ÚVOD » Turecko » Side » Sorgun

Hotel Arcanus
★★★★★

Veľmi dobré9.6
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Arcanus - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesočná miešaná s kamienkami priamo pred hotelom, s pozvoľným vstupom a mólom. Plážový servis vrátane osušiek je zadarmo.

Centrum

Do centra historického Side je to 5 km.

Bazén

Hlavný vonkajší bazén, bazén so šmykľavkami a detský bazén.

Od letiska

Medzinárodné letisko v Antalyi je 75 km od hotela, transfer trvá zvyčajne do hodiny.

Poloha

Turecká riviéra, pokojná časť letoviska Sorgun, historické Side je vzdialené 5 km od hotela.

Internet

Wifi pripojenie je na recepcii a v blízkosti bazéna zadarmo.

O hoteli

Hotel s kvalitnými službami vhodný pre všetky kategórie klientov, s množstvom programi počas sezóny. Hotel je postavený v krásnom prostredí zelene. 

Ubytovanie

Izby sú centrálne klimatizované, s denne dopĺňaným minibarom s nealko nápojmi a pivom. Štandartné izby majú balkón a možnosťou doplatku za výhľad na more a maximálnym počtom 3 osoby. Niektoré izby štandard majú poschodové postele, v takýchto je umiestnenie pre 4 osoby, z toho dve deti. Rodinné izby sú komfortne veľké, niektoré majú jaccuzi na balkóne a výhľad na more. 

Stravovanie

Stravovanie formou ultra all inclusive zaručuje bohaté bufetové stoly počas celého dňa, popoludní sa podáva zmrzlina, wafle pri bazéne. Pre dospelých je pivný bar v záhrade. Nápoje sa podávajú vrátane niektorých dovážaných značiek. 

Služby

Animačné programy pre deti aj dospelých počas sezóny, diskotéka, lukostreľba, aerobic, turecké kúpele, sauna, služby Spa centra, fitness a stolný ternis, tenisové kurty, masáže. Okrem toho 4 a la carte reštaurácie.

Nákupné možnosti

Niekoľko obchodíkov je priamo v hoteli, ostatné nákupné možnosti sú v centre mestečka Side.

Domovská stránka

https://arcanushotels.com/
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Side, známe a turistami veľmi vyhľadávané letovisko, leží na juhozápade Turecka, na Tureckej riviére, asi 65 km od Antalye. Meno „side“ má pôvod v slove „granátové jablko“, ktoré sa tu hojne pestuje, rovnako ako pomaranče, citróny, grapefruity a bavlna. Mesto bolo významným prístavom a bohatlo predovšetkým s obchodu s otrokmi. Dnešné mesto bolo založené na konci 19. st. tureckými vysťahovalcami z Kréty a v 70-tych rokoch 20. st. sa mesto stalo známym dovolenkovým letoviskom. Side je mesto s množstvom historických pamiatok z dôb antiky, s upravenými piesčitými plážami, modernými hotelmi, ktoré ponúkajú veľmi kvalitné služby, s množstvom reštaurácií, kaviarni, barov a obchodíkov so suvenírmi a s jednou z najznámejších diskoték po šírym nebom tzv. Oxyd, ktorá pripomína rozprávkové komíny Kappadokie.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 65 km (Antalya). Transfer z letiska trvá 45 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 257 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 24 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Letovisko Side je veľmi často navštevované aj vďaka príjemnému počasiu. V januári sa teploty pohybujú okolo 15°C, vo februári vystúpia na 17°C a v marci až na 19°C. Od apríla sa začnú teploty výrazne zvyšovať a začne letné počasie. Apríl má priemernú teplotu 22°C, máj 26°C a v júni je už horúcich 30°C. V júli a auguste je najviac horúco a teplota vystúpi až na 33°C. V septembri teplota klesne na 30°C a v októbri až na 26°C. November je ešte stále teplý, pretože teplota sa pohybuje okolo 22°C a v decembri už klesne na príjemných 18°C.

