Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Lazio (oblasť Ríma) » Rím

Giglio dell Opera Hotel#Giglio dell Opera Hotel
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Giglio dell Opera Hotel#Giglio dell Opera Hotel - 1 Giglio dell Opera Hotel#Giglio dell Opera Hotel - 2 Giglio dell Opera Hotel#Giglio dell Opera Hotel - 3 Giglio dell Opera Hotel#Giglio dell Opera Hotel - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Lazio je nádherný región stredného Talianska, ktorý je obmývaný Tyrhénskym morom. Lazio je typický najmä pre svoje legendy, jazerá, zelené kopce, termálne kúpele a hory. Región Lazio je taktiež známy svojími panoramatickými výhľadmi z ktorejkoľvek strany. Pre neopakovateľný výhľad môžete navštíviť Villa Borghese v hlavnom meste Rím. Lazio je taktiež regiónom, kde je množstvo termálnych kúpeľov. Nájdete tu aj pozostatky starých rímskych kúpeľov ale aj tie novovybudované luxusné kúpele. Región má taktiež nespočetne veľa jazier. Ideálnym večerom pre návštevníkov je prechádzka po úzkych uličkách niektorej z dedín pri jazere. Na svoje si prídu aj milovníci hôr, turistiky a zimných športov. Nachádza sa tu kopec upravených turistických aj cyklistických chodníkov, taktiež lyžiarske strediská a trate pre horolezcov. 
Pri návšteve tohto regiónu sa určite zastavte v nejakej reštaurácii a ochutnajte regionálne špeiciality. Tradičnými jedlami sú obľúbené gnnochi alebo spaheti Amatriciana alebo spagheti Carbonara. Medzi obľúbené hlavné jedlá patria jahňacie na zelenine, guláš z hovädzích chvostov alebo upravené jahňacie držky.

Vzdialenosť od letiska

Medzinárodné letisko v tomto regióne sa nachádza v Ríme.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 233 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Rím: 1:05 hod.
Košice - Rím: 1:20 hod.
Poprad - Rím: 1:20 hod.
Sliač - Rím: 1:15 hod.
Viedeň - Rím: 1:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 13 hodín, vedie cez krajinu Rakúsko a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

V januári a februári sa stretnete s teplotou približne 13°C, v marci sa už troška oteplí na 16°C a v apríli na 18°C. V máji je už príjemné počasie s teplotami 22°C a v júni už horúce počasie s teplotou približne 27°C. Typickými letnými mesiacmi sú júl a august, kedy teploty vystúpia až na 31°C. V septembri je stále vhodné počasie pre dovolenkku, pretože teploty dosahujú 26°C. V októbri sa ochladí na 22°C, v novembri na 17°C a v decembri na chladných 13°C.

Pláž

Najznámejšie dovolenkové strediská s piesočnatými plážami sú Gaeta, Sabaudia, San Felice Circeo, Lido di Ostia, Sperlonga a ostrovy Ponza a Ventotene.

Lido Marechiaro

Pláž v stredisku Lido di Ostia je piesočnatou plážou s pozvoľným vstupom do čistého mora. Pláž je veľmi čistá a nájdete na nej slnečníky, ležadlá, možnosť vodných športov a v blízkosi aj reštaurácie, bary a obchody.

La Nave Beach

Kúsok od Ríma sa nachádza oblasť Fregenae, kde sa nachádzajú rôzne pláže. Pláž La Nave patrí k piesočnatým a čistým plážam. Má pozvoľný vstup do čistého mora. Na pláži sa nachádzajú slnečníky, ležadlá, bary, reštaurácie a iné služby turistom.

Settimo Cielo

Settimo Cielo sa nachádza v stredisku Lido di Ostia. Je veľmi peknou piesočnatou plážou s čistým morom. Na pláži nájdete slnečníky, ležadlá ale aj reštaurácie, stánky a bary s miestnymi špecialitami a nápojmi.

Cala Cecata

Pláž sa nachádza na ostrove Ponza, ktorý patrí do regiónu Lazio. Pláž je ukrytá medzi skalnými útesmi a prírodou, ktorá ju obklopuje. Je len menšou plážou s kamienkami, kde nenájdete žiadne šlužby.

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

Pobrežie je obmývané príjemným a čistým Tyrhénskym morom.

Teplota mora

Január - 15°C, Február - 14°C, Marec - 14°C, Apríl - 15°C, Máj - 18°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 26°C, September - 24°C, Október - 22°C, November - 19°C, December - 16°C.

Šport

V regióne je veľa hôr, kopcov a krásnej prírody. Veľmi obľúbeným športom je turistika a cykloturistika.
V dovolenkových strediskách si môžete vybrať aj z ponuky vodných športov.

Zábava

Za zábavou zamierte najmä do centier mieste, kde nájdete reštaurácie, bary a diskotéky aj so živou hudbou. V letných mesiacoch sa môžete stretnúť aj s rôznymi festivalmi a koncertmi.

Mapa

Video

Región Lazio je preplnený pamiatkami a atrakciami, ktoré navštevujú turisti z celého sveta. Nájdete tu množsto pamiatok, ktoré sú zapísané v zozname UNESCO, množstvo historických a kultúrnych miest a taktiež množstvo prírodných pamiatok.

Rím

Hlavné mesto regiónu - Rím je najnavštevovanejším mestom tohto regiónu. Rím má bohatú históriu. V srdci mesta môžete navštíviť známe Colosseum, kde sa konalli hry gladiátorov. V Ríme môžete navštíviť archeologickú trasu, ktorá je plná kostolov, bazilík, chrámov a posvätných budov. K Rímu patria aj múzeá, galérie umeleckých diel, krásne námestia a posvätné miesta.


Rím

Vatikán

Pápežský štát je zaujímavým miestom s mnohými pamiatkami. Obdivovať môžete Baziliku svätého Petra, Svetopeterské námestie, posvätné budovy, vatikánske záhrady a mnohé baziliky, chrámy a kostoly. Z hlavného mesta Rím je to len cca 5 km.


(Zdroj: flickr//cc/Vatikano)

Park Castelli Romani

Zaujímavým výletom v centre Ríma je aj výlet do parku Castelli Romani, ktorý bol v minulosti obľúbeným miestom šľachtických rodín a pápežov. Park je tvorený malými obcami, krásnou prírodou, kde nájdete chránene druhy rastlín a živočíchov. Z Ríma je vzdialený cca 35 km. 

Lago di Bolsena

Jazero na severe regiónu v oblasti Viterbo je najväčším vulkanickým jazerom v tejto oblasti. Jazero je ukážkou sviežej prírody v spojení s históriou a pamiatkami.


(Zdroj: flickr//cc/Lago di Bolsena)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.