ÚVOD » Turecko » Kemer » Kemer

Hotel Fame Residence Park
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Hotel Fame Residence Park - 1 Hotel Fame Residence Park - 2 Hotel Fame Residence Park - 3 Hotel Fame Residence Park - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Súkromná kamienková pláž s modrou vlajkou, priamo pred hotelom, ležadlá, matrace, slnečníky a osušky sú na pláži a pri bazéne bez poplatku.

Centrum

Priamo v meste Kemer.

Bazén

Hotel disponuje bazénom a detským bazénom.

Od letiska

Letisko v Antalyi je vzdialené 50 km od hotela.

Poloha

Hotel sa nachádza priamo pri pláži, autobusová zastávka sa nachádza 1 km od hotela.

Internet

Wi-fi v Lobby bare.

O hoteli

Pekný hotel priamo v meste Kemer so súkromnou plážou s modrou vlajkou.

Ubytovanie

Štandardné izby majú balkón a sú vybavené klimatizáciou, SAT-TV, mini barom (za poplatok), trezorom (za poplatok), telefónom, kúpeľňou s WC a fénom.

Stravovanie

Forma All inclusive zahŕňa raňajky, obedy a večere formou bufetu, snack servis, zákusky, pečivo, nealkoholické nápoje, lokálne alkoholické nápoje, teplé nápoje. Importované alkoholické nápoje, čerstvé ovocné šťavy, fľaškové nápoje sú za poplatok.

Služby

Vo vedľajšom hoteli Fame Residence Kemer je hosťom k dispozícii za poplatok hammam, sauna, salón krásy, masáže, služby SPA centra za poplatok.

Nákupné možnosti

Neďaleko hotela.

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Kemer, bývalá rybárska dedinka, leží na pobreží Stredozemného mora (Turecká riviéra) cca 40 km juhozápadne od mesta Antalya, na úpätí pohoria Taurus. Letovisko je ideálnym miestom pre náročnejších turistov a je zvlášť vhodné pre rodiny s deťmi. Starý rybársky prístav nahradil moderný prístav jácht, ktorý je dnes centrom Kemeru, v ktorom sa nachádza promenáda s nespočetným množstvom reštaurácií, barov a obchodov so suvenírmi. Letovisko ponúka svojim návštevníkom dlhé piesčité pláže s krištáľovo čistou vodou, ktoré sa do mora zvažujú veľmi pozvoľne. Pre priaznivcov športu je tu široká ponuka vodných športov a vzrušujúci nočný život s podobnou atmosférou ako na ostrove Ibiza. V okolí letoviska môžeme obdivovať národný park Olympos, obrovské vápencové hory, kaňon Goynuk, skaly Ikiz Kayalar, jaskyne Beldibi a Molla, byzantský kostol, staroveké mestá Phaselis a Olympos, ohnivú stráň Chiméra tzv. „večne horiaci plameň“, alebo antické pamiatky na južnom pobreží. A čo tak skúsiť prežiť noc v mestečku „hippie komunite“? Majú tu jedinečné lôžka a dá sa vybrať medzi stromovými domčekmi alebo závesnými hojdacími sieťami. Ide o také netradičné ubytovanie. Kemer je vhodné miesto pre dovolenku najmä pre tých, ktorí nemajú radi obrovské letoviská a nevadí im vyššia vlhkosť vzduchu.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko je vzdialené 40 km (Antalya). Transfer z letiska trvá približne 1 hodinu. 

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 252 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 24 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Kemer je veľmi často navštevované letovisko aj vďaka veľmi príjemným teplotám počas celého roka. Od januára do marca pohybuje od 15°C do 18°C. V apríli sa už začne veľmi príjemne otepľovať a teplota vystúpi na 22°C. Od mája sa začína teplé letné počasie a teploty sa pohybujú okolo 26°C. Najteplejšie je od júna do septembra, kedy teploty dosahujú 33°C - 36°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

V letovisku Kemer nájdete dve pláže, ktoré sú oddelené prístavom a malým polostrovom. Pláže sú piesočnaté, veľmi dlhé a čisté. Na niektorých miestach nájdete aj malé kamienky. Na plážach sú k dispozícii slnečníky, ležadlá a sieť reštaurácií, barov a malých obchodíkov.


