

Cattolica

Cattolica je ďalším veľmi obľúbeným strediskom na pobreží regiónu. Ponúka piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom do mora. Návštevníkom sú k dispozícii ležadlá, slnečníky a kopec služieb, ktoré sú poskytované turistom.

Medzi ďalšie obľúbené strediská patria:
Riccione
Cervia
Bellaria
Lido degli Estensi
Lido Adriano

Viac pláží nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.

More

More je krásnej modrej farby, veľmi teplé a čisté. More je taktiež veľmi mierne a vhodné aj pre rodiny s deťmi.

Teplota mora

Január - 13°C, Február - 12°C, Marec - 12°C, Apríl - 14°C, Máj - 18°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 26°C, September - 23°C, Október - 20°C, November - 17°C, December - 14°C.

Šport

Najviac rozšíreným športom v tomto regióne je určite cyklistika. Môžete si zapožičať bycikel a jazdiť po kvaliných a dobre vyznačených turistických chodníkoch a cestách. Taktiež môžete zájsť na turistiku do prírody a ak budete pri mori, tak môžete vyskúšať jeden z mnohých ponúkaných vodných športov.

Zábava

Taliansky región Emilia Romagna má mnoho krásnych miest, kde sa môžete zabaviť. V centrách väčších miest určite nájdete bary a reštaurácie so živou hudbou, môžete zájsť na diskotéku alebo navštíviť divadlo.

Mapa

Bologna

Hlavným mestom regiónu je Bologna, ktorá ukrýva kúsok zaujímavej histórie. V tomto meste nájdete nádherne červené budovy, ktoré ju charakterizujú. Je kultúrnym, univerzitným i obchodným centrom regiónu. Pri návšteve mesta Bologna by ste nemali vynechať Piazza Maggiore, Basilica San Petronio, Palazzo dei Notai, Piazza Netuno a kopec múzeí. Bologna je taktiež známa bolonskou kuchyňou, ktorú by ste mali ochutnať.


(Zdroj: flickr//cc/Bologna)

Ferrara

Mesto, ktoré je zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V zozname je zapísané vďaka nádhernym renesančným budovám, ktoré sú veľmi zachovalé a taktiež vďaka hradu Castello Estense. Ferrara sa od hlavného mesta Bologna nachádza cca 50 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Ferrara)

Modena

Ďalšie nádherné mesto v regióne je Modena a od mesta Bologna leží cca 50 km. V tomto meste sa nachádza veľmi zaujímavá Románska katedrála a Kostolná veža Ghirlandina.


(Zdroj: flickr//cc/Modena)

Ravenna

Mesto, ktoré je mozaikou regiónu. V tomto meste môžete vidieť kopec kostolov, bazilík a múzeí. Ak máte radi kultúru a históriu tak navštívte Basilica of Sant´Apollinare Nuovo, Mausoleum of Theodosius a Basilica of Sant´Apollinare in Classe. Ravenna leží od mesta Bologna približne 80 km.


(Zdroj: flickr//cc/Ravenna)

Faenza

Faenza je bohatá na historické a kultúrne pamiatky a patrila k mestám, kde bolo rozšírené keramické remeslo už v 13. storočí. Hlavné mesto leží cca 55 km od tohto mesta. 


(Zdroj: flickr//cc/Faenza)

Acquario di Cattolica

Mesto Acquario di Cattolica leží od mesta Bologna cca 135 km. V tomto stredisku na juhu regiónu sa nachádza obrovské akvárium, v ktorom spoznáte veľmi veľa druhov rýb a vodných živočíchov. Viac informácií o akváriu nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Acquario di Cattolica)

Galleria Ferrari

V meste Maranello, cca 50 km od hlavného mesta, sa nachádza múzeum alebo galéria značky Ferrari. Priaznivci áut a tejto značky môžu vidieť rôzne modely a taktiež spoznať históriu značky. Viac informácií nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Galleria Ferrari)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.