ÚVOD » Turecko » Okurcalar » Okurcalar

Hotel Delphin Deluxe
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Delphin Deluxe - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Okurcalar, mladé letovisko na Tureckej riviére, leží asi 30 km od letoviska Alanya a 25 km od ďalšej známej destinácie Side. Mestečko nie je veľké a tvoria ho hlavne 4 * a 5 * hotely, ktoré sa rozprestierajú väčšinou vo veľkých tropických záhradách, priamo na pláži. Letovisko je vhodné pre klientov, ktorí uprednostňujú pokojnejšiu dovolenku a je ideálne hlavne pre rodiny s deťmi, pre ktoré je v miestnych hoteloch pripravené množstvo bazénov, šmykľaviek, tobogánov, detských ihrísk a aquaparkov. V letovisku Okurcalar je niekoľko reštaurácií a barov a dá sa tu vcelku aj výhodne nakúpiť. Zábavu a najmä historické pamätihodnosti ponúkajú neďaleké letoviská a to najmä Side alebo Alanya. Oblasť v celom regióne Antalya, kde sa Okurcalar nachádza, poskytuje aj neuveriteľné bohatstvo v podobe národných parkov, hôr, údolí, lesov, kaňonov a vodopádov.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v stredisku Alanya je vzdialené 74 km. Transfer z letiska trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 286 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Alanya: 2:25 hod.
Košice - Alanya: 2:10 hod.
Poprad - Alanya: 2:20 hod.
Sliač - Alanya: 2:20 hod.
Viedeň - Alanya: 2:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Ak sa rozhodnete cestovať autom, tak Vám cesta bude trvať približne 25 hodín, bude viesť viacerými krajinami a bude čiastočne spoplatnená.

Počasie

Okurcalar leží v oblasti, kde sú zimy chladné a leta zasa veľmi horúce. Typické teploty pre január sú 15°C, pre február 16°C a marec okolo 18°C. Apríl predstavuje pre Turecko jar a teploty vystúpia na 20°C. V máji teploty opäť stúpnu a to na 22°C. V júni sa začína leto a teplota vystúpi až na 30°C, podobne je to aj v júni a auguste, kedy môže byť v tejto oblasti až 33°C. September je stále veľmi teplý, je 30°C a v októbri už začnú teploty klesať na 27°C. November a december sú už chladnejšie mesiace, kedy sa teplota pohybuje okolo 18 - 16°C.

Pláž

Pláž v Okurcalar meria asi 150 metrov a je zložená z piesku a kameňov. K dispozícii sú slnečníky a ležadlá. Vstup do mora býva buď rovno z pláže alebo pomocou vybudovaného móla.


(Zdroj: flickr//cc/Okulcalar)

More

Ako na celom území pobrežia stredísk Antalye a Alanye, tak aj v stredisku Okurcalar je more veľmi čisté a pokojné.

Teplota mora

Január - 16°C, Feburár - 16°C, Marec - 18°C, Apríl - 18°C, Máj - 21°C, Jún - 23°C, Júl - 27°C, August - 28°C, September - 27°C, Október - 24°C, November - 22°C, December - 17°C.

Deti

V hoteloch sú pre deti šmýkačky, vodné atrakcie, detské kútiky a ihriská. Niektoré hotely ponúkajú deťom aj animačné programy.

Šport

Pestrá ponuka vodných a plážových športov.

Zábava

Večerné a nočné zábavy sa sústreďujú predovšetkým do hotelov, kde je pripravený pestrý program v podobe show a diskoték. 

Mapa

Video

V stredisku Okurcalar je veľa možností ako stráviť deň, môžete sa zabaviť s deťmi v aquaparku alebo delfináriu alebo môžete spoznať historické a kultúrne mestá.

SEAlANYA DOLPHINPARK

Krásny zábavny park s delfínmi a mnohými inými druhmi rýb. Môžete sa tešiť na šou s delfínmi a taktiež si môžete s nimi aj zaplávať. Informácie o cenách vstupného a ďalších podrobnostiach nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/dolphinarium)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku.


(Zdroj: flickr//cc/Waterplanet)

NÁRODNÝ PARK ALADAGLAR

Súčasťou pohoria Taurus je národný park, ktorý sa rozprestiera v centrálnej časti pohoria. Turistov láka najmä vôňou ihličnanov a možnosťou turistiky. Pre milovníkov adrenalínu je tu možnosť raftingu na vodách vodopádov Kapuzbasi. Pohorie Taurus leží od mesta Okurcalar cca 270 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aladaglar)

TERSANE

Krásna a historicky významná lodenica, ktorá tvorí mohutné opevnenie. V noci je krásne rozsvietená a považuje sa za miesto romantikov. Od mesta Okurcalar leží cca 340 km.


(Zdroj: flickr//cc/Tersane)

KALE

Je to pevnosť, ktorej korene siahajú až do antiky. Túto mohutnú pevnosť dal postavať sultán Alaeddin Keykubad I. Dĺžka tejto stavby je 6 kilometrov, po ktorej sa môžete poprechádzať a zažiť troška histórie.


(Zdroj: flickr//cc/Kale)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla. Od mesta Okurcalar sa nachádza cca 65 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom. Mesto Pergé leží od mesta Okurcalar cca 90 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

SIDE

Jedno z najdôležitejších antických sídlisk Turecka. môžeme obdivovať antický amfiteáter, mohutné mestské hradby, Athenin a Apolónov chrám ai. Nádherný malebný prístav je lemovaný celou radou útulných reštaurácií, kaviarní a barov. Side je vzdialené cca 35 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.