Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Tunisko » Sousse

Hotel Sousse Palace
★★★★★

Veľmi dobré9.0
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Sousse Palace - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesočnatá pláž, ktorá sa nachádza priamo pri hoteli. Slnečníky, uteráky a ležadlá sú pre hostí zadarmo.

Centrum

Centrum sa nachádza len 1 km od hotela. 

Bazén

Hostia majú k dispozícií vonkajší, vnútorný a detský bazén.

Od letiska

Letisko je vzdialené 15 km od hotela.

Poloha

Hotel je situovaní v samotnom srdci mesta Sousse.

Internet

Wifi pripojenie na recepcii zadarmo.

O hoteli

Hotel odporúčame pre všetky vekové kategórie. Zaujme Vás svojím špičkovými službami, kulinárskými špecialitami akomfortným ubytovaným. V blízkosti hotela sa nachádza veľa muzeí, kasín, reštaurácií,barov a športových zariadený. 

Ubytovanie

Ubytovanie v komfortných dvojlôžkových izbách s možnosťou 1 prístelky. Izba je vybavená vlastnou kúpeľnou, klimatizácia (v hlavnej sezóne),TV SAT, minibar (za poplatok), telefón, trezor, balkón alebo terasa. Za príplatok je možné zakúpiť  izbu s výhľadom na more.

Stravovanie

Stravovanie je vo forme all inclusive. Raňajky, obedy, večere sú podávané formou bufet, počas dňa ľahké občerstvenie. Neobmedzené množstvo miestnych nealkoholických a alkoholických nápojov. Čerpanie je možné vo vyhradených časoch a na miestach určených hotelom.

Služby

Návštevníci môžu využiť zadarmo fitness, aerobik, stolný tenis, surfovanie.  Za poplatok je možné využiť rôzne masáže, saunu, hammam, vodné športy na pláži. 7 km od hotela sa nachádza golfové ihrisko.

Nákupné možnosti

Nákupné možnosti sa nachádzajú len 50 m od hotela. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Sousse sa nachádza v južnej časti Hammametského zálivu na pobreží Stredozemného mora a je tretím najväčším mestom v Tunisku. Táto moderná metropola sa rozkladá okolo rušného obchodného a rybárskeho prístavu, ktorý je jedným z najväčších v Tunise. Sousse, alebo "mesto kontrastov" je historické a zároveň veľmi moderné mesto. Je to miesto, ktoré je obklopené záhradami, rozľahlými olivovými hájmi a ovocnými sadmi. V Sousse sa nachádza Medina - staré mesto, ktorá je snáď najznámejšia a najväčšia v celom Tunisku. Po celej medine sa nachádzajú stovky malých obchodíkov.
Cestovný ruch sa tu začal rozvíjať už v 60 tych rokoch a zohráva dôležitú úlohu až do dnes. Mesto má viac ako 400 tisíc obyvateľov. Sousse je tiež domovom futbalového klubu Étoile Sportive du Sahel jedného z najúspešnejších futbalových klubov v Tunisku.
Bez ohľadu na to, kedy Sousse navštívite, počasie Vás vždy uspokojí. Sousse totiž už patrí do najsevernejšej časti Sahary a tak tu býva naozaj teplo. Ak chcete cestovať, alebo spoznávať pamiatky, po prípade si urobiť výlet do vnútrozemia, je najlepšie navštíviť Sousse na jar, alebo v jeseni, kedy sú teploty prijateľnejšie. Sezóna trvá od mája do októbra. Teploty sa vtedy držia okolo 25 °C až 30 °C.  Ak si chcete užiť naozajstné leto, tak najteplejšie je v júli a v auguste, vtedy je teplota vzduchu až 40 °C.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko v Monastire je vzdialené približne 15 km. Transfer z letiska trvá približne 30 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 580 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Monastir: 2:00 hod.
Košice - Monastir: 2:15 hod.
Poprad - Monastir: 2:15 hod.
Sliač - Monastir: 2:05 hod.
Viedeň - Monastir: 2:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 33 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Na začiatku roka sa stretnete v Sousse s chladnejšími teplotami, a to v januári s teplotou 16°C a vo februári 17°C. V marci sa začne otepľovať na príjemných 19°C, v apríli na 21°C a v máji sa začína teplé letné počasie a teploty vystúpia na 25°C. Pre jún je typická teplota 29°C, pre júl už tropická teplota 32°C a v auguste je až 33°C. V septembri teploty mierne klesnú na 29°C a v októbri na 26°C. V novembri sa začne jesenné počasie a teploty sa pohybujú okolo 21°C a v decembri okolo 18°C.

