ÚVOD » Turecko » Ozdere

ARIA CLAROS BEACH
★★★★★

Veľmi dobré10.0
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
ARIA CLAROS BEACH - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Hotel má na výber dve piesočnaté pláže, jedna pláž je dlhšia a s pozvoľným vstupom do mora a druhá je vhodnejšia pre dospelých. Slnečníky a ležadlá sú k dispozícií zadarmo. Plážové uteráky sú za depozit.

Centrum

Najbližšie centrum sa nachádza v meste Özdere, ktoré je vzdialené približne 4 kilometre od hotela. 

Bazén

V rámci hotelového rezortu je vybudovaný bazénový komplex s 3 bazénmi, s vnútorným bazénom, detským bazénom a toboganom. Slnečníky a ležadlá sú k dispozícií zadarmo

Od letiska

Letisko v meste Izmir je vzdialené približne 45 kilometrov od hotela.

Poloha

Hotel je situovaný v egejskom zálive na kopci priamo pri pláži v udržiavanej záhrade.

Internet

K dispozícií je WiFi pripojenie v celom hotelovom rezorte zadarmo.

O hoteli

Hotelový komplex pozostáva z viacerých budov, z hlavnej budovy a viliek. Má výhodnú polohu, poskytuje kvalitné služby a má bohatú ponuku doplnkových služieb na trávenie aktívnej alebo pokojnej dovolenky. Je vhodný pre dvojice , ale najmä pre rodiny s deťmi.

Ubytovanie

Hotel ponúka ubytovanie v štandardných dvojlôžkových izbách s možnosťou prístelky a v rodinných izbách. Štandardná dvojlôžková izba v hlavnej budove ponúka komfortnejšie a priestrannejšie ubytovanie. Rodinné izby sú v budovách v záhrade a má dve spálne. Izby sú vybavené klimatizáciou, vlastným sociálnym zariadením, WiFi pripojením, minibarom, vybavením na prípravu kávy a čaju, telefónom, trezorom za poplatok a SAT TV.  

Stravovanie

Koncept All Inclusive, ktorý zahŕňa raňajky, obedy a večere podávané vo forme bufetových stolov, ľahké občerstvenie počas dňa, miestne alko a nealko nápoje. Presný rozpis konceptu je k dispozícií po ubytovaní

Služby

V rámci hotelového rezortu sa organizuje animačný program nielen pre deti. Hotel má bohatú ponuku služieb na trávenie aktívnej dovolenky. Pre aktívnejších je k dispozícií vodná gymnastika, vodné pólo, tenis, bedminton, minigolf, stolný tenis, šípky, lukostreľba, plážový volejbal, vodné bicykle a kanoe. Za poplatok je možné si zahrať biliard, bowling a využiť vodné športy na pláži. Zrelaxovať je možné vo vírivke a za poplatok si objednať masáž a vstup do wellness. Pre najmenších návštevníkov hotela je k dispozícií je miniklub, detské ihrisko a bazény.

Nákupné možnosti

V rámci hotelového rezortu je vybudovaná obchodná pasáž. 

Domovská stránka

http://www.ariaclaros.com/
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ozdere je veľmi pokojné a malé mestečko, ktoré sa nachádza na západe Turecka pri známom meste Izmir, Kusadasi a Cesme. Táto pôvodná rybárska dedinka leží na pobreží Egejského mora a je obklopená krásnou prírodou. Ide o veľmi pokojnú oblasť, kde nie sú návaly turistov, preto si tu môžete dokonale oddýchnuť. Má veľmi dobre vyvinuté služby a infraštruktúru. Ozdere je destinácia, ktorá je vhodná pre všetky vekové kategórie, najmä však pre rodiny s deťmi.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko Adnan Menderes Airport je vzdialené 51 km. Transfer z letiska trvá približne 40 minút. 

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 861 km.

Dĺžka letu

Dĺžka letu na letisko Adnan Menderes Airport.
Bratislava - Izmir: 1:50 hod.
Košice - Izmir: 1:40 hod.
Poprad - Izmir: 1:45 hod.
Sliač - Izmir: 1:45 hod.
Viedeň - Izmir: 1:50 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 22 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Pre pobrežie Egejského mora, kde sa letovisko Ozdere nachádza, je typické veľmi príjemné počasie počas celého roka. Začiatok roka, január a február majú približnú teplotu 17°C. V marci sa o čosi oteplí, na 19°C a v apríli až na 22°C. Postupne sa začne otepľovať aj v máji, kedy sú teploty okolo 26°C. Od júna sa začína už veľmi teplé letné počasie a teploty sa vyšplhajú na 33°C, v júli na 34°C a v auguste až na 35°C. V septembri je stále príjemných 32°C, v októbri už začnú teploty klesať na 26°C, v novembri na 22°C a v decembri až na 18°C.

