Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Monastir

Hotel Iberostar Kuriat Palace
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Iberostar Kuriat Palace - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Monastir alebo "Skanes" je stredne veľké mesto, ktoré sa nachádza na južnom konci morského zálivu Hammametu. V meste sa nachádza medzinárodné letisko, preto ním prejde ročne niekoľko tisíc turistov. Hotelové komplexy na nenachádzajú priamo v meste, ale na pobreží, ktoré vedie smerom k mestu Sousse. Monastir, ako väčšina starých miest v Tunisku má svoju krásnu medinu - je to niečo ako u nás staré mesto či historické centrum.
Prístavné mesto Monastir je ideálne pre tých, ktorí si chcú užiť nielen dovolenku pri mori a odpočinok na pláži, ale chcú tiež spoznať historické pamiatky v centre mesta. Mesto má dnes okolo 36 tisíc obyvateľov.

Vzdialenosť od letiska

V Monastire sa nachádza medzinárodné letisko. Transfer z letiska do hotelov trvá približne 20 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 602 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Monastir: 2:00 hod.
Košice - Monastir: 2:15 hod.
Poprad - Monastir: 2:15 hod.
Sliač - Monastir: 2:05 hod.
Viedeň - Monastir: 2:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 34 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Január je v Monastire pomerne chladný a je len 16°C, vo februári sa teplota pohybuje okolo 17°C a v marci vystúpi na 19°C. V apríli sa už začína leto, pretože teploty vystúpia na 21°C a v máji už na teplých 25°C. Jún predstavuje už veľmi horúce počasie a teploty vystúpia na 28°C, v júli na 32°C a v auguste až na 33°C. V septembri je stále veľmi teplo a to 29°C a taktiež v októbri je ešte teplo a to 26°C. V novembri sa mierne ochladí na 21°C a v decembri na 18°C.

Pláž

Slávne pláže v Monastire majú veľmi jemný piesok a majú skoro 10 kilometrov. Sú veľmi dlhé a široké a takmer po celej dĺžke sú lemovaná palmami. Sú tvorené jemným svetlým pieskom a majú pozvoľný vstup do čistého mora. Okolie má krásnu prírodu. Na pláži je možnosť navštíviť reštaurácie, bary, kaviarne aj malé obchodíky. Taktiež je tu široká ponuka vodných športov, plážových športov a iné vodné atrakcie.


(Zdroj: flickr//cc/Monastir beach)

Viac infomárií a plážach nájdete na TripAdvisor.

More

More v Monastire je veľmi čisté, príjemné a počas celého roka príjemne teplé.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 17°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 28°C, Október - 25°C, November - 22°C, December - 19°C.

Deti

Pláže v Monastire sú bezpečné a vhodné pre deti. V hoteloch nájdete aj detské ihriská, šmýkačky či tobogány. Pre deti sa organizujú aj animačné programy.

Šport

Vďaka centrám vodných športov letovisko ponúka - plachtenie, môžte skúsiť windsurfing, paragliding alebo vodné lyžovanie. Ďalej sú tu k dispozícii dve prekrásne golfové ihriská, z ktorých každé má 18 jamiek.

Zábava

V centre mesta môžete navštíviť diskotékové bary ale aj bary so živou hudbou. Konajú sa tu tiež rôzne koncerty.

Mapa

Mesto Monastir

Monastir je rodným miestom prvého prezidenta Tuniska Habiba Bourguiby. Preslávil sa zatraktívnením Monastiru hlavne pre cestovný ruch. Po celom meste sa nachádza mnoho pamiatok venovaných tomuto otcovi národa. Medzi najvýznamnejšie patria:  mešita Bourguiba alebo mauzoleum rodiny Bourguibovcov. Tetno prezident dal vybudovať aj moderné prímorské kúpele.


(Zdroj: flickr//cc/Monastir)

Sousse

Je tretie najväčšie mesto v Tunisku a tiež známe prímorské letovisko, od mesta Monastir leží cca 22 km. Mestečko Sousse je vďaka krásnym a významným historickým pamiatkám zapísané v zozname UNESCO. Je veľmi často navštevované a obľúbené medzi turistami. Pokochať sa môžete kláštormi, mešitami a obchodami.


(Zdroj: flickr//cc/Sousse Medina)

El Djem

Blízko mesta sa nachádza veľký amfiteáter El Djem, ktorý postavili kedysi Rimania. Amfiteáter mal 3 poschodia a kapacitu 35 000 divákov, ktorí kedysi sledovali gladiátorské zápasy. Amfiteáter El Djem je od roku 1979 zapísaný v Zozname prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/El Djem)

Kairouan

Kairouan je štvrté najvýznamnejšie miesto Islamského sveta a zároveň aj významné náboženské centrum Tuniska. Chodia sem turisti z celého sveta, aby sa pokochali krásami tohto mesta ale aj preto, aby zažili hlavne atmosféru mesta. Z mesta Monastir je Kairouan vzdialený cca 70 km.


(Zdroj: flickr//cc/Kairouan)

Chott El Djerid

Chott El Djerid je najväčšie soľné jazero Tuniska, ktoré je veľmi dlhé. Jeho dĺžka dosahuje neuveriteľných 250 kilometrov. Je veľkou atrakciou a zaujímavým miestom pre výlet.


(Zdroj: flickr//cc/Chott el Djerid)

Mahdia

Mesto je posiate zaujímavými pamiatkami, ktoré majú historický význam. V meste určite neprehliadnete nádhernú architektúru bielych budov, taktiež si pozrite bránu Skifa Kahla, pevnosť Borj el-Kebir a múzeum Bardo. V blízkosti mesta sú aj nádherné pláže. Mahdia je od mesta Monastir vzdialená cca 48 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia)

Aquapark Spongebob

Výborným výletom nie len pre deti je aquapark Spongebob, ktorý ponúka najrôznejšie vodné atrakcie, tobogány, šmýkačky aj animačné programy. V aqaparku nájdete aj reštaurácie a bary.

Mesto Tunis

Tunis je hlavným mestom Tuniska, ktoré má bohatú históriu a kultúru. Tunis má nádherné staré mesto, úzke uličky, moderné predmestia a prístav. V centre starého mesta nájdete kopec kostolov, mešít, zaujímavých budov, múzeí ale aj rôznych obchodíkov, reštaurácií a barov. Mesto Tunis je vzdialené cca 170 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Tunis)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.