Pláž

V letovisku Sousse je jedna obrovská pláž. Na sever sa tiahne až do letoviska Port El Kantaoui. Je pokrytá jemným pieskom, má pozvoľný vstup do mora a je veľmi široká, až to človeka zaskočí. Miestami je to až okolo 100 m. Druhá časť sa tiahne juhovýchodným smerom pozdĺž hotelových palmových záhrad až do populárneho tuniského letoviska Monastir.


Sousse beach

More

Ako v celom Tunisku, tak aj tu je more čisté a priezračné.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 17°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 28°C, Október - 25°C, November - 22°C, December - 19°C.

Deti

Pre deti má k dispozícii väčšina z hotelov:  detský bazén, detské ihrisko, miniklub, šmýkačky, minigolf, vodné športy na pláži a taktiež animačné programy.

Šport

V Sousse je veľa možností  aj  čo sa týka športového vyžitia. Môže sa tu hrať golf, vyskúšať plachetnice, tenis alebo jazdu na koni. Okrem potápania, kde sú požičovne na každom rohu, môžete vyskúšať napríklad veľkú motokárovú dráhu.

Zábava

Ak uprednostníte skôr relax pred športom, aj tu sa nájde niekoľko stredísk ponúkajúcich thalassoterapiu, kde objavíte exotické liečebné procedúry, ako sú reiki, kalifornská masáž, ayurveda alebo shiatsu. V Sousse samozrejme nechýba nočný život a diskotéky.

Mapa

9
9
Hodnotenie od zákazníka: 29.5. 2018 o 11:30
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Úžasný zážitok v novo zrekonštruovanom hoteli umiestnenom v centre mesta Sousse v blízkosti centra mesta, starého mesta a známych turistických atrakcií so špeciálnym výhľadom na more. Boli veľmi užitočný a láskavý, keď sme ich informovali, že sme slávili naše výročie svadby. Zmenili predbežne objednanú izbu na veľmi peknú s výhľadom na more, keď sme sa vrátili do miestnosti našli sme veľmi pekné a chutné torty, kvety a ovocie s peknými slovami, kde nám popriali šťastie! Jedlo je tiež chutné s dobrou kvalitou a všetky reštaurácie majú panoramatický výhľad na more. Naozaj odporúčam tento hotel, vďaka celému tímu, ktorý urobili náš pobyt úžasný.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 29.5. 2018 o 11:17
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Úprimne povedané, chcel by som sa poďakovať Hotelu Sousse Palace za všetko úsilie, ktoré urobili, aby sme sa cítili výborne. Je to určite nádherný hotel. Izby sú veľmi čisté a pohodlné. Jedlo je super a chutné. Personál je priateľský a užitočný. Robili všetko pre to, aby nám slúžili. Bazén je tiež veľmi relaxačný. Milovali sme všetko v hoteli. Moja žena a dve dcéry sa tešili aj hotelu, jeho architektúre, službám, zariadeniam a určite sa vrátime v lete.
zobraziť viac
9
Hodnotenie od zákazníka: 29.5. 2018 o 11:08
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Hotel je novo zrekonštruovaný. Nachádza sa v centre mesta, ktorý je ideálny pre turistov, aby preskúmali mesto Sousse. Hotel je čistý a dobre zariadený, izby sú pekné. Personál hotela je pekný, užitočný a starostlivý. Pokiaľ ide o reštauráciu, jedlo je skvelé s veľkým výberom variácií pre všetky preferencie, vyskúšali sme tiež reštauráciu Must, panoramatický výhľad na more je fantastický, jedlo a služby sú veľmi dobré. Iba jedna pripomienka hotel nemá aktivity pre deti.
zobraziť viac
9
Hodnotenie od zákazníka: 29.5. 2018 o 10:42
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Palác Sousse je veľmi komfortný hotel. Izby boli nedávno zrekonštruované a lôžka sú pohodlné a tiež tlak so sprchy je silný. Jedlo je tiež celkom dobré. Jediné čo chýbalo je to, čo chýba v Tunisku, a to je servis. Museli sme vyhľadávať vodu v telocvični (našli sme ju, ale nie šálky) a uteráky pri bazéne. Napriek tomu telocvičňa vykompenzovala nedostatok služieb, stroje sú relatívne nové a v priestore máte výhľad na pláž. Telocvičňa nie je zaseknutá v tmavom suteréne ako vo väčšine hotelov! Vrátila by som sa tu znova.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 29.5. 2018 o 10:27
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Moja žena a ja sme sa rozhodli stráviť leto v Sousse, mysleli sme si, že Sousse palác bude najvhodnejším miestom. Mali sme ťažký štart pri príchode no potom sa veci začali zmierňovať, jedlo bolo absolútne fantastické izba bola veľmi dobrá. Izba bola na vyššom poschodí a mali sme výhľad na bazén . Klimatizácia nechladila ale nakoniec sme mali chladný vzduch. Bezpečnostný personál a obsluha plaveckého bazéna bola užitočná. Poloha hotela je príjemná. Všetko okolo pobrežie je veľmi blízko. Vrátime sa späť.
zobraziť viac

