ÚVOD » Turecko » Avsallar » Avsallar

Hotel Incekum Su
★★★★

Veľmi dobré8.8
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Incekum Su - Turecko - Alanya - Hotel Incekum Su - záhrada pred hotelom - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Privátna pláž len 20 m od hotela, ocenená za čistotu, plážový servis je zadarmo, matrace za poplatok.

Centrum

Centrum letoviska Avsallar je 300 m pešou prechádzkou.

Bazén

Vonkajší bazén pre dospelých s krásnym výhľadom na more, menší bazén pre deti.

Od letiska

Medzinárodné letisko v Antalyi je vzdialené 95 km od hotela.

Poloha

Hotel Incekum Su (ex Aska Baran) sa nachádza priamo na vlastnej pláži v zálive neďaleko Avsallaru.

Internet

Wifi pripojenie je pre klientov zadarmo.

O hoteli

Hotel v krásnom zálive mimo rušného centra so skvelou starostlivosťou majiteľa hotela. Menší komplex, z bazéna je krásny výhľad na more, animačné programy sa organizujú pri mori v zelenej záhrade. Hotel s rodinnou atmosférou.

Ubytovanie

Izby s výhľadom na morskú stranu sú za príplatok s možnou jednou prísteľkou, v hoteli je  možné ubyrovanie aj pre jednu osobu samostatne. Nechýba klimatizácia, sušič na vlasy, balkón, minichladnička. Trezor je spoplatnený.

Stravovanie

Raňajky, obedy aj večere sa podávajú formou bufetových stolov vrátanie miestnych nápojov v časoch určených hotelom. Príjemným bonusom je polnočná polievka.

Služby

Detský kútik, minidisco, stolný tenis, šípky, biliard a vodné športy za poplatok.

Nákupné možnosti

Najbližšie nákupné možnosti sú približne 300 m od hotela v stredisku Avsallar.

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Avsallar patrí medzi najkrajšie časti Tureckej riviéry, je to veľmi obľúbené letovisko, ktoré je vzdialené cca 80 km od známeho tureckého letoviska Antalye. V minulosti bol Avsallar malým rybárskym mestečkom a dnes je to letovisko s hotelovou zástavbou, no napriek tomu sa tu nachádzajú miesta plné zelene. Nájdeme tu typické turecké obchodíky, reštaurácie, kaviarne a večer sa Avsallar mení v centrum zábavy plné hudby a tanca.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené 80 km (Antalya). Transfer z letiska do stredísk trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 293 km.

Dĺžka letu

Najbližšie letisko je v stredisku Antalya.

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta z Bratislavy autom trvá približne 25 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v letovisku Avsallar sa od januára do marca pohybuje od 15°C do 18°C. V apríli sa už začne otepľovať na približne 22°C. V máji sa začína krásne letné a veľmi teplé počasie a teploty sa pohybujú okolo 26°C. Najteplejšie je od júna do septembra, kedy teploty dosahujú 33°C - 36°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

Pláže v tomto letovisku sú široké, miestami kamienkové a miestami piesočnaté.  Morské dno je väčšinou kamenisté, a preto sú na mnohých miestach postavené móla, ktoré turistom umožňujú vstup do mora. Nájdete tu však aj pláže s veľmi pozvoľným a miernym vstupom do vody, čo ocenia najmä rodiny s malými deťmi. Na plážach je možné vykonávať viacero športových aktivít (potápanie, windsurfing, výlety loďou ai).


(Zdroj: flickr//cc/Avsallar)

More

Podobne ako v ďalších strediskách Turecka, je aj tu more veľmi čisté a po celý rok príjemné teplé a vhodné na kúpanie.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 16°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 26°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Mnohé hotelové rezorty sú stavané na dovolenku pre rodiny s deťmi a majú vybudované aquaparky, detské ihriská a iné atrakcie, kde sa zabavia aj vaše deti.

Šport

Na plážach možnosť vodných športov, plážových športov, možnosť zapožičania bicyklov alebo môžete ísť na turistiku do okolitej prírody.

Zábava

Zabavíte sa v miestnych baroch a reštauráciach, kde sa usporadúvajú ochutnávky miestnych špecialít a nápojov. Pre mladších sú tu bary, diskotéky a rôzne oslavy, ktoré sa konajú počas letnej sezóny.

