ÚVOD » Turecko » Kusadasi

Hotel Korumar Ephesus Beach
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Hotel Korumar Ephesus Beach - Korumar Ephesus Beach  - obrázok č. 1 - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Kusadasi je stredisko bohaté nie len na krásne pláže, ale aj na históriu. V jeho okolí sa môžete pokochať mnohými kultúrno-historickými pamiatkami.

MESTO KUSADASI

Mesto je významným mestom, ktoré sa nachádza v provincii Aydin. Výlet do mesta si môžete spraviť cez deň, aby ste videli pamiatky a krásnu architektúru alebo večer na romantickú prechádzku úzkymi uličkami. 


(Zdroj: flickr//cc/Kusadasi)

OZDERE

Malé mestečko, ktoré bolo rybárskou dedinkou dnes ponúka moderné služby luxusných hotelov. Každý týždeň sa v meste koná miestny trh, ktorý sa oplatí vidieť. Môžete si nakúpiť suveníry, miestne korenie, ochutnať miestne špeciality alebo nápoje. Od mesta Kusadasi je vzdialené cca 40 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Sunset Ozdere)

IZMIR

Najzaujímavejším mestom v tejto oblasti je určite Izmir, vzdialený cca 90 km. Považuje sa za miliónové mesto a najmodernejšie mesto v Turecku. V Izmire môžete vidieť známy park Kulturparki, ktorý je nazývaný aj malým Central parkom, môžete si pozrieť hrad Kadifekale a taktiež zaujímavé námestie. 


(Zdroj: flickr//cc/Izmir)

CESME

Malé mestečko neďaleko Izmiru môžete navštíviť kvôli teplým termálnym prameňom, ktoré vyvierajú priamo na pláži. V centre mesta tiež môžete vidieť množstvo pamiatok. Cesme od mesta Kusadasi leží cca 160 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Cesme)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale, ktoré je vzdialené približne 3 hodiny cesty od Izmiru. Od mesta Kusadasi sa nachádza cca 200 km. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka.


(Zdroj: flickr//cc/Pamukkale)

ARTEMIDIN CHRÁM

Táto veľmi populárna stavba pôvodne patrila medzi sedem divov sveta práve vďaka unikátnym stĺpom v iónskom štýle, ktorých bolo 26. Neskôr boli bohužiaľ zničené, ale ostali po nich nejaké pozostatky, ktoré sú napriek tomu unikátne. Chrám bol zasvätený bohyni Aremis. Od mesta Kusadasi leží cca 20 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Artemis)

HADRIÁNOV CHRÁM

Ďalším veľmi často navštevovaným chrámom je chrám Hadriána, ktorý patrí k najfotogenickejším stavbám v Efeze. Jeho počiatky siahajú až do roku 123 nášho letopočtu.


(Zdroj: flickr//cc/Hadrian)

CELUSOVA KNIŽNICA

Unikátna knižnica bola postavaná v roku 135 na počesť rímskeho konzula Celsa. Táto knižnica slúžila jeden čas aj ako hrobka. Aj napriek veľmi silnému zemetraseniu sa zachovala vo veľmi dobrom stave.


(Zdroj: flickr//cc/Efez)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.