ÚVOD » Turecko » Oludeniz

Hotel Alize
★★★★

Veľmi dobré9.6
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Hotel Alize - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Pieskovo kamienková pláž, ktorá sa nachádza približne 350 metrov od hotela. Slnečníky a ležadlá sú k dispozícií za poplatok.

Centrum

V bezprostrednej blízkosti hotela sa nachádza centrum strediska Oludeniz.

Bazén

V rámci hotelového areálu je k dispozícií vonkajší bazén s toboganom a bazén pre deti. Slnečníky a ležadlá sú pri bazénoch k dispozícií zadarmo.

Od letiska

Letisko v meste Dalaman je vzdialené približne 60 kilometrov.

Poloha

Hotel je situovaný v bezprostrednej blízkosti centra plného reštaurácií, barov a obchodov.

Internet

V hoteli je k dispozícií WiFi pripojenie.

O hoteli

Menší hotelový komplex postavený v tureckom štýle s pokojnom atmosférou. Obklopuje ho krásna príroda a je vhodný pre všetky vekové kategórie. 

Ubytovanie

Hotel ponúka ubytovanie v dvojlôžkových izbách s možnosťou prístelky. Izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením, sušičom na vlasy, klimatizáciou, trezorom za poplatok, TV a balkónom. 

Stravovanie

Koncept All Inclusive, ktorý zahŕňa raňajky, obedy a večere podávané vo forme bufetových stolov, ľahké občerstvenie počas dňa, nočné občerstvenie, miestne alko a nealko nápoje. Presný popis konceptu je k dispozícií po ubytovaní.

Služby

V rámci hotelového areálu sa organizuje animačný program. Hotel má bohatú ponuku služieb na trávenie aktívnej dovolenky. Pre aktívnejších je možnosť využitia fitness centra, vodnej gymnastiky, stolného tenisu a vodné športy na pláži za poplatok. Zrelaxovať je možné v tureckých kúpeľoch a v saune za poplatok. Pre najmenších návštevníkov hotela je k dispozícií miniklub, detské ihrisko a detský bazén. Okrem iného sa v hotelovom areáli nachádza aj kaderníctvo

Nákupné možnosti

Možnosť nákupov je v bezprostrednej blízkosti hotela.

Domovská stránka

http://alizehotel.com/
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ölüdeniz, malebné letovisko na Egejskej riviére, je vzdialené cca 14 km od starého antického mesta Fethiye. Ölüdeniz v preklade znamená „Mŕtve more“ a skutočne, more v tejto oblasti je pokojné, tiché a krištáľovo čisté. Letovisko je obklopené krásnymi plážami a tvorené nádhernou lagúnou, ktorá je vyhlásená za prírodnú rezerváciu a je jednou z najvyhľadávanejších plážových rezortov Turecka. Na nádhernej pláži v tvare jazyka sa striedajú metre bieleho piesku s kamienkami a strácajú sa v lagúne, ktorá je jedinou lagúnou v Turecku. Táto pláž patrí medzi najkrajšie pláže sveta, medzi ktoré patria napr. aj pláže na Hawaji, Fidži alebo Maldivách. Lagúna je chránenou oblasťou a okolo lagúny je zakázané stavať a tak si stále uchováva prekrásnu prírodnú atmosféru. Za vstup do oblasti lagúny sa platí, ale suma nie je nijako vysoká (cca 1 Euro). Počas letných mesiacov môže byť táto oblasť preplnená ľuďmi a tak ak si chcete tento nádherný kus pobrežia Turecka vychutnať vo väčšom pokoji, vyhľadajte radšej pláž Kidrak, ktorá je 3 km východne, alebo je možné preplávať aj na blízky ostrov Sv. Mikuláša. Lokalita ponúka okrem nádhernej prírodnej scenérie aj množstvo služieb, reštaurácií, kaviarničiek a športového vyžitia (morské kajaky, vodné bicykle či vodné lyžovanie, raftovanie, potápanie, jazda na koni po pláži ai). Z neďalekej hory BabaDag, ktorá meria 1969 m, si môžete vyskúšať napr. paragliding a celú lagúnu si tak prezrieť i z výšky. Z historických pamiatok sú to v skalách vytesané hroby z 5. storočia p.n.l., ktoré tvoria atypické nekropole a menšie pozostatky starých kultúr všade v okolí. Z letoviska sa dajú podniknúť aj výlety do Pamukkale alebo do Národného parku Olimpos a aj do okolitých hôr Taurusu.

Doprava letecky - 3 hod. Transfer z letiska – cca 60 minút.

Vzdialenosť od letiska

71 km (Dalaman)

Vzdialenosť od Bratislavy

2347 km

Dĺžka letu

3 hod.

Pláž

Piesočné, kamienkové

Mapa

Video

9.6
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 19:33
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Bola to skvelá dovolenka, ktorú sme strávili v hoteli Alize s rodinou a stretol som tu aj skvelých ľudí. Animačný tím bol veľmi milí. Jedlo bolo skvelé, odporúčam tento hotel,
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 19:31
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Naša izba bola krásna, jedlo bolo dobré, ale trochu sa opakujúce a bez slaniny alebo klobásy na raňajky. Personál bol skvelý a hotel mal dokonca britskú návštevnosť. Celkovo výborný hotel a nemáme žiadne sťažnosti.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 19:29
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Hotel je skvelý s fantastickým personálom. Všade je veľmi čisto a jedlo bolo pekné a chutné. Určite sa sem vrátime.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 19:22
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Toto je tretí raz, kedy sme tu boli a opäť sme mali ďalší veľký zážitok. Personál skvelý, izby naozaj čisté. Určite sa tu vrátime aj na budúci rok.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 19:20
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Hotel bol čistý a všetci zamestnanci boli super. Upratovanie izieb bolo každý deň a tiež sa menili aj uteráky. Jedlo bolo strašné a studené. Našťastie sme chodili jesť vonka, čo nebolo pre nás až také drahé. Neviem či to bolo preto, že bol koniec sezóny, ale jedlo bolo hrozné. Hotel má mať počas zimy rekonštrukciu, tak snáď to bude lepšie.
zobraziť viac