Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Mahdia

Hotel Primasol El Mehdi
★★★★

Veľmi dobré9.0
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Primasol El Mehdi - 1 Hotel Primasol El Mehdi - 2 Hotel Primasol El Mehdi - 3 Hotel Primasol El Mehdi - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Mahdia je troška menšie no obľúbené dovolenkové stredisko v blízkosti centra Tunisu. Mahdia je veľmi pekný strediskom s čistým morom a neopakovateľnou atmosférou. Nádherné vysoké hradby dotvárajú atmosféru starobylého mestečka. Mahdia bol kedysi významný prístav. V centre mesta Mahdia nájdete kopec kultúrnych aj historických pamiatok, kopec reštaurácií s miestnymi špecialitami a rôzne obchodíky. 
Počas dovolenky v Mahdii určite navštívte tradičné miestne trhy.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v Monastire je vzdialené približne 53 kilometrov. Transfer z letiska trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 644 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Monastir: 2:00 hod.
Košice - Monastir: 2:15 hod.
Poprad - Monastir: 2:15 hod.
Sliač - Monastir: 2:05 hod.
Viedeň - Monastir: 2:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 34 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Začiatok roka je troška chladnejší, pretože v januári sa teploty pohybujú okolo 15°C, vo februári okolo 16°C a v marci okolo 18°C. V apríli sa teploty vyšplhajú na 21°C a v máji na horúcich 25°C. V júni sú horúce teploty a to 28°C, v júli až 32°C. August je najteplejším mesiacom a teploty sa pohybujú okolo 33°C. V septembri teploty troška poklesnú na stále horúcich 30°C, v októbri na 26°C a v novembri na 22°C. Pre december je typická teplota 18°C.

Pláž

Mahdia má krásne široké pláže so svetlým pieskom a čistým morom.

Mahdia beach

Blízko centra mesta sa nachádza pláž, ktorá je tvorený jemným svetlým pieskom a má pozvoľný vstup do mora. Pláž má ideálne podmienky pre pokojnú dovolenku rodín s deťmi. Je to široká a dlhá pláž, ktorá ponúka množstvo vodných športov, reštaurácií a barov. Popri pláži sa taktiež môžete poprechádzať úzkymi uličkami a spoznávať okolie.


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia beach)

Salakta beach

Pláž sa nachádza pri malej dedine Salakta. Pláž je pokojným miestom a je pre tých, ktorí si chcú naozaj oddýchnuť. Je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Pláž je piesočnatá s pozvoľným vstupom do mora. V blízkosti pláže môžete vidieť aj niekoľko pamiatok a múzeí.


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More je príjemné, kryštálovo čisté, vhodné pre plavcov, deti i na vykonávanie vodných športov.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 17°C, Máj - 19°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 27°C, September - 27°C, Október - 25°C, November - 22°C, December - 19°C.

Deti

Pre deti sú v hotelových rezortoch pripravené animačné programy, taktiež detské kútiky, šmýkačky a iné atrakcie.

Šport

Zo športov môžete vyskúšať tie na vode, a to windsurfing, surfing, vodný skúter, vodný banán, vodný bicykel. Taktiež športy na pláži - futbal, volejbal alebo si môžete zájsť do prírody na turistiku.

Zábava

Vo večerných hodinách sa zabavíte v centre mesta v niektorom z miestnych barov alebo na diskotéke.

