Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Djerba » Midoun

Hotel Fiesta Beach
★★★★

Popis hotela
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Fiesta Beach - 7 - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Ostrov "zlatých pieskov"  Djerba, Jerba, alebo Džerba je najväčším ostrovom severnej Afriky. Nachádza sa na južnom pobreží Tuniska, iba 105 km od hraníc s Lýbiou. Tento plochý ostrov si pre svoje azúrové more, piesočnaté pláže, viac ako 300 slnečných dní v roku a miernou klímou obľúbili hlavne turisti z Európy, najmä z Nemecka. Ostrov má dĺžku 29,8 km a šírku až 30,5 km. Djerba má aj svoje vlastné letisko (Aéroport International de Djerba-Zarzis).
Turizmus sa začal vyvíjať až v 80-tych rokoch a tiež spôsobil veľkú zmenu v živote miestnych obyvateľov. Rozvoj však prekonal všetky očakávania až v druhej polovici 90-tych rokov. Dnes sa na ostrove nachádza takmer sto hotelov. Ostrov s pevninou je prepojený cestou, dlhou asi 6,8 km. Na pevnine je najbližšie letovisko a mesto Zarzis, ktoré má približne 45 tisíc obyvateľov.
Djerbu obýva okolo 120 tisíc obyvateľov, väčšinou moslimského pôvodu. Nachádza sa tu až vyše 300 mešít. Hlavné mesto je Houmt Souk so 45 tisíc obyvateľmi.
Samotný ostrov okrem krásnych pláži nemá veľmi čo ponúknuť, pretože turistických možností a pamiatok je v okolí veľmi málo a do väčších miest je dosť ďaleko.

Vzdialenosť od letiska

Na ostrove Djerba sa nachádza medzinárodné letisko. Transfer z letiska trvá od 10 - 40  minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 948 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Djerba: 2:15 hod.
Košice - Djerba: 2:30 hod.
Poprad - Djerba: 2:30 hod.
Sliač - Djerba: 2:20 hod.
Viedeň - Djerba: 2:10 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy do Djerby trvá približne 38 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Rok začína na Djerbe miernymi ale príjemnými teplotami. V januári sa stretnete s teplotou 17°C, vo februári 18°C a v marci 21°C. V apríli teploty vystúpia na 23°C a v máji až na horúcich 27°C. V júni je už veľmi horúco, pretože teploty sa pohybujú okolo 30°C, v júli okolo 33°C a v auguste je tropických 34°C. V septembri začnú teploty klesať, no na stále horúcich 31°C a v októbri na 28°C. November má už nižšie teploty, no stále príjemné a to 23°C a december má 18°C.

Pláž

Pláže sú široké s jemným blielym pieskom a majú exotický nádych. Biely piesok a tyrkysové more vyzerajú nádherne a vytvárajú dojem exotickej krajiny. Všetky pláže sú s pozvoľným vstupom do mora a sú čisté.

Sidi Mahrez

Pláž Sidi Mahrez je tvorená bielym a jemným pieskom a má pozvoľný vstup do nádherného čistého mora. Na pláži je pokoj a je vhodná pre rodiny s deťmi. V blízkosti sa nachádzajú hotelové rezorty a niekoľko služieb turistom.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba beach)

Seguia

Ďalšia krásna pláž s jemným bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora. More je počas letnej sezóny veľmi teplé, vhodné pre plavcov i pre deti. Blízko pláže sú rôzne reštaurácie, hotely, bary a kaviarne.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba beach)

Aghir

Aghir je taktiež ako ostatné pláže veľmi čistou a krásnou plážou s bielym pieskom a tyrkysovým morom. Je na nej menej ľudí, preto je vhodná na oddych. Pláž je vhodná pre rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba beach)

Rym beach

Pláž s jemným pieskom je veľmi často navštevovanou plážou. Ponúka rôzne služby turistom, nachádzajú sa tu reštaurácie a bary. Vstup do čistého mora je pozvoľný. 


