Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Kalábria » Nicotera Marina

Hotel Nicotera Beach
★★★★

Veľmi dobré8.8
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Nicotera Beach - 1 Hotel Nicotera Beach - 2 Hotel Nicotera Beach - 3 Hotel Nicotera Beach - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesková piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora, ktorá sa nachádza pri hoteli. Slnečníky a ležadlá zadarmo.

Centrum

Najbližšie centrum sa nachádza v dedinke Nicotera Marina vzdialené približne 5 kilometrov.

Bazén

Návštevníkom hotela je k dispozícií bazénový komplex pre dospelých a pre deti. Slnečníky a ležadlá sú pri bazéne zadarmo.

Od letiska

Letisko od hotela je vzdialené približne 80 kilometrov v Lamezia Terme, približne hodinu a pol trvá cesta transferom.

Poloha

Hotelový komplex obklopujúci zeleňou a pestrofarebnými kvetmi, nachádzajúci sa na zlatistej pláži neďaleko dedinky Nicotera Marina, len 30 kilometrov od najkrajšieho mesta Kalábrie.

Internet

Wifi pripojenie na recepcii za poplatok.

O hoteli

Hotelový komplex ideálny pre rodiny s deťmi s bohatou ponukou služieb práve pre najmenších návšetvíkov hotela. Nachádza sa na pláži a v okolí hotelového komplexu je zeleň, v ktorej nájdete útočisko pred silnými slnečními lúčmi. 

Ubytovanie

Ubytovanie je v jedno alebo v dvojpodlažných rezidenciách, kde sa nachádzajú štandardné izby s možnosťou 1 alebo 2 prísteliek a rodinné izby vhodné pre 4 osoby s 2 miestnosťami, kde je spálňa s 2 lôžkami a obývacia miestnosť s možnosťou 2 prísteliek. Izby sú vybavené klimatizáciou, telefónom, SAT TV, trezorom, malou chladničkou, kúpeľňou, sušičom na vlasy, balkónom alebo terasou s možnosťou posedenia. 

Stravovanie

Stravovanie je možné vo forme All Inclusive, ktorý zahŕňa raňajky, obedy, večere vo forme bohatých bufetových stolov vrátane nápojov. Možnosť večere v reštaurácií na terase s rezerváciou vopred, miestne alkoholické a nealkoholické nápoje podávané v určenom čase, ľahké občerstvenie podávané počas dňa v určenom čase. Okrem iného All Inclusive zahŕňa animácie a detský klub v slovenskom jazyku. 

Služby

Hotel denne organizuje denné a večerné animácie pre deti a dospelých. Pre deti je k dispozícií detské ihrisko, bazénový komplex, detský kútik. Môžete si zahrať volejbal, vodnú gymnastiku, futbal, stolný tenis, aerobik, šípky, môžete vyskúšať ľukostreľbu. Na výlety si môžete požičať auto za poplatok. 

Nákupné možnosti

Možnosť nákupov je najbližšie približne 5 kilometrov v dedinke Nicotera Marina. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Kalábria predstavuje najjužnejší výbežok Talianského poloostrova. Kalábria má veľmi hornatý región a tvorí "špičku talianskej čižmy". Tento hornatý región ponúka turistom tri národné parky - Parco Nazionale dell Aspromonte, Parco nazionale della Calabria a Park Poliino, taktiež mnoho kultúrnych pamiatok a tiež malebné pobrežie s kamennými vežami. Vďaka málo rozvinutému priemyslu môže návštevníkom ponúknuť krásnu, nepoškodenú prírodu a čisté more. Kalábria je zo svojej západnej strany obmývaná Tyrrhenským morom a z východnej strany Iónskym morom. 
Osobitnou krásou Kalábrie sú citrusové háje, vinice a prekrásna architektúra. Nájdete tu nádherné prírodne scenérie s neopakovateľnými vyhliadkami. Milovníci potápania ocenia krištáľovo priezračnú až čistú vodu s nepreľudnenými plážami všetkého druhu (piesok, štrk, skaly a kamienky). Pláže v Kalábrií sa považujú za nakrajšie pláže v celej Európe.
Medzi najznámejšie strediská Kalábrie partia:
Tropea - označované ako Perla Kalábrie je najnavštevovanejšie mesto, kde nájdete zachovalé historické pamiatky z románskej doby.
Vapo Vaticano  - oblasť je známa nádhernými piesočnatými plážami, skalnatým útesom a najčistejčím morom v celej Európe​.