Pláž

Pláž v letovisku je piesočnatá a k dispozícií je aj plážový servis, ktorý zahŕňa slnečníky, ležadlá, sprchy a taktiež občerstvenie. Hlavná pláž strediska má poblízku aj menšie ukryté pláže, ktoré poskytujú väčšie súkromie, no musíte ich hľadať a dostať sa k nim peši.


(Zdroj: flickr//cc/Ozdere)

More

Egejské more sa vyznačuje svojou čistotou a krásnou modrou farbou.

Teplota mora

More je po celý rok príjemne teplé a vhodné na kúpanie.
Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 25°C, August - 27°C, September - 25°C, Október - 23°C, November - 21°C, December - 19°C.

Deti

V hotelových rezortoch sú pre deti pripravené atrakcie, detské kútiky, ihriská ale aj šmýkačky. Cez letnú sezónu bývajú aj animačné programy.

Šport

Zašportovať si budete môcť na pláži alebo môžete vyskúšať vodné športy, poprípade môžete navštíviť hotelové fitness centrá.

Zábava

Za zábavou si môžete vyraziť do blízkeho hlavného mesta Izmir, ktoré žije nočným životom a ponúka mnoho možností ako sa zabaviť.

Mapa

10
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 19:13
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Nachádzame sa v tomto hoteli už niekoľko dní. Máme peknú izbu. Jedlo sa mení. Personál je veľmi priateľský. Osobitné poďakovanie patrí Ulgánu Ozelovi, pretože je veľmi užitočný a láskavý. Je to pekné a krásne letovisko. Dúfam, že sa v budúcom roku vrátime.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 19:07
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Super, krásny hotel, veľmi príjemný personál. Animácie sú najlepšie, aké som kedy zažil. Je tu veľký aquapark s mnohými atrakciami.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 19:02
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel má super služby skvelé jedlo, ktoré bolo naozaj chutné, čo bolo najdôležitejšie, všade je veľmi čisto. Ak máte problém, hneď ho vyriešia. Hotel, v ktorom je veľa Poliakov, večerné animácie pre deti i dospelých.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 19:00
Navštívené v termíne:
Nadpis: re
Plusy: Hotel má veľmi veľký potenciál. Nachádza sa na mieste, ktoré ma krásny výhľad. Vzhľadom na umiestnenie, ale neodporúčam tým, ktorí nemajú radi pohyb, je to dosť strmé. Riešením je melex a autobus z pláže až ku recepčným dverám. Jedlo je chutné a veľa. Vo dvoch baroch sú k dispozícii nápoje, ako vodka, víno a pivo. Hotel je lákadlom pre rodiny s deťmi. Myslím, že naša dovolenka bola veľmi úspešná, odporúčam.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 18:55
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel sa nachádza v krásnej zátoke, chutné jedlo, izba (bungalov) veľký. Piesočnatá pláž, bazény super. Ďakujeme aj animátorom. Odporúčam rodinám s deťmi.
zobraziť viac

TRH V OZDERE

Každý týždeň sa v meste koná miestny trh, ktorý sa oplatí vidieť. Môžete si nakúpiť suveníry, miestne korenie, ochutnať miestne špeciality alebo nápoje.


(Zdroj: flickr//cc/Ozdere)

MESTO IZMIR

Najzaujímavejším mestom v tejto oblasti je určite Izmir. Od mesta Ozdere leží cca 80 km. Považuje sa za miliónové mesto a najmodernejšie mesto v Turecku. V Izmire môžete vidieť známy park Kulturparki, ktorý je nazývaný aj malým Central parkom, môžete si pozrieť hrad Kadifekale a taktiež zaujímavé námestie. 


(Zdroj: flickr//cc/Izmir)

CESME

Malé mestečko neďaleko Izmiru môžete navštíviť kvôli teplým termálnym prameňom, ktoré vyvierajú priamo na pláži. V centre mesta tiež môžete vidieť množstvo pamiatok. Cesme je cca 130 km vzdialené od mesta Ozdere. 


(Zdroj: flickr//cc/Cesme)

KUSADASI

Kusadasi je letovisko v Izmire, ktoré je typické svojím hradom na maličkom ostrove, ktorý je prepojený s pevninou len úzkou cestičkou. Mesto Kusadasi je vzdialené len cca 40 km od mesta Ozdere. 


(Zdroj: flickr//cc/Kusadasi)

ARTEMIDIN CHRÁM

Táto veľmi populárna stavba pôvodne patrila medzi sedem divov sveta práve vďaka unikátnym stĺpom v iónskom štýle, ktorých bolo 26. Neskôr boli bohužiaľ zničené, ale ostali po nich nejaké pozostatky, ktoré sú napriek tomu unikátne. Chrám bol zasvätený bohyni Aremis. Chrám je z mesta Ozdere vzdialený cca 30 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Artemis)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale, ktoré je vzdialené približne 3 hodiny cesty od Izmiru. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka. Cca 230 km sa nachádzajú Pamukkale od mesta Ozdere. 


 

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.