Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Elba » Portoferraio

Hotel Fabricia
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Fabricia - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov Elba patrí do talianského regiónu Toskánsko. Je súčasťou Toskánskeho súostrovia v Tyrhénskom mori. Je zelenou oázou, ktorú obmýva krišálovo čistá voda s piesočnatými plážami. Elbu charakterizujú veľké žulové kamene, ktoré sú uprostred krásnej prírody. Je to naozaj nádherný ostrov s jedinečnou prírodou. 
Elba je tretím najväčším ostrovom Talianska hneď po Sicílii a Sardínii.
Elba je známym ostrovom hlavne preto, pretože sa tu ukrýval francúzsky cisár Napoleon. Elba má bohatú históriu, ktorú máte možnosť spoznať návštevou jedného z archeologických nálezísk a múzeí. 
Okrem bohatej histórie má Elba aj inú príťažlivú stránku, a to nádhernú prírodu, v ktorej sú vybudované turisticke aj cyklistické chodníky. Môžete taktiež navštíviť kúpele, spoznať podmorský svet alebo sa naučiť šnorchlovať.

Vzdialenosť od letiska

Letisko na ostrove sa nachádza pri meste Marina di Campo - Aeporto dell´Elba. Transfer z letiska trvá 30 minút až 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 127 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Marina di Campo: 1:05 hod.
Košice - Marina di Campo: 1:25 hod.
Poprad - Marina di Campo: 1:25 hod.
Sliač - Marina di Campo: 1:15 hod.
Viedeň - Marina di Campo: 1:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 13 hodín, vedie cez krajinu Rakúsko, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Na ostrove Elba sa v januári a februári stretnete s teplotou 14°C a v marci s troška vyššou teplotou, a to 16°C. Postupne sa na ostrove začne otepľovať, v apríli na 18°C, v máji na 22°C a v júni je už letné počasie a to až 26°C. Najteplejšia časť roka je v júli a auguste kedy sa teplota pohybuje okolo 30°C. V septembri je stále teplé počasie a teploty sa vyšplhajú na 27°C. Október je už o čosi chladnejší, stretnete sa s teplotou 22°C, pre november je typická teplota 18°C a pre december 15°C.

Pláž

Na ostrove sa nachádza viac ako 70 krásnych piesočnatých pláží, ktoré sú prirovnávané k plážam v Karibiku. Pláže majú všetko čo majú mať. Svetlý jemný piesok, miestami okruhliaky, pozvoľný vstup do tyrkysového mora, ležadlá, slnečníky a kvalitné služby.

Lido Capoliveri

Capoliveri je veľmi obľúbenou a často navštevovanou plážou. Je dlhá, tvorená jemným pieskom s pozvoľným vstupom do čistého mora. Na pláži sú k dispozícii slnečníky, ležadlá a veľmi kvalitné služby ako reštaurácie, bary a obchody. Pláž je obklopená skalnými útvarmi a krásnou prírodou, ktoré vytvárajú príjemnú atmosféru. 


(Zdroj: flickr//cc/Lido di Capoliveri)

Marina di Campo

Veľmi často navštevovaná dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do čistého a modručkého mora. Je ideálnym miestom pre oddych a strávenie príjemnej dovolenky. 


(Zdroj: flickr//cc/Marina di Campo)

Acquaviva

Táto dlhá pláž je tvorená malými ale príjemnými kamienkami. Vstup do mora je pozvoľný a more krásnej modrej farby, je čisté a po celý rok príjemne teplé. Pláž je veľmi pokojným miestom, ktoré je vhodné na oddych a relax.


(Zdroj: flickr//cc/Acquaviva)

Barbarossa

Pláž je položená v zátoke, miestami je tvorená jemným pieskom a miestami kamienkami. Na pláži sú k dispozícii ležadlá a slnečníky. Na pláži je veľmi rozšírené a obľúbené potápanie a šnorchlovanie. Pláž je obklopená krásnou prírodou.

Lacona

Lacona je pláž s jemným pieskom, piesočnými dunami a pozvoľným vstupom do nádherne sfarbeného mora. Cez leto býva často navštevovaná. Nájdete tam bary, reštaurácie, obchody a taktiež zastávky autobusov a parkovisko.


(Zdroj: flickr//cc/Lacona)

Scaglieri

Približne 100 metrov dlhá pláž je nádherným a romantickým miestom. Je tvorená jemným pieskom a krásnym tyrkysovým morom. Pri pohľade na pláž budete mať pocit, že je to obrázok. Na mori často plávajú plachetnice a malé loďky. Nachádzajú sa tu miestne reštaurácie s domácimi špecialitami.


(Zdroj: flickr//cc/Scaglieri)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More je tyrkysovej farby, je veľmi čisté.

Teplota mora

Január - 14°C, Február - 14°C, Marec - 14°C, Apríl - 15°C, Máj - 18°C, Jún - 22°C, Júl - 24°C, August - 25°C, September - 24°C, Október - 21°C, November - 18°C, December - 16°C.

Šport

Pre priaznivcov športu sú tu vodné športy, taktiež turistika alebo cyklistika.

Zábava

V centrách miest nájdete diskotéky a bary so živou hudbou. Cez sezónu sa môžu konať aj rôzne festivaly.

Mapa

Video

Ostrov ukrýva mnohé kultúrne aj historické pamiatky, krásnu prírodu a iné atrakcie a miesta, na ktoré sa musíte pozrieť.

Portoferraio

Je hlavným mestom ostrova a taktiež prístavným mestom. Je miestom, kde sa sústredí všetok cestovný ruch. Turisti navštevujú toto mesto najmä kvôli úžasnej atmosfére, ktorú môžete zažiť v jednej z kaviarničiek v úzkych uličkách mesta. Dominantou mesta je pevnosť nad mestom.


(Zdroj: flickr//cc/Portoferraio)

Bagnaia Lido

Na severe ostrova sa nachádza malé stredisko Begnaia Lido a od hlavného mesta Portoferraio je vzdialené cca 11 km. Tu sa nachádza nádherný hrad, z ktorého je výhľad na okolie. Toto stredisko je veľmi obľúbené medzi návštevníkmi, ktorí milujú turistiku ale aj cyklistiku. Od hlavného mesta Portoferraio je vzdialené cca 16 km.

Marciana Marina

Na severe ostrova sa nachádza malé mestečko, ktoré stojí za Vašu návštevu. Môžete spoznať miestne dedinky, zrúcaninu hradu, prírodu ale aj horu Monte Capanne, čo je najvyššia hora ostrova s výškou 1 019 metrov. Od hlavného mesta Portoferraio je vzdialené cca 16 km.


(Zdroj: flickr//cc/Marciana Marina)

Cavo

Cavo je taktiež malé krásne mestečko vo východnej časti ostrova, ktoré je plné reštaurácií, kaviarničiek a obchodov. Okrem nádherného centra má aj krásne kamienkové pláže s čistým morom. Havné mesto Portoferraio je vzdialené cca 25 km.


(Zdroj: flickr//cc/Cavo)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.