Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Liparské ostrovy

Pikantná Kalábria - Okruh Kalábriou s pobytom pri mori

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Pikantná Kalábria - Okruh Kalábriou s pobytom pri mori - 1 Pikantná Kalábria - Okruh Kalábriou s pobytom pri mori - 2 Pikantná Kalábria - Okruh Kalábriou s pobytom pri mori - 3 Pikantná Kalábria - Okruh Kalábriou s pobytom pri mori - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Liparské ostrovy sa oplatí vidieť všetky, pretože každý ostrov má niečo do seba. Okrem krásnej prírody a pláží tu nájdete prírodné aj kultúrne pamiatky, krásnu architektúru a mnoho ďalších atrakcií.

Lipari

Ostrov Lipari je najväčším ostrovom a zároveň hlavným ostorovom. Hlavným mestom ostrova je mestečko s rovnakým názvom Lipari, kde nájdete nádherné budovy, kostolíky a niekoľko pamiatok. Pre ostrov Lipari sú typické aj horúce a termálne pramene.


(Zdroj: flickr//cc/Lipari)

Vulcano

Druhým známym ostrovom je Vulcano, pre ktorý je typické bahenné jazero uprostred prírody. Toto prírodné bahenné jazero je prospešné pre niekoľko problémov, či už reumatického, pohybového alebo dýchacieho charakteru. Neďaleko bahenného jazierka nájdete aj prírodnú výrivku. Ostrov je doslova prírodnou a liečivou oázou.


(Zdroj: flickr//cc/Vulcano)

Panarea

Ak chcete spoznať ten najmenší ostrovček, tak zájdite sa pozrieť na ostrov Panarea. Ostrov je známy tým, že ho navštevujú svetoví herci, herečky a známe osobnosti. Ostrovček je čarovným miestom, kde nenájdete pouličné osvetlenie a dopravné prostriedky. Je veľmi romantickým miestom s úzkymi uličkami, krásnou prírodou, lampášikmi a čarovnou atmosférou.


(Zdroj: flickr//cc/Panarea)

Stromboli

Ak chcete vidieť a zažiť činnú sopku, tak navštívte ostrov Stromboli. Organizujú sa tu exkurzie až na vrchol sopky, kde budete vidieť, ako sopka pracuje. Môžete vidieť krásnu prírodnú ohňovú šou a aj to, ako sa láva valí do mora. Ostrov Stromboli je zaujímavým miestom pre tých, ktorí chcú spoznať prírodu a jej fungovanie.


(Zdroj: flickr//cc/Stromboli)

Filicudi

Filicudi je menší ostrovček, na ktorom turistov vôbec nenájdete. Je tvorený len krátermi a maličkými dedinkami, kde môžete obdivovať architektúru malých domčekov. 


(Zdroj: flickr//cc/Filicudi)

Salina

Na ostrove Salina sa nachádza len málo dedín, kde bývajú domáci obyvatelia. Ostrov má veľmi kvalitnú pôdu, vďaka ktorej sa tu pestujú olivy, kaktusy, kapari a iné druhy ovocia a zeleniny.


(Zdroj: flickr//cc/Salina)

Alicudi

Posledným ostrovom je Alikudi, ktorý má taktiež veľmi kvalitnú pôdu pre pestovanie rôznych druhov zeleniny a ovocia. Na ostrove môžete obdivovať aj pekné dedinky s úzkymi uličkami a pamiatkami.


(Zdroj: flickr//cc/Alicudi)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.