Pláž

Nádherná, niekoľko km dlhá, piesočná pláž je veľmi čistá a na niektorých miestach široká až 150 m. Vstup do mora je pozvoľný a pláž, ktorá sa nachádza v zátoke a je chránená pre vetrom, je vhodná najmä pre rodiny s malými deťmi. Na pláži sú k dispozícii rôzne vodné športy, plážový volejbal, obchodíky, kaviarne a bary. Pláž je rozdelená na tri časti.

Západná pláž

Je tvorená hustou hotelovou sieťou, reštauráciami a barmi. Pláž je veľmi čistá, udržiavaná a sú na nej k dispozícii ležadlá a slnečníky.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Východný okraj polostrova

Pláž sa nachádza priamo v starom meste a je len menšou plážou, no s veľkým počtom návštevníkov.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Východná pláž

Od starého mesta smerom na východ môžete nájsť tretiu pláž, ktorá je troška odľahlejšia a ukrytá. Nájdete tu menej turistov ale na druhej strane si tu dokonale oddýchnete.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

More

More je kryštálovo čisté a mierne, preto je vhodné pre rodiny s deťmi ale aj pre plavcov.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 24°C, Júl - 27°C, August - 28°C, September - 27°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Side je často navštevované rodinami s deťmi, pretože pre deti je tu mnoho atrakcií. Nájdete tu detské ihriská, kútiky, šmýkačky a v hotelových rezortoch aj animačné programy.

Šport

Na pláži si môžete vybrať zo širokej ponuky vodných športov - windsurfing, potápanie, vodný skúter alebo z plážových športov - futbal, volejbal, tenis.

Zábava

V letovisku je kopec barov, reštaurácií a diskoték, kde sa môžete zabaviť tancom alebo si môžete v niektorých baroch vychutnať živú hudbu.

Mapa

Video

9.6
10
Hodnotenie od zákazníka: 2.1. 2019 o 16:39
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Krásny hotel, kľudné miesto, vynikajúce jedlo, super personál, upratovanie na jedničku, pláž čistá, voda priezračná, každodenné programy. Jediné čo by som vytkla je slabá wifi na izbách. A žiadna zmrzlina, len nanuky a to malý výber. Tento hotel môžem odporučiť a rada by som sa do neho s rodinou vrátila.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 2.1. 2019 o 16:37
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Moja prvá návšteva Turecka a úplná spokojnosť, krásny hotel s parádnym výhľadom na more, krásna pláž pri hoteli, všetko krásne a čisté, výborný servis a skvelý animátori najmä Tyugan. Ďakujeme za veľmi peknú dovolenku.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 2.1. 2019 o 16:36
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Pobyt na hoteli sme strávili od 29.7.2018 do 5.8.2018. Hotel veľmi pekný a čistý. Moderne vybavený. Izby čisté priestranné, každý deň doplnené mini bar. Jedlo? Zo všetkého veľa a to doslova. Raňajky fantastické. Obed v hoteli doslova ako v rozprávke. Obed v záhradnom bare, tam sa môže v plavkách na pohodu. Robia tam kebab, ryby, pizzu, mäsové soté, kuracie kúsky, cestoviny, šaláty, hranolky a sladké. Popoludní na tomto bare wafle a na terase grill hamburger alebo hot dog a kukurice. Na hoteli je samostatná cukráreň, torty, nanuky. Niekoľko barov, obsluha príjemná, ale najlepší čašník bol Mahmed. Mnoho koktailov, alkoholu a ľadová káva, všetkého dosť. Dokonca jeden bar, kde bol alkohol originál čo poznáme. Večera opäť rozprávka všetkého doslova moc, sushi, rezance, mäsa, steaky, omáčky. Prílohy, šaláty, ovocie, torty, nechápem, že by niekto mohol byť nespokojný. Bazén čistý a voda teplá, lehátok dosť, celý deň program. More čisté a lehátok tiež dosť, krásne mólo na opaľovanie a na ňom samoobslužný bar. More pozvoľné, občas sa nájde kameň, vlny menšie na ďaleké plávanie to nie je. Večer program všetko príjemné nikto neotravuje. Obsadenosť najviac Rusov, ale musím uznať, že všetko bolo v pohode. Hotel zaraďujem medzi tie pokojnejšie a pohodové určite nikoho nemôže sklamať vo všetkých smeroch. Môžem len odporučiť.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 2.1. 2019 o 16:32
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Krásne prežitá dovolenka v hoteli Arcanus side rezort. Moc pekný hotel, milý personál, vynikajúce jedlo a veľký výber, krásny bazén, nádherná záhrada, skvelá pláž, super animátori. Prvýkrát v Turecku a určite nie naposledy.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 2.1. 2019 o 16:31
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Hotel bol príjemný, čistý, ubytovanie veľmi dobré, ochota a pohostinnosti z pohľadu personálu špičková, bazény krásne, udržiavaná a urastená záhrada, výborné jedlo, priestranná pláž. Vstup do vody niekedy s kameňmi, ale nám to nevadilo. Hneď pred hotelom autobusová zastávka aj taxi, do centra Side je to cca 5 min.
zobraziť viac