Zemepisná poloha 
Kalábria leží na úpätí Apenín, nakonci zálivu Policastro.

Rozloha
15 082 kilometrov štvorcových.

Počet obyvateľov
2,0 mil. obyvateľov.

Hlavné mesto
Cantazaro.

Mena
EUR - euro.

História
História Kalábrie je spätá s Rimanmi, s Grékmi a s Albáncami. Väčšina ešte dodnes obýva niektoré časti, udržuje jazyk a tradície. Krajina už v minulosti bola poľnohospodárskou krajinou. Kalábria sa pričlenila k Taliansku až v 19 storočí.

Vzdialenosť od letiska

V regióne Kalábria sa nachádza v západnej časti medzinárodné letisko Lamezia Terme International Airport. Transfer z letiska trvá 30 - 60 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 694 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Lamezia - Terme: 1:25 hod.
Košice - Lamezia - Terme: 1:30 hod.
Poprad - Lamezia - Terme: 1:35 hod.
Sliač - Lamezia - Terme: 1:30 hod.
Viedeň - Lamezia - Terme: 1:20 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 16 hodín, vedie cez krajinu Rakúsko a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v Kalábrii je počas celého roka veľmi príjemné. Január a február sa vyznačujú teplotami približne 15°C a v marci sa teplota už zvyšuje na 18°C. V apríli sa strete už s veľmi teplým počasím a to s teplotou 20°C a v máji s očosi vyššou teplotou - 24°C. V júni sa pripravte už na horúce počasie, teploty dosiahnú 29°C a v júli a auguste až 32°C. V septembri je stále horúce leto a teploty sa pohybujú okolo 28°C a príjemný je aj október s teplotou 25°C. Pre november je typická veľmi príjemná teplota 20°C a pre december 16°C.

Pláž

Pláže v Kalábrii sú prirovnávané k plážam v Karibiku, pretože sú tvorené jemným pieskom a krásnym morom.

Tropea

Tropea patrí k najznámejším strediskám Kalábrie. Pláž Tropea ponúka jemný a svetlý piesok s pozvoľným vstupom do krásneho tyrkysového mora. Piesok a more spolu s útesmi vytvárajú nádhernú prírodnú scenériu. Pláž je obľúbená medzi turistami a je veľmi často navštevovaná. Na pláži nájdete ležadlá, slnečníky, reštaurácie, bary aj obchodíky.


(Zdroj: flickr//cc/Tropea)

Caminia

Vo východnej časti Kalábrie sa nachádza mestečko Catanzaro, kde môžete vyhľadať pláž Caminia. Táto pláž patrí k tým pokojnejším plážam, ktoré sú vhodné na oddych. Je menej navštevovaná, nie je tu veľa služieb a preto je na nej pokoj. Poprechádzať sa môžete aj olivovými hájmi, ktoré túto pláž obklopujú.


(Zdroj: flickr//cc/Caminia)

Diamante

Už s návzu vyplýva, že ide o "diamantovú" pláž, pretože more je krištálovo čisté a priezračné. Na pláži nájdete jemný svetlý piesok, ležadlá, slnečníky, reštaurácie a aj širokú ponuku vodných športov. Pláž je súčasťou strediska Riviera dei Cedri.

Michelino

Pri Marina di Bordila sa nachádza krásna piesočnatá pláž s nádherne sfarbeným tyrkysovým morom. Obklopená je skalnými útvarmi a prírodou. Býva menej navštevovaná, no je veľmi vhodná na oddych a relaxáciu.

Praia a Mare

Severozápad Kalábrie je tvorený plážou Praia a Mare, ktorá je tvorená okruhliakmi a má pozvoľný vstup do mora. More na pláži je veľmi čisté, vhodné na potápanie a skúmanie podmorského sveta. Pláž je obklopená krásnou prírodou, ktorou sa môžete poprechádzať a môžete spoznať jej krásy. V blízkosti sa nachádzajú reštaurácie a bary.


(Zdroj: flickr//cc/Praia e Mare)

Scilla

Na západnej časti regiónu sa rozprestiera dedinka, v ktorej nájdete menšiu pláž Scilla. Pláž je tvorená jemnými kamienkami a okruhliakmi a má pozvoľný vstup do mora. Taktiež patrí k tým pokojnejším plážam, na ktorých si určite oddýchnete.


