Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Lago di Garda » Limone

Camping Garda

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Camping Garda - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Lago di Garda je najväčšie a zároveň najkrajšie jazero Talianska, ktoré sa rozprestiera v jeho severnej časti. Lago di Garda je v severnej časti užšie a v južnej časti širšie - dosahuje šírku až 17 kilometrov. Pri južnej časti jazera sa budete cítiť ako pri mori. Nájdete tam piesočnaté pláže, hotelové rezorty, móla a čistú priezračnú vodu. Voda v jazere má dokonca nádhernú modrú farbu, ktorá pripomína more. Jazero je obklopené krásnou prírodou a skalami, ktoré lákajú milovníkov turistiky. Okolie jazera je ako stvorené pre milovníkov športu. Okrem vodných športov na jazere tu sú vybudované cyklistické aj turistické chodíky a takmer v každom obchode je možné si vypožičať bicykel, korčule alebo výstroj pre horolezcov. 
Okrem športu môžete na dovolenke pri jazere Lago di Garda aj degustovať skvelé vínko a ochutnávať skvelé miestne špeciality. Najkvalitnejšie víno v celom regióne nájdete v meste Bardolino. 
Lago di Garda odporúčame najmä milovníkom aktívnej dovolenky plnej športu.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v Bergame sa nachádza približne 108 km od Lago di Garda. Transfer z letiska trvá približne 1 a pol hodiny.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

783 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Bergamo: 0:40 hod.
Košice - Bergamo: 1:00 hod.
Poprad - Bergamo: 0:55 hod.
Sliač - Bergamo: 0:50 hod.
Viedeň - Bergamo: 0:40 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 8 hodín, vedie cez krajinu Rakúsko a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Január a február je v oblasti Lago di Garda veľmi chladný a teploty sa pohybujú okolo 5°C - 8°C. V marci sa teploty vyšplhajú na 13°C a v apríli na príjemnejších 18°C. V máji je už teplé počasie a začína sa leto. Teplota vystúpi na približne 22°C a postupne sa začne otepľovať. Pre jún je typická teplota 26°C a v júli je najteplejšie a to 29°C. Od augusta začnú zasa teploty klesať na stále teplých 28°C a v septembri klesnú na 25°C. V októbri sa stretnete už s chladnejšou teplotou 18°C, v novembri s teplotou 11°C a v decembri s teplotou 7°C.

Šport

Jazero Lago di Garda ponúka rôzne druhy vodných športov. Medzi obľúbené patria windsurfing, vodné lyže, jachting, kiting, potápanie alebo si môžete zapožičať rogalo.
Táto oblasť je veľmi obľúbená aj u cyklistov. Bicykel si môžete zapožičať skoro všade a môžete si užiť cyklistické chodíky, ktorých je tu neúrekom. Začiatočníci sa môžu bicyklovať na rovine a zdatnejší môžu zamieriť aj do hôr.
Tento región očarí aj milovníkov turistiky a horolezectva. Takmer všade v horách sú vybudované turistické chodníčky a tiež trasy pre horolezcov.

Zábava

Ak milujete zábavu, hudbu, tanec a diskotéky, tak navštívne mesto Desenzano, kde je rozšírená najmä nočná zábava.

Mapa

Video

Okrem krásnej prírody ponúka oblasť Lago di Garda aj iné atrakcie a pamiatky, ktoré si môžete pozrieť. Medzi jedno z najväčších miest na brehu je Desenzano del Garda. 

Gardaland Park

Pri jazere sa nachádza jeden z najväčších zábavných parkov v Taliansku - Gardaland. Gardaland sa zaraďuje dokonca aj medzi najlepšie zábavné parky sveta. Z mesta Desenzano del Garda je zábavný park vzdialený cca 20 km. Nájdete tu množstvo atrakcií, ktoré zabavia nie len deti ale aj dospelých. Informácie o otváracích hodinách a o cenách vstupného nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Gardaland)

Sirmione

Oblasť Sirmione je známa najmä vďaka hradu Rocca Scaglieera. Hrad je obkolesený vodou, takže dovnútra sa môžete dostať po moste. V tejto oblasti sú známe aj rímske kúpele, ktoré sú u turistov ale aj u domácich obyvateľov veľmi obľúbené. Od Desenzano del Garda je to cca 10 km. 


Lago di Garda

Desenzano del Garda

Pri južnom pobreží jazera leží mestečko Desenzano, ktoré je veľmi rušným centrom plným zábavy. Najznámejším námestím je Piazza Matteotti, kde nájdete reštaurácie, bary, diskotéky, obchody, taktiež múzeá, úzke uličky a iné zaujímavé miesta.


 (Zdroj: flickr//cc/Desenzano del Garda)

Saló

Saló je mesto v západnej časi jazera. Ide o ďalšie krásne talianske mesto, ktoré má pekné námestia, budovy a uličky. Saló je taktiež nákupným mestom, kde nájdete dlhé ulice plné butikov, salónov a obchodov. Od mesta Desenzano del Garda je mesto Saló vzdialené len cca 17 km .



(Zdroj: flickr//cc/Saló)

Gargnano

Ak sa vydáte od mestečka Saló na sever, tak nájdete mestečko Gargnano. Gargnano je mesto, kde nájdete krásne vrchy, hory, prírodu a čerstvý vzduch. Gargnano je veľmi pokojným miestom, kde si oddýchnete a zároveň spoznáte krásy Talianska. Mesto Desenzano del Garda je vzdialené cca 40 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Gargnano)

Riva del Garda

Riva del Garda je najsevernejšie mesto na pobreží jazera. Ako aj ostatné mesta v tejto oblasti ponúka Riva del Garda krásnu prírodu, hory vhodné pre turistiku ale aj moderné centrá miest, kde môžete nakupovať, spoznávať pamiatky alebo navštíviť múzeá. Mesto Desenzano del Garda je vzdialené cca 90 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Riva del Garda)

Malcesine

Mestečko vo východnej časti jazera je taktiež dokonalým miestom pre strávenie aktívnej dovolenky. Výlet si môžete spraviť na vrch Monte Baldo, odkiaľ budete mať celé okolie ako na dlani. V centre mesta Malcesine nájdete krásne uličky, uvidíte typickú taliansku architektúru a ochutnať môžete aj pravý talianský olivový olej, ktorý sa v tejto oblasti vyrába. Desenzano del Garda je vzdialené cca 75 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Malcesine)

Tori del Benaco

Ak sa vydáte na juh od mesta Malcesine, tak nájdete ďalšie krásne mestečko a to Tori del Benaco. Pre toto mesto je typický hrad, krásny prístav, jachty a taktiež múzeum. Tori del Benaco leží od mesta Desenzano del Garda cca 45 km. 

Bardolino

Bardolinom je mestečkom vína. Poprechádzať sa môžete vinicami alebo ulicami mesta, kde nájdete reštaurácie s tým pravým vínom z tejto oblasti. V meste sa nachádza aj množstvo vinoték a obchodov, kde si víno môžete zakúpiť. Desenzano del Garda je vzdialené cca 36 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Bardolino)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.