ÚVOD » Turecko » Kusadasi » Kusadasi

Hotel Atlantique Holiday Club
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Atlantique Holiday Club - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Kusadasi je krásne letovisko, ktoré sa nachádza na západe Turecka na pobreží Egejského mora. Je súčasťou takzvanej Egejskej riviéry, ktorá je plná zátok, zálivov a takisto skalnatých polostrovov. Zaujímavý je názov letoviska, pretože je pomenovaný podľa polostrova, ktorý je podobný vtáčej hlave. Z toho vzdnikol názov Kusadasi - Kus znamená vták a Ada znamená ostrov. Kusadasi je veľmi obľúbeným letoviskom a ponúka pre svojich návštevníkov reštaurácie, bary, obchody a mnohé iné atrakcie. Turistov láka aj množstvo historických a kultúrnych pamiatok v okolí, ako aj starobylé ruiny miest. Toto miesto je vhodné aj pre mladých ľudí, pretože nočný život je tu veľmi rozvinutý a nudiť sa tu určite nebudete. Na niektorých miestach však nájdete aj pokoj, takže letovisko je vhodné aj pre dovolenku rodín s deťmi.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko Adnan Menderes Airport je vzdialené 66 km. Transfer z letiska trvá približne 45 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 883 km.

Dĺžka letu

Dĺžka letu na letisko Adnan Menderes Airport.
Bratislava - Izmir: 1:50 hod.
Košice - Izmir: 1:40 hod.
Poprad - Izmir: 1:45 hod.
Sliač - Izmir: 1:45 hod.
Viedeň - Izmir: 1:50 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 22 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Letovisko Kusadasi sa nachádza na pobreží Egejského mora, pre ktoré je typické veľmi pekné počasie a veľmi príjemné teploty počas celého roka. Pre január a február je typická teplota 16, no v marci je už o čosi teplejšie a to 18°C. V apríli sa začína otepľovať na príjemných 22°C a postupne sa začne otepľovať aj v máji, kedy sú teploty okolo 26°C. Od júna sa začína už veľmi teplé letné počasie a teploty sa vyšplhajú na 33°C, v júli na 34°C a v auguste až na 35°C. V septembri je stále príjemných 32°C, v októbri už začnú teploty klesať na 26°C, v novembri na 22°C a v decembri až na 18°C.

Pláž

Letovisko ponúka široké piesočnaté pláže, ktoré sú na niektorých miestach aj kamienkové. Cez letnú sezónu bývajú preplnené turistami a ponúkajú rôzne služby.

UZUN PLAJ

Dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do teplého mora je ideálna na ranné prechádzky alebo pre bežcov. Pláž je blízko centra, takže sa tam dostanete pešo. Pláž ponúka rôzne stánky s občerstvením, reštaurácie, obchodíky, taktiež sú k dispozícii ležadlá a slnečníky. Pre priaznivcov športu sú k dispozícii aj vodné športy.


(Zdroj: flickr//cc/Uzuj plaj)

LADIES BEACH

Pláž je trošku vzdialená od centra mesta, no má svoje čaro. Je to krásna piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora, ktorá sa označuje aj ako najkrajšia pláž v Kusadasi. Určite sa oplatí ju vidieť.


(Zdroj: flickr//cc/Ladies beach Turkey)

SILVER SANDS BEACH

Pláž s kryštálovo čistým morom, ktorá má k dispozícii slnečníky a ležadlá s malými vankúšikmi. Na pláži je množstvo reštaurácií, kaviarní a obchodov so suvenírmi. Na pláži je taktiež možnosť vodných športov alebo si môžete zahrať minigolf. Pláž sa odporúča aj pre rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Beach in Kusadasi)

DOWNTOWN BEACH

Je trošku menšia pláž, ale poskytuje služby ako sú reštaurácie, bary a obchody so suvenírmi, rôzne miešané nápoje a rýchle občerstvenie. Na pláži sú Vám k dispozícii slnečníky a ležadlá.


(Zdroj: flickr//cc/Kusadasi beach)

SEVGI BEACH

Na pláži sú taktiež ležadlá a slnečníky. Z pláže je krásny výhľad na more. V okolí pláže sa nachádzajú hotelové rezorty, reštaurácie, bary a stánky s občerstvením.