(Zdroj: flickr//cc/Scilla)

Groticelle

V stredisku Capo Vaticano sa nachádza mnoho krásnych pláží. Jednou z nich je pláž Groticelle, ktorá sa vyznačuje jemným pieskom, čistým morom a skalami, ktoré ju obklopujú. Býva menej navštevovaná, no je ideálnym miestom pre oddych.

Praia i Focu a Ficara

V Capo Vaticano stojí za návštevu aj maličká pláž, ktorá má jemný piesok, čisté tyrkysové more a skalné útvary navôkol. Vyhľadať ju môžete najmä vďaka pokojnému prostrediu, v ktorom si oddýchnete.

Pizzo Calabro

Stredisko Costa degli Dei má pláž, nad ktorou sa týči centrum mesta s nádhernými budovami. Pláž je piesočnatá s pozvoľným vstupom do krásne sfarbeného mora. Na pláži nájdete slnečníky, ležadlá, kaviarne a reštaurácie.


(Zdroj: flickr//cc/Pizzo Calabro)

Riaci

Ak vyhľadáte zátoku Riaci, tak určite nezabudnite navštíviť jej pláž, ktorá je tvorená jemným pieskom a nádherným tyrkysovým morom. Z mora na pláži trčí obrovská skala, ktorá je symbolom tejto pláže. Na pláži sú k dispozícii ležadlá, slnečníky a niekoľko reštaurácií a barov.


(Zdroj: flickr//cc/Riaci)

Marinella

Pláž v oblasti Costa Viola je navštevovaná najmä kvôli krásnej prírode. Je obklopená olivovými hájmi a palmami, ktoré vytvárajú krásnu scenériu. Samotná pláž je tvorená jemným pieskom a morom, ktoré je fialovej farby. V blízkosti pláže nájdete aj zopár reštaurácií s miestnymi špecialitami.

Viac pláží nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.

More

V Kalábrii uvidíte priezračné a veľmi čisté more.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 16°C, Máj - 19°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 27°C, September - 26°C, Október - 23°C, November - 20°C, December - 18°C.

Šport

Čisté a priezračné more, ktoré ponúka Kalábria je ideálna najmä pre milovníkov potápania. Na svoje si prídu aj milovníci tenisu, surfovania, windsurfingu a plachtenia. 

Zábava

Taliansko ako aj taliani sú známi svojím temperamentom a láskou k hudbe a tancu. V Kalábrii nájdete bohatý a rušný nočný život, mnoho barov, kaviarní, reštaurácií a diskoték, ktoré môžete navštíviť.

Mapa

Video

8.8
8
Hodnotenie od zákazníka: 25.4. 2018 o 11:08
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Ubytovanie je normálne, pláž a more sú pekné a čisté, jedlo bolo naozaj chutné. Veľmi sa mi páčila táto dovolenka. Odporúčam to svojim priateľom. Jedna vec, ktorá sa mi nepáčila, bola hlučná hudba do 24.00 hod. A od 9.00 h. Niekedy bolo ťažké spať.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 25.4. 2018 o 11:07
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Bola to vynikajúca dovolenka, rozhodne by som tento hotel odporučil a rád by som sa tam vrátil. Hotelový areál ako taký bol skvel, ale akonáhle ste opustili hotelový areál, tak tam nebolo nič. Odporúčam zakúpiť výlet,, Nočná Stromboli ".
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 25.4. 2018 o 11:06
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Všetko bolo na vysokej úrovni, boli sme moc spokojní a vrelo ho odporúčam priateľom. Len upozorňujem, že v jeho blízkom okolí nie je žiadna iná možnosť zábavy, nákupov atď. Izbu sme mali v 2 poschodí poslednej rady domčekov s výhľadom na celý areál a more.
zobraziť viac
7
Hodnotenie od zákazníka: 25.4. 2018 o 11:04
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Rezort pekný, v jedálni arogantný personál !!!! (Týka sa to starších pánov) už sme niekedy mali strach si čokoľvek naliať alebo vziať, aby nás zase nekričali (a neboli sme jediní) !!!! Je to miesto, kde uznávajú hlavne Talianov, kde ich bolo naozaj veľa. Pláž pekná, vstup do mora skvelý a najlepšie bola obsluha u kajakov, ochotní, usmievaví a priateľskí chlapci.
zobraziť viac

