Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Hammamet » Hammamet

Hotel Club President
★★★

Popis hotela
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Club President - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Hammamet, alebo "africký St.Tropez". Kedysi to bol malý nevýrazný rybársky prístav, dnes je to je najnavštevovanejším letoviskom v Tunise. Hammamet leží v severnej časti Tuniska pri Stredozemnom mori a preslávil sa hlavne svojimi golfovými ihriskami a tiež centrami thalassoterapie (liečba morom). Priťahuje hlavne mladých ľudí, ktorí sa chcú zabávať. Letovisko sa tiahne 7 kilometrov pozdĺž pobrežia a 2 kilometre do vnútrozemia.
Turizmus sa tu začal rozvíjať až v 70-tych rokoch, do vtedy to bolo len ospalým miestom s dvomi hotelmi a krásnymi plážami. Nachádza sa pri veľkom Hammametskom zálive, ktorý je z hľadiska cestovného ruchu dôležitou oblasťou.  Čo sa týka pamiatok, tak nie je to „pravé pamiatkové miesto“. Najhlavnejšou pamiatkou Hammametu je malá medina postavená priamo na pláži ešte v roku 904, ale často bola poškodená a preto už mnohokrát reštaurovaná.
Samotný Hammamet má približne 20 tisíc obyvateľov. Miestny obyvatelia sa živia hlavne z príjmov cestovného ruchu. Rybolov už nie je až taký atraktívny a tak lode na pláži neplnia svoju pôvodnú funkciu, ale slúžia ako atrakcie pre turistov.
Počas leta sa tu nachádza divadlo pod holým nebom a tiež sa tu každoročne koná Medzinárodný festival umenia, tanca, divadla a hudby.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko je v meste Monastir, ktoré je vzdialené približne 111 km. Transfer z letiska trvá približne 1 a pol hodiny.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 500 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Monastir: 2:00 hod.
Košice - Monastir: 2:15 hod.
Poprad - Monastir: 2:15 hod.
Sliač - Monastir: 2:05 hod.
Viedeň - Monastir: 2:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 33 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Začiatok roka je v tejto oblasti pomerne chladný, pretože v januári, februári a marci sa teploty pohybujú okolo 15°C. V apríli sa oteplí na 18°C a v máji na 22°C. V júni začínajú letné teploty a to 26°C, v júli je už veľmi horúco a to 28°C a v auguste je najhorúcejšie až 30°C. Pre september je typická teplota 28°C a pre október 24°C. V novembri sa už výrazne ochladí na 20°C a v decembri na 16°C.

Pláž

Nachádzajú sa tu krásne široké a dlhé pláže, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších klientov. Svojim prírodným charakterom sa podobajú na pláže v známom letovisku Alanya v Turecku. Všetky pláže sú tu otočené na juh a vstup do mora je pozvoľný. Východná pláž je široká až 40 - 50 m a dlhá až 10 km, západná je ešte širšia, až okolo 80 m a dlhá cca 5 km.

Východná pláž Hammamet

Východná pláž je približne 10 kilometrov dlhá a 30 metrov široká. Je tvorená jemným bielym pieskom a má pozvoľný vstup do mora. Celá pláž je lemovaná palmami a krásnou prírodou. Na plážach sa nachádzajú rôzne reštaurácie, hotelové rezorty, bary, kaviarne a malé obchodíky.


(Zdroj: flickr//cc/Hammamet)

Západná pláž Hammamet

Západná pláž je o čosi kratšia, má 5 kilometrov no jej šírka je 50 metrov. Pláž je taktiež tvorená jemným pieskom, má pozvoľný vstup do čistého mora. Na pláži je možnosť vodných športov a ich ponuka je široká. Nájdete tu aj ležadlá, slnečníky, reštaurácie, hotelové rezorty, bary, kaviarne a obchody.


(Zdroj: flickr//cc/Hammamet)

Viac pláží v blízkosti Hammamet nájdete na TripAdvisor.

More

Začiatkom mája sa začína more postupne otepľovať. Najpríjemnejšie teploty sú od júla do septembra, kedy sa maximálna teploty vyšplhá až na 27 °C. Táto teplota vydrží až do konca októbra.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 16°C, Máj - 19°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 27°C, September - 26°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Pre deti sa organizujú animačné programy, taktiež detský klub a k dispozícii sú aj detské bazény, šmýkačky a tobogány.

Šport

Na výber máte množnstvo športov ako je golf, tenis, stolný tenis, minigolf, volejbal na pláži a taktiež je tu veľký výber vodných športov.

Zábava

Pozdĺž esplanády dlhej asi 1,5 km je čelom k moru rada kaviarní, obchodov a plážových klubov s čulým životom.

Mapa

Medina

Je najznámejšia pamiatka, ktorá je obklopená silnými hradbami, ktoré spadajú do mora. Vedie z nej niekoľko brán, ktoré bývali v noci zatvorené, napr. brána Bab el - Bahar.


(Zdroj: flickr//cc/Medina Hammamet)

Sidi Djedidi

Sidi Djedidi sa nachádza v blízkosti Hammametu a je taktiež krásnym miestom. Tu môžete navštíviť zbierku nádherných rímskych mozaík. Z mesta Hammamet je to len cca 20 km. 

Pupput

Je miesto archeologických výskumov na západ od mesta, kde je odkrytá rímska cesta, ktorá spájala Kartágo s Hadrumetem (dnešný Sousse). Z mesta Hammamet je vzdialené cca 7 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Sousse)

Dar Hammamet

Určite si pozrite aj malé súkromné múzeum v Medine, ktoré vystavuje tradičné svadobné odevy a vena neviest zo všetkých oblastí Tuniska.


(Zdroj: flickr//cc/Hammamet)

Mesto Tunis

Tunis je hlavným mestom Tuniska, ktoré má bohatú históriu a kultúru a od mesta Hammamet je vzdialené cca 65 km. Tunis má nádherné staré mesto, úzke uličky, moderné predmestia a prístav. V centre starého mesta nájdete kopec kostolov, mešít, zaujímavých budov, múzeí ale aj rôznych obchodíkov, reštaurácií a barov.


(Zdroj: flickr//cc/Tunis)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.