 (Zdroj: flickr//cc/Kusadasi beach)

Viac pláži nájdete na TripAdvisor.

More

Egejské more je veľmi čisté, priezračné a po celý rok vhodné na kúpanie.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 19°C, Máj - 20°C, Jún - 22°C, Júl - 24°C, August - 26°C, September - 25°C, Október - 23°C, November - 20°C, December - 19°C.

Deti

V hotelových rezortoch sú detské kútiky a ihriská, taktiež môžete deti vzdiať do zábavného či vodného parku.

Šport

Priaznivcov športu zaujmú najmä vodné športy, ktoré sú možné na plážach. Môžete vyskúšať windsurfing, vodný bicykel alebo skúter.

Zábava

V letovisku je rozvinutý nočný život, takže nudiť sa určite nebudete. Stačí ak navštívite niektorý z miestnych barov, kde hrá živá hudba a tancujú tanečnice. V neďalekom meste Izmir tiež nájdete zábavu a môžete navštíviť jednu z tureckých diskoték.

Mapa

Kusadasi je stredisko bohaté nie len na krásne pláže, ale aj na históriu. V jeho okolí sa môžete pokochať mnohými kultúrno-historickými pamiatkami.

MESTO KUSADASI

Mesto je významným mestom, ktoré sa nachádza v provincii Aydin. Výlet do mesta si môžete spraviť cez deň, aby ste videli pamiatky a krásnu architektúru alebo večer na romantickú prechádzku úzkymi uličkami. 


(Zdroj: flickr//cc/Kusadasi)

OZDERE

Malé mestečko, ktoré bolo rybárskou dedinkou dnes ponúka moderné služby luxusných hotelov. Každý týždeň sa v meste koná miestny trh, ktorý sa oplatí vidieť. Môžete si nakúpiť suveníry, miestne korenie, ochutnať miestne špeciality alebo nápoje. Od mesta Kusadasi je vzdialené cca 40 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Sunset Ozdere)

IZMIR

Najzaujímavejším mestom v tejto oblasti je určite Izmir, vzdialený cca 90 km. Považuje sa za miliónové mesto a najmodernejšie mesto v Turecku. V Izmire môžete vidieť známy park Kulturparki, ktorý je nazývaný aj malým Central parkom, môžete si pozrieť hrad Kadifekale a taktiež zaujímavé námestie. 


(Zdroj: flickr//cc/Izmir)

CESME

Malé mestečko neďaleko Izmiru môžete navštíviť kvôli teplým termálnym prameňom, ktoré vyvierajú priamo na pláži. V centre mesta tiež môžete vidieť množstvo pamiatok. Cesme od mesta Kusadasi leží cca 160 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Cesme)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale, ktoré je vzdialené približne 3 hodiny cesty od Izmiru. Od mesta Kusadasi sa nachádza cca 200 km. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka.


(Zdroj: flickr//cc/Pamukkale)

ARTEMIDIN CHRÁM

Táto veľmi populárna stavba pôvodne patrila medzi sedem divov sveta práve vďaka unikátnym stĺpom v iónskom štýle, ktorých bolo 26. Neskôr boli bohužiaľ zničené, ale ostali po nich nejaké pozostatky, ktoré sú napriek tomu unikátne. Chrám bol zasvätený bohyni Aremis. Od mesta Kusadasi leží cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Artemis)

HADRIÁNOV CHRÁM

Ďalším veľmi často navštevovaným chrámom je chrám Hadriána, ktorý patrí k najfotogenickejším stavbám v Efeze. Jeho počiatky siahajú až do roku 123 nášho letopočtu.


(Zdroj: flickr//cc/Hadrian)

CELUSOVA KNIŽNICA

Unikátna knižnica bola postavaná v roku 135 na počesť rímskeho konzula Celsa. Táto knižnica slúžila jeden čas aj ako hrobka. Aj napriek veľmi silnému zemetraseniu sa zachovala vo veľmi dobrom stave.


(Zdroj: flickr//cc/Efez)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.