Reggio Calabria

Mestečko Reggio Calabria je známe tým, že je postavané na špici talianskej čižmy. Mestečko sa vyznačuje krásnou architektúrou pamiatok. Pozrieť si môžete kostoly, kaplnky, paláce, múzeá, galérie a mnoho ďalšieho. Nádherné sú aj námestia, uličky a miestne reštaurácie a kaviarne. Od hlavného mesta Catanzaro sa nachádza cca 160 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Reggio Calabria)

Catanzaro

Hlavné mesto regiónu Kalábria bolo kedysi známym remeselným mestom. Dnes sa môžete pokochať uličkami, pamiatkami a námestiami, ktoré sa nachádzajú v historickom centre mesta. 


(Zdroj: flickr//cc/Catanzaro)

Amantea

Amantea je starobylé mestečko v západnej časti Kalábrie, ktoré sa pýši historickým centrom a neopakovateľným panoramatickým výhľadom. Od hlavného mesta je Amantea vzdialená cca 70 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Amantea)

Sicília

Za návštevu určite stojí aj Sicília - starobylý ostrov Talianska, ktorý je najväčší v Stredozemnom mori. Môžete sa pokochať sicílskou prírodou, architektúrou alebo navštíviť niektoré z pamiatok. Z Kalábrie, z hlavného mesta Catanzaro je to cca 370 km.


(Zdroj: flickr//cc/Sicilia)

Tropea

Tropea, z hlavného mesta vzdialená cca 90 km, je stredisko v západnej časti Kalábrie a ponúka nie len krásne piesočnaté pláže, ale aj množstvo pamiatok. Navštíviť môžete Kostol svätého Františka z Assisi, Kostol svätej Márie, Normandskú katedrálu a ďalšie zámky, paláce a kostoly.


(Zdroj: flickr//cc/Tropea)

Spicy Calabria

Perlou Kalábrie sú jej typické talianské srobylé kostoly a úzke uličky, ktorými sa môžete poprechádzať najmä večer, keď vytvárajú romantickú atmosféru. Hlavné mesto je vzdialené cca 150 km. 

Pizzo

Malá rybárska dedinka, vzdialená od hlavného mesta cca 55 km. Na západe regiónu je miesto s historickým centrom so známym námestím plným farebných stolov a markíz La Piazza della Republica.


(Zdroj: flickr//cc/Pizzo)

Vibo Valentia

Neďaleko mestečka Pizzo sa nachádza provincia Vibo Valentia, ktorá ponúka nádherné kamenné domčeky, pamiatky, múzeá, úzke uličky, kostoly a mnoho ďalšieho. Hlavné mesto Catanzaro je vzdialené cca 70 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Vibo Valentia)

Capo Colonne

Capo Colonne je miesto na východe regiónu, kde môžete navštíviť pozostatky starobylého chrámu bohyne Hery, ktoré sa stále považuje za posvätné. Hlavné mesto leží cca 70 km od tohto mesta. 

Scilla

Stredoveké mestečko Scilla sa pýši najmä hradom, ktorý je postavaný na skale - Castello Ruffo. Priamo pod hradom sa nachádza piesočnatá pláž, ktorá je veľmi obľúbená. V centre tohto mestečka si môžete pozrieť aj námeste San Rocco a mnohé iné pamiatky. Od hlavného mesta je vzdialené cca 140 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Scilla)

Parco Nazionale dell´Aspromonte

Najznámejší národný park Kalábrie ponúka nádherné údolia, nedotknutú prírodu, mnoho druhov rastlín, čerstvý vzduch a najmä pokoj. 

La Castella

Známa talianska pevnosť, ktorá bola vybudovaná už v 13. storočí Vás určite očarí. Od hlavného mesta Catanzaro je vzdialená cca 48 km. 


(Zdroj: flickr//cc/La Castella)

Liparské ostrovy

Je to skupina siedmych ostrovov vulkanického pôvodu severne od Sicílie v Tyrrhénskom mori. Navštíviť sa ich oplatí najmä kvôli krásnej prírode a výhľadom, ktoré Vám ponúknu. Ostrovy sú z mesta Kalábria cca 250 km, kde je potrebné využiť aj trajekt.



(Zdroj: flickr//cc/Lipari)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.