Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Mahdia

Hotel Iberostar Royal El Mansour
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Iberostar Royal El Mansour - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Mahdia je troška menšie no obľúbené dovolenkové stredisko v blízkosti centra Tunisu. Mahdia je veľmi pekný strediskom s čistým morom a neopakovateľnou atmosférou. Nádherné vysoké hradby dotvárajú atmosféru starobylého mestečka. Mahdia bol kedysi významný prístav. V centre mesta Mahdia nájdete kopec kultúrnych aj historických pamiatok, kopec reštaurácií s miestnymi špecialitami a rôzne obchodíky. 
Počas dovolenky v Mahdii určite navštívte tradičné miestne trhy.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v Monastire je vzdialené približne 53 kilometrov. Transfer z letiska trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 644 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Monastir: 2:00 hod.
Košice - Monastir: 2:15 hod.
Poprad - Monastir: 2:15 hod.
Sliač - Monastir: 2:05 hod.
Viedeň - Monastir: 2:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 34 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Začiatok roka je troška chladnejší, pretože v januári sa teploty pohybujú okolo 15°C, vo februári okolo 16°C a v marci okolo 18°C. V apríli sa teploty vyšplhajú na 21°C a v máji na horúcich 25°C. V júni sú horúce teploty a to 28°C, v júli až 32°C. August je najteplejším mesiacom a teploty sa pohybujú okolo 33°C. V septembri teploty troška poklesnú na stále horúcich 30°C, v októbri na 26°C a v novembri na 22°C. Pre december je typická teplota 18°C.

Pláž

Mahdia má krásne široké pláže so svetlým pieskom a čistým morom.

Mahdia beach

Blízko centra mesta sa nachádza pláž, ktorá je tvorený jemným svetlým pieskom a má pozvoľný vstup do mora. Pláž má ideálne podmienky pre pokojnú dovolenku rodín s deťmi. Je to široká a dlhá pláž, ktorá ponúka množstvo vodných športov, reštaurácií a barov. Popri pláži sa taktiež môžete poprechádzať úzkymi uličkami a spoznávať okolie.


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia beach)

Salakta beach

Pláž sa nachádza pri malej dedine Salakta. Pláž je pokojným miestom a je pre tých, ktorí si chcú naozaj oddýchnuť. Je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Pláž je piesočnatá s pozvoľným vstupom do mora. V blízkosti pláže môžete vidieť aj niekoľko pamiatok a múzeí.


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More je príjemné, kryštálovo čisté, vhodné pre plavcov, deti i na vykonávanie vodných športov.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 17°C, Máj - 19°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 27°C, September - 27°C, Október - 25°C, November - 22°C, December - 19°C.

Deti

Pre deti sú v hotelových rezortoch pripravené animačné programy, taktiež detské kútiky, šmýkačky a iné atrakcie.

Šport

Zo športov môžete vyskúšať tie na vode, a to windsurfing, surfing, vodný skúter, vodný banán, vodný bicykel. Taktiež športy na pláži - futbal, volejbal alebo si môžete zájsť do prírody na turistiku.

Zábava

Vo večerných hodinách sa zabavíte v centre mesta v niektorom z miestnych barov alebo na diskotéke.

Mapa

Zaujímavé výlety si môžete spraviť do okolitých miest aj maličkých dedín. 

Mesto Mahdia

Mesto je posiate zaujímavými pamiatkami, ktoré majú historický význam. V meste určite neprehliadnete nádhernú architektúru bielych budov, taktiež si pozrite bránu Skifa Kahla, pevnosť Borj el-Kebir a múzeum Bardo. V blízkosti mesta sú aj nádherné pláže.


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia)

Ostrov Djerba

Ostrov Djerba je známy rímskou cestou, ktorá spája ostrov s pevninou. Navštíviť môžete hlavné mesto Houmt Souk, kde sa nachádza múzeum a taktiež miesto, kde sú ukážky výroby tradičných kobercov. Zaujímavé je aj mestečko Guellala, ktoré je známe výrobou keramiky. Od mesta Mahdia po pevnine je vzdialený cca 360 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Djerba)

Múzeum Bardo

V roku 1908 sa v Mahdii našiel starý hrniec a ukázalo sa, že je približne 2 000 rokov starý. Začali sa tým rôzne archeologické výskumy a našiel sa pri tom starý grécky vrak s rôznymi historickými skvostami. Skoro všetky nájdené historické predmety môžete vidieť v múzeu Bardo.


(Zdroj: flickr//cc/Bardo)

El Djem

Blízko mesta sa nachádza veľký amfiteáter El Djem, ktorý postavili kedysi Rimania. Amfiteáter mal 3 poschodia a kapacitu 35 000 divákov, ktorí kedysi sledovali gladiátorské zápasy. Amfiteáter El Djem je od roku 1979 zapísaný v Zozname prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/El Djem)

Sahara

Jedná sa o dvojdňový výlet do Sahary, kde Vás ráno trajektom vyvezú na pevninu a odtiaľ pôjdete do cieľového mesta Tozeur. Tam spoznáte napr. troglodyty (podzemné obydlia), dedinka Tamezret, puštnú oázu Douz, soľné jazero Chott El Jérid. Nocľah máte zabezpečený v hoteli a na druhý deň ráno by vás mali zaviesť autami do saharského Atlasu. Z Mahdie do mesta Tozeur je to cca 400 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Sahara)

Bekalta

Bekalta je malé mestečko vzdialené približne 16 kilometrov od Mahdie, kde nájdete starobylé ruiny mesta Thapsus. V meste sa nachádza aj obrovská zátoka s veľmi dlhou plážou.


(Zdroj: flickr//cc/Bekalta)

Monastir

Monastir je ďalšie zaujímavé prístavné mesto, kde si môžete urobiť pekný výlet. Zaujímavosťou sú obrovské vojenské hradby alebo pevnosť, ktorá patrí k moslimským najstarším stavbám. Dnes môžete vo vnútri pevnosti vidieť múzeum islamského umenia. Monastir leží cca 48 km od mesta Mahdia. 


(Zdroj: flickr//cc/Monastir)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.