Mapa

Video

8.8
8
Hodnotenie od zákazníka: 22.1. 2019 o 14:42
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.de
Plusy: Znovu sme boli na 10 dní v tomto rodinnom hoteli. Mali sme opäť izbu číslo 609 s krásnym výhľadom na more. 5. a 6. poschodie bolo zrekonštruované a izby boli znova renovované. Vchod do sprchy je teraz na úrovni terénu. Jedlo bolo znova dobré. Tentokrát sme navštívili hammam a vyskúšali sme 3 masáže. Bolo to úplne super. Pomer ceny a výkonu je veľmi dobrý. To, čo sa nám tentokrát nepáčilo, bol animačný tím. Lehátka na pláži za dva kusy s podložkou a dáždnikom 2 €. Určite sa tu ešte vrátime.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 22.1. 2019 o 14:36
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.de
Plusy: Hotel sa nachádza hneď vedľa hotela Rubi Platinium. Hotel má vlastnú hotelovú plážovú časť. Na pláži sú lehátka bez poplatku, vankúše 1 € na deň a detská postieľka. V malom obchode, ktorý sa nachádza v suteréne hotela, môžete zaplatiť v eurách.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 22.1. 2019 o 14:34
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.de
Plusy: Je to malý veľmi pekný hotel, ktorý sa nachádza priamo na piesočnatej pláži Avsallar. Mesto je vzdialené asi 10 minút. Izby nie sú veľmi veľké, ale dostatočne veľké na dovolenku, Wi-Fi je zahrnutá v cene ako aj plážové uteráky.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 22.1. 2019 o 14:33
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Hotel sa nachádza v blízkosti pláže. Zelená záhrada s mnohými palmami je umiestnená medzi hotelom a rušnou cestou, ktorá je pred hotelom. Z ľavej strany je Rubi Platinum Spa Resorts a z pravej strany je veľký hotel Ozkaymak. Súčasťou hotela sú dva bazény pre dospelých a jeden bazén pre deti. Navštívil som toto miesto v máji. Počasie v máji je veľmi pekné, ale teplota vody v bazéne a v mori je chladnejšia. Hotel má aj krytý bazén, ale je uzavretý. To by bolo dobré, keby to bolo otvorené pre ľudí, ktorí majú radi kúpanie v teplejšej vode, najmä počas mesiacov, keď je počasie nestabilné a chladnejšie. Reštaurácia, ktorá je súčasťou hotela, ponúka veľmi chutné jedlá, koláče, sladkosti a nápoje a tiež tradičné jedlá ako Pide alebo Kebab. V bare pri bazéne sa podávajú pizza, hamburger alebo hranolky a nápoje. Interiér hotela vyzerá ako divadlo. Izby sú čisté a funkčné s malou chladničkou a klimatizáciou a s balkónom. Na balkóne je vešiak na mokré oblečenie. V každej izbe je brožúra, ktorá obsahuje všetky informácie o hoteli a aktivitách.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 22.1. 2019 o 14:29
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Jedlo je výborné, často boli ryby, ale inak úplne nudné. Izby sú čisté, personál je veľmi užitočný, ale ich znalosť angličtiny nie je veľmi dobrá. Hotel sa viac zameriava na miestnych a východoeurópskych zákazníkov s prevahou z Ruska. Animačné aktivity boli vodná gymnastika, šípky a boccia. Večerný výkon mongolskej umeleckej skupiny bol skvelý. More je pekné a teplé, piesočnatá pláž. Morské dno priamo pred hotelom je pokryté veľkými kameňmi vyčnievajúcimi tesne pod povrchom. Ale z pláže pri susednom hoteli (vzdialenosť po pláži asi 50 m) nájdete bezpečnú cestu, kde počas plávania nemáte kamene. Wifi je k dispozícii vo vstupnej hale a pri bazéne. V izbe za poplatok. Nákupné možnosti sú od hotela vzdialené 300 m. Centrum mesta Avsalar je 10 minút chôdze od hotela. Hotel je zaradený na štyri hviezdičky, ale môj osobný názor je okolo 3,7 (na základe mojej predchádzajúcej skúsenosti).
zobraziť viac

Avsallar je stredisko hneď vedľa známej Alanye, kde môžete vidieť množstvo atrakcií a zaujímavostí. 

SEAlANYA DOLPHINPARK

Krásny zábavny park s delfínmi a mnohými inými druhmi rýb, od mesta Avsallar je vzdialený cca 4 km. Môžete sa tešiť na šou s delfínmi a taktiež si môžete s nimi aj zaplávať. Informácie o cenách vstupného a ďalších podrobnostiach nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Dolphinarium)

KALE

Je to pevnosť, ktorej korene siahajú až do antiky. Túto mohutnú pevnosť dal postavať sultán Alaeddin Keykubad I. Dĺžka tejto stavby je 6 kilometrov, po ktorej sa môžete poprechádzať a zažiť troška histórie. Pevnosť nájdete cca 27 km od Avsallaru pri meste Alanya.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

CUMA PAZAR

Známy piatkový trh v Alanyi s typickou atmosférou sa nachádza priamo pod zámkom. Nakupovanie je v Turecku považované za kultúrny zážitok. Na trhu sa ponúka ovocie, zelenina, ručné práce, suveníry a mnohé iné. Alanya leží cca 24 km od mesta Avsallar.


(Zdroj: flickr//cc/Market)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku. Aquapark je vdzialený cca 9 km.


(Zdroj: flickr//cc/Aqualand)

TAURUS

Najznámejšie pohorie Turecka je pohorie Taurus, ktoré zaujme najmä nadšencov turistiky a dobrodruhov. Pohorie je vdzialené cca 125 km. Má prevažne náročný terén, ale nádhernú prírodu a výhľady. Mnohé cestovné kancelárie organizujú jeep safari, kde môžete spoznať miestnu prírodu a turecké dedinky.


(Zdroj: flickr//cc/Taurus)

MESTO ALANYA

Veľmi navštevované je samotné mestečko Alanya, ktoré ponúka množstvo atrakcií a pamiatok. Má historické centrum mesta s uličkami a budovami, no najzaujímavejšou pamiatkou v tomto meste je zámok Alanya Kalesi, ktorý je postavený na kopci a ponúka krásny výhľad na more. Alanya leží od Avsallaru cca 24 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla.


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé, vzdialené cca 97 km, je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Avsallar, približne 39 km, tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou.


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.