Katakomby

Katakomby sa nachádzajú priamo v meste, časť z nich je sprístupnená verejnosti. Nachádza sa v nich 15 000 hrobov a ich dĺžka je asi 5 km.

Veľká Mešita

Je to prekvapivo kľudné miesto na to, že je postavená v strede mesta. Postavená bola v r. 850 v štýle Alghabitskej architektúry. Nenájdete tam žiadne dekorácie, dokonca aj v modlitebnej miestnosti sú iba rákosové rohože, miesto kobercov. Bez vhodného oblečenia sa dnu nedostanete.


(Zdroj: flickr//cc/Mosque Sousse)

Tradičný tuniský dom

Tuniský dom predstavuje maličké múzeum, ktoré sa nachádza vo vnútri v starých mestských hradbách. Celý pozemok je v strede na otvorenom dvore, z ktorého je prístup do všetkých miestností, tiež do spální prvej a druhej manželky a izby pre deti. Všetky izby sú nádherné zariadené nábytkom asi 200 rokov starým (napr. nemecké hodiny z 19 stor.). V dome sa nachádzala aj hvezdáreň, aby vedeli kedy sa začína ramadán. Dnes je z nej krásny výhľad na mesto Sousse.

Ribat

Je to opevnené sväté miesto, ktoré kedysi slúžilo ako sídlo islamských bojovníkov. Ak sa odvážite vyliezť až na vrchol tejto kedysi strážnej veže, dostane sa vám neskutočný výhľad na medinu.


(Zdroj: flickr//cc/Sousse)

Mestské hradby

V meste sa nachádzajú aj hradby, ktoré sú tvorené vežičkami a vytvárajú tak malý hradný komplex. Hrad je nazývaný aj Khalef a v jeho vnútri sa nachádza múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/La Medina de Sousse)

Patríciov dom

V mestských hradbách môžete nájsť maličký domček, v ktorom sa pokocháte typickou tuniskou architektúrou. Na terase sa nachádza aj reštaurácia. Z terasy sa môžete dostať na vežu, odkiaľ je nádherný výhľad na celé mesto.

Rybie trhy

Ak ste milovníkom rýb, tak navštívte v centre mesta aj tradičné rybie trhy, kde nájdete ľadom obložené čerstvé ryby.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.