(Zdroj: flickr//cc/Rym beach)

Houmt Souk

Sever ostrova tvoria pláže Houmt Souk, ktoré majú jemný biely piesok a sú veľmi čisté. Na pláži sa nájdu slamené slnečníky, ležadlá, taktiež možnosť občerstviť sa v miestnych baroch, reštauráciach alebo v stánkoch. Vďaka pozvoľnému vstupu do mora sú pláže vhodné aj pre rodiny s deťmi. Pláže v Houmt Souk sú ideálnym miestom pre strávenie pokojnej letnej dovolenky.


(Zdroj: flickr//cc/Houmt Souk)

Viac pláží nájdete na Turistickom sprievodcovi Google.

More

Teplota mora na Djerbe je okolo 20 °C až 23 °C, ale v júli a v auguste sa more ohreje až na 28 °C. S nástupom chladnejšieho počasia more troška vychladne, ale aj v septembri môžete očakávať teplotu mora nad 25 °C.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 16°C, Marec - 16°C, Apríl - 17°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 27°C, Október - 25°C, November - 22°C, December - 19°C.

Deti

Počas dňa sú pre deti k dispozícii rôzne animácie, či už športové, tanečné, pri bazéne, alebo pri mori. Vo večerných hodinách je tu každodenný program pre deti a neskôr aj zábava pre dospelých. Nesmú chýbať vystúpenia, ako brušné tance či vystúpenia folklórnych súborov.

Šport

V rámci služieb hotela patrí napr. požičanie vodných bicyklov, kanoe, kajakov či jazda na banáne. Ďalšie atrakcie sú napr.: vodné lyže a windsurfing. Obľúbený je let padákom za člnom - parasailing a samozrejme aj golf, ktorý k Djerbe neodmysliteľne patrí.

Zábava

Animačné programy, sauna, masáže, folklór a diskotéky.

Mapa

Na tomto ostove sú pomerne lacné fakultatívne výlety, zaujímavé miesta a zaujímavé atrakcie nie len pre dospelých, ale aj pre deti.

Okruh ostrovom

Ostrov Djerba je známy rímskou cestou, ktorá spája ostrov s pevninou. Navštíviť môžete hlavné mesto Houmt Souk, kde sa nachádza múzeum a taktiež miesto, kde sú ukážky výroby tradičných kobercov. Zaujímavé je aj mestečko Guellala, ktoré je známe výrobou keramiky.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba)

Houmt Souk

Hlavné mesto ostrova sa oplatí vidieť, pretože ukrýva zaujímavé pamiatky. V meste sa nachádza veľký prístav, taktiež Artézska studňa, ktorá je hlboká 766 metrov a vidieť môžete aj opevnenie Borj El Kbir. V meste sa nachádza taktiež židovská synagóga aj moslimská mešita.


(Zdroj: flickr//cc/Houmt Souk)

Djerba explore

Výlet si môžete spraviť na krokodíliu farmu, kde sa nachádza viac ako 400 krokodílov a niektoré sú staršie ako 10 rokov. Krokodília farma je zaujímavou atrakciou pre dospelých ale aj pre deti. Z hlavného mesta je táto farma vdzialená cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Crocodile farm)

Midoun

Je druhé najväčšie mestečko ostrova, v ktorom sa každý utorok koná tradičná berberská svadba. Môžete spoznať kultúru tohto mesta a pokochať sa jeho krásami. Od mesta Houmt Souk leží cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Midoun)

Výlet na pirátskej lodi

Ide o výlet na makete pirátskej plachetnice na ostrov, kde sa môžte okúpať. Piráti Vám zatiaľ budú pripravovať občerstvenie. Po občerstvení je v pláne obhliadka prístavu v meste Houmt Souk.


(Zdroj: flickr//cc/Djerba boat)

Sahara

Jedná sa o dvojdňový výlet do Sahary, kde Vás ráno trajektom vyvezú na pevninu a odtiaľ pôjdete do cieľového mesta Tozeur. Tam spoznáte napr. troglodyty (podzemné obydlia), dedinka Tamezret, puštnú oázu Douz, soľné jazero Chott El Jérid. Nocľah máte zabezpečený v hoteli a na druhý deň ráno by vás mali zaviesť autami do saharského Atlasu. Z mesta Houmt Souk je mesto Tozeur vzdialené cca 320 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Tunisia)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.