Letovisko Side je známe množstvom zaujímavostí a pamätihodností. Jednou so zaujímavostí sú napr. vodopády Manavgat, ďalej neďaleká priehrada, ktorá je treťou najväčšou v Turecku.

JAZERO TITREYEN GOL

Nádherná veľká vodná plocha, ktorá je oblkopená prírodou. Môžete si sem prísť oddýchnuť, pretože okolo jazera sú vybudované "pláže" alebo sa môžete poprechádzať po krásnej zelenej prírode. Z mesta Side je jazero vzdialené cca 5 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat lake)

MANAVGAT WATERFALL

Neďaleko letoviska Antalya tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou. Side je vzdialené cca 9,5 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat waterfall)

KÖPRÜLÜ

Národný park, kde uvidíte najmä krásnu prírodu, vodopády, skaly a borovicové lesy. Zaujímavá je aj rieka, ktorá je sfarbená do zelenomodrej farby. Tento výlet je ako stvorený pre objavovanie krás tureckej prírody.


(Zdroj: flickr//cc/Koprulu)

MESTO SIDE

Jedno z najdôležitejších antických sídlisk Turecka. môžeme obdivovať antický amfiteáter, mohutné mestské hradby, Athenin a Apolónov chrám ai. Nádherný malebný prístav je lemovaný celou radou útulných reštaurácií, kaviarní a barov.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

TEMPLE OF APOLLO

Milovníkov histórie a kultúry očaria starodávne ruiny známeho chrámu. Je to veľmi dobrý nápad na celodenný výlet aj s rodinou a deťmi. V blízkosti rúin sa nachádza parkovisko a niekoľko obchodíkov s občerstvením. 


(Zdroj: flickr//cc/Temple of Apollo)

GREEK AMPHITHEATER

V meste Side taktiež nájdete starobylé zrúcaniny gréckeho amfiteátra a divadla, kde ľudia kedysi tvorili umenie v podobe herectva a kultúry.


(Zdroj: flickr//cc/Greek amphitheater)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale, z mesta Side je to cca 330 km. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka.


(Zdroj: flickr//cc/Pamukkale)

RUINY MYRA

Historická Myra sa spája s tradíciou nosenia sladkostí na Sv. Mikuláša. Biskup Mikuláš mal pochádzať práve z Myry. Môžete sa pokochať krásnym výhľadom na historické ruiny, ktoré predstavujú hrobky vytesané do skál.


(Zdroj: flickr//cc/Myra)

PERGÉ

Mestečko Pergé je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom. Mesto Pergé je od Side cca 60 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

KALEICI

Kaleici je centrum mesta, ktoré je historicky významné. Spoznáte tu tureckú kultúru, architektúru a kuchyňu. Poprechádzať sa môžete úzkymi uličkami, navštíviť jednu z miestnych reštaurácií, či pokochať sa pamiatkami. Mesto Side je vzdialené cca 75 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Kaleici)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.