Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Djerba

Hotel Djerba Castille
★★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Hotel Djerba Castille - 2 - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Na tomto ostove sú pomerne lacné fakultatívne výlety, zaujímavé miesta a zaujímavé atrakcie nie len pre dospelých, ale aj pre deti.

Okruh ostrovom

Ostrov Djerba je známy rímskou cestou, ktorá spája ostrov s pevninou. Navštíviť môžete hlavné mesto Houmt Souk, kde sa nachádza múzeum a taktiež miesto, kde sú ukážky výroby tradičných kobercov. Zaujímavé je aj mestečko Guellala, ktoré je známe výrobou keramiky.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba)

Houmt Souk

Hlavné mesto ostrova sa oplatí vidieť, pretože ukrýva zaujímavé pamiatky. V meste sa nachádza veľký prístav, taktiež Artézska studňa, ktorá je hlboká 766 metrov a vidieť môžete aj opevnenie Borj El Kbir. V meste sa nachádza taktiež židovská synagóga aj moslimská mešita.


(Zdroj: flickr//cc/Houmt Souk)

Djerba explore

Výlet si môžete spraviť na krokodíliu farmu, kde sa nachádza viac ako 400 krokodílov a niektoré sú staršie ako 10 rokov. Krokodília farma je zaujímavou atrakciou pre dospelých ale aj pre deti. Z hlavného mesta je táto farma vdzialená cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Crocodile farm)

Midoun

Je druhé najväčšie mestečko ostrova, v ktorom sa každý utorok koná tradičná berberská svadba. Môžete spoznať kultúru tohto mesta a pokochať sa jeho krásami. Od mesta Houmt Souk leží cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Midoun)

Výlet na pirátskej lodi

Ide o výlet na makete pirátskej plachetnice na ostrov, kde sa môžte okúpať. Piráti Vám zatiaľ budú pripravovať občerstvenie. Po občerstvení je v pláne obhliadka prístavu v meste Houmt Souk.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba boat)

Sahara

Jedná sa o dvojdňový výlet do Sahary, kde Vás ráno trajektom vyvezú na pevninu a odtiaľ pôjdete do cieľového mesta Tozeur. Tam spoznáte napr. troglodyty (podzemné obydlia), dedinka Tamezret, puštnú oázu Douz, soľné jazero Chott El Jérid. Nocľah máte zabezpečený v hoteli a na druhý deň ráno by vás mali zaviesť autami do saharského Atlasu. Z mesta Houmt Souk je mesto Tozeur vzdialené cca 320 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Tunisia)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.