Mapa

9
Ubytovanie
7.5
Stravovanie
10
Personál
7.5
Čistota
10
Okolie
7.5
Poloha
10
Pomer cena/kvalita
7.5
9
Hodnotenie od zákazníka: Martina B. 29.7. 2018 o 15:21
Navštívené v termíne: 09.07. 2018 - 16.07. 2018
Nadpis: Dovolenka Prima sol el mehdi
Plusy: Velmi dobre sluzby, nebol problem sa dohodvorit nemecky, anglicky, vela českých a slovenských turistov, animatori sa veeelmi snazili a stále robili zauajímavý program ako pre dospelých aj pre deti, non stop bolo čo jesť a človek mal možnosť vyskúšat naozaj aj ich domácu kuchyňu, ktorá bola aj označená, personál sa veľmi snažil aby bol človek spokojný so službami, stále upratovali, kazdy den cistili aj bazeny, aj izby, jedlo vynikajúce, lehátiek dostatok, na pláži bol security pán a aj plavčík ,bolo zakázane otravovat turistov a pláž bola vyhradená len pre hotel, domáci mali pláž vedľa, ak by vás niekto oslovil, a otravoval, hned to isli vyrieriť aby ste mali klud, na pláži jeden den podávali sangriu , urobili tam party...more krásne, čisté, teplé, každý večer cca okolo 18-19. hodiny čistili pláž so zapriahnutým somárikom, zbierali flaše...
Mínusy: jedine čo by som vytkla je to že večer sa zamykala pláž a nedostali ste sa tam a ešte sa mi nepačilo používanie plastových pohárov, ktoré pozbierali, umyli a opat z vesela používali, bola by som radsej za jednorázove poháre...Hotel aj pláž možem odporučiť. ešte sme tam mali možnosť vidieť meduzy, vyzeralo to ako modrý igelit plávajúci vo vode... ked ste povedali alebo ukazali okammzite to vytiahli z vody a zahrabali na pláži.
Delegát: úžasná pani, chodíme každý rok na dovolenku a s takýmto prístupom som sa veru nestretla... vždy som videla delegata len na zaciatku jednu hodinu a to bolo celé... tu bola jedna milá pani, ochotná hned vybavit, pomoct, poradit , opýtat sa a ked sme ju hocikedy stretli, vzdy sa pýtala na spokojnost, velmi sa snazila
Pláž, more: velmi pekné, čisté a teplé more, pozvoľný vstup do mora odporucam pre rodiny s deťmi
zobraziť viac

Zaujímavé výlety si môžete spraviť do okolitých miest aj maličkých dedín. 

Mesto Mahdia

Mesto je posiate zaujímavými pamiatkami, ktoré majú historický význam. V meste určite neprehliadnete nádhernú architektúru bielych budov, taktiež si pozrite bránu Skifa Kahla, pevnosť Borj el-Kebir a múzeum Bardo. V blízkosti mesta sú aj nádherné pláže.


(Zdroj: flickr//cc/Mahdia)

Ostrov Djerba

Ostrov Djerba je známy rímskou cestou, ktorá spája ostrov s pevninou. Navštíviť môžete hlavné mesto Houmt Souk, kde sa nachádza múzeum a taktiež miesto, kde sú ukážky výroby tradičných kobercov. Zaujímavé je aj mestečko Guellala, ktoré je známe výrobou keramiky. Od mesta Mahdia po pevnine je vzdialený cca 360 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Djerba)

Múzeum Bardo

V roku 1908 sa v Mahdii našiel starý hrniec a ukázalo sa, že je približne 2 000 rokov starý. Začali sa tým rôzne archeologické výskumy a našiel sa pri tom starý grécky vrak s rôznymi historickými skvostami. Skoro všetky nájdené historické predmety môžete vidieť v múzeu Bardo.


(Zdroj: flickr//cc/Bardo)

El Djem

Blízko mesta sa nachádza veľký amfiteáter El Djem, ktorý postavili kedysi Rimania. Amfiteáter mal 3 poschodia a kapacitu 35 000 divákov, ktorí kedysi sledovali gladiátorské zápasy. Amfiteáter El Djem je od roku 1979 zapísaný v Zozname prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/El Djem)

Sahara

Jedná sa o dvojdňový výlet do Sahary, kde Vás ráno trajektom vyvezú na pevninu a odtiaľ pôjdete do cieľového mesta Tozeur. Tam spoznáte napr. troglodyty (podzemné obydlia), dedinka Tamezret, puštnú oázu Douz, soľné jazero Chott El Jérid. Nocľah máte zabezpečený v hoteli a na druhý deň ráno by vás mali zaviesť autami do saharského Atlasu. Z Mahdie do mesta Tozeur je to cca 400 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Sahara)

Bekalta

Bekalta je malé mestečko vzdialené približne 16 kilometrov od Mahdie, kde nájdete starobylé ruiny mesta Thapsus. V meste sa nachádza aj obrovská zátoka s veľmi dlhou plážou.


(Zdroj: flickr//cc/Bekalta)

Monastir

Monastir je ďalšie zaujímavé prístavné mesto, kde si môžete urobiť pekný výlet. Zaujímavosťou sú obrovské vojenské hradby alebo pevnosť, ktorá patrí k moslimským najstarším stavbám. Dnes môžete vo vnútri pevnosti vidieť múzeum islamského umenia. Monastir leží cca 48 km od mesta Mahdia. 


(Zdroj: flickr//cc/Monastir)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.