(Zdroj: flickr//cc/Kemer beach)

More

More je tu veľmi teplé a navyše aj vysoká vlhkosť vzduchu. Čistota samotného mora dokonca umožňuje uvidieť v mori i planktón, ktorý pri západe slnka prekrásne svetielkuje a tí šťastnejší môžu dokonca spozorovať i morské korytnačky a v oblasti Kemeru je snáď aj najväčší počet delfínov žijúcich vo voľnej prírode.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 19°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 27°C, September - 26°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Hotelové rezorty ponúkajú rôzne animácie pre deti, taktiež sú k dispozícii detské kútiky a ihriská. V blízkosti letoviska nájdete aj zaujímavé atrakcie ako delfinárium alebo rôzne akvaparky.

Šport

Priaznivci vodných športov majú široký výber akýchkoľvek atrakcií, či už windsurfing, vodné lyže, skútre, bicykle a podobne. Takisto sa na pláži hrajú plážové športy - futbal, volejbal alebo tenis. 

Zábava

Toto letovisko sa často prirovnáva k ostrovu Ibiza, najmä vďaka búrlivému nočnému životu. Môžete tu navštíviť rôzne bary, diskotékové kluby alebo si zahrať v kasíne. Nočný život je tu veľmi pestrý.

Mapa

Video

Kemer má veľmi pekné historické pamiatky, taktiež nádhernú prírodu a iné atrakcie, ktoré sa oplatí vidieť.

MESTO KEMER

Malý výlet si môžete spraviť aj do mestečka Kemer, ktoré je priamo na pláži. Spoznáte typickú tureckú architektúru radových domov a penziónov, v ktorých Vás privítajú miestnym jedlom a nápojmi. V mestečku sa nachádzajú aj obchody so suvenírmi, ale aj stánky s ovocím, zeleninou, morskými živočíchmi, či korením.


(Zdroj: flickr//cc/Kemer)

PHASELIS

Neďaleko Kemeru, cca 16 km, sa v lese nachádzajú unikátne zrúcaniny starovekého mestečka. Nechajte sa doviezť na križovatku v krásnej dedinke Tekirova a spravte si pešiu turistiku až k zrúcaninám.


(Zdroj: flickr//cc/Phaselis)

OLYMPOS

Turecko je plné starovekých rúin a tak isto je to aj s mestom Olympos, ktoré bolo kedysi významným centrom. Dnes môžete vidieť len jeho zrúcaniny.


(Zdroj: flickr//cc/Olympos)

PERGÉ

Mestečko Pergé je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom. Mesto Kemer je vzdialené cca 65 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla. Mesto Kemer je vzdialený cca 92 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

DUDEN WATERFALL

Neďaleko letoviska môžete vidieť prírodnú krásu v podobe vodopádu. Rieka Duden steká z pohoria Taurus a vytvára tak dva krásne vodopády, ktorými sa môžete pokochať. V blízkosti sa nachádza aj známa pláž, reštaurácie a iné atrakcie. Kemer je vzdialený cca 55 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Duden waterfall)

TERMESSOS

Nazýva sa aj mestečko v oblakoch, pretože táto antická pamiatka je postavaná vysoko v horách. Nájdete tu zrúcaniny mesta a taktiež kamenné sarkofágy. Termessos je považované za najzachovalejšie antické mesto. Termessos leží od mesta Kemer cca 69 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Termessos)

DEMRE - MYRA

Historická Myra sa spája s tradíciou nosenia sladkostí na Sv. Mikuláša. Biskup Mikuláš mal pochádzať práve z Myry. Môžete sa pokochať krásnym výhľadom na historické ruiny, ktoré predstavujú hrobky vytesané do skál. Z mesta Kemer je to cca 100 km.


(Zdroj: flickr//cc/Myra)

LANOVKOU NA TAHTALI

Zaujímavý výlet si môžete spraviť aj na horu Tahtali, ku ktorej pravidelne premáva lanovka. Hora Tahtali je v nadmorskej výške 2 366 metrov a je jedným z vrchov pohoria Taurus odkiaľ budete mať nádherný výhľad.


(Zdroj: flickr//cc/Tahtali)

AQUAPARK

Priamo v centre mesta Kemer sa nachádza aquapark, kde môžete vyraziť so svojími deťmi. Je menší, má k dispozícii 3 tobogány, niekoľko iných šmýkačiek a bazénov.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.