ÚVOD » Turecko » Side » Kumköy

Hotel Merve Sun
★★★★

Veľmi dobré8.5
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Merve Sun - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Súkromná piesočná pláž je vzdialená 400 m od hotela, ležadlá a slnečníky sú zadarmo, uteráky za poplatok.

Centrum

Centrum strediska Kumkoy je od hotela len 1 km. 

Bazén

Vonkajší bazén so šmykľavkou, detský bazén. Mimo letnej sezóny je hosťom k dispozícii aj vnútorný bazén hotela.

Od letiska

Medzinárodné letisko v Antalyi je od hotela 65 km, transfer trvá do hodiny.

Poloha

Hotel je postavený v rušnom centre strediska Kumkoy.

Internet

Internetové wifi pripojenie je pre klientov aj na izbách.

O hoteli

Hotel vhodný pre klientov, ktorí obľubujú rušné centrum a živú letnú atmosféru. 

Ubytovanie

Klimatizované izby pre maximálne 3 osoby v klasickej izbe alebo kombinácia 3 dospelých osôb a jednej na prísteľke v rodinnej izbe, tieto sú mimo hlavnej budovy s oddelenými spálňami. Na izbe nechýba minibar, sušič vlasov, trezor je za poplatok. Nie všetky izby sú balkónové. 

Stravovanie

Koncept all inclusive s ponukou miestnych nápojov, ľahké občerstvenie je v bare na pláži. Pri rezervácii vopred je raz za pobyt možná večera v a la carte reštaurácii. 

Služby

Sauna, turecký kúpeľ, detský klub, masáže, fitness, animačné programy a raz do týždňa je turecký večer. 

Nákupné možnosti

Nákupné možnosti sú v známom stredisku Kumkoy len pár minút pešo od hotela. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Side, známe a turistami veľmi vyhľadávané letovisko, leží na juhozápade Turecka, na Tureckej riviére, asi 65 km od Antalye. Meno „side“ má pôvod v slove „granátové jablko“, ktoré sa tu hojne pestuje, rovnako ako pomaranče, citróny, grapefruity a bavlna. Mesto bolo významným prístavom a bohatlo predovšetkým s obchodu s otrokmi. Dnešné mesto bolo založené na konci 19. st. tureckými vysťahovalcami z Kréty a v 70-tych rokoch 20. st. sa mesto stalo známym dovolenkovým letoviskom. Side je mesto s množstvom historických pamiatok z dôb antiky, s upravenými piesčitými plážami, modernými hotelmi, ktoré ponúkajú veľmi kvalitné služby, s množstvom reštaurácií, kaviarni, barov a obchodíkov so suvenírmi a s jednou z najznámejších diskoték po šírym nebom tzv. Oxyd, ktorá pripomína rozprávkové komíny Kappadokie.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 65 km (Antalya). Transfer z letiska trvá 45 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 257 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 24 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Letovisko Side je veľmi často navštevované aj vďaka príjemnému počasiu. V januári sa teploty pohybujú okolo 15°C, vo februári vystúpia na 17°C a v marci až na 19°C. Od apríla sa začnú teploty výrazne zvyšovať a začne letné počasie. Apríl má priemernú teplotu 22°C, máj 26°C a v júni je už horúcich 30°C. V júli a auguste je najviac horúco a teplota vystúpi až na 33°C. V septembri teplota klesne na 30°C a v októbri až na 26°C. November je ešte stále teplý, pretože teplota sa pohybuje okolo 22°C a v decembri už klesne na príjemných 18°C.

Pláž

Nádherná, niekoľko km dlhá, piesočná pláž je veľmi čistá a na niektorých miestach široká až 150 m. Vstup do mora je pozvoľný a pláž, ktorá sa nachádza v zátoke a je chránená pre vetrom, je vhodná najmä pre rodiny s malými deťmi. Na pláži sú k dispozícii rôzne vodné športy, plážový volejbal, obchodíky, kaviarne a bary. Pláž je rozdelená na tri časti.

Západná pláž

Je tvorená hustou hotelovou sieťou, reštauráciami a barmi. Pláž je veľmi čistá, udržiavaná a sú na nej k dispozícii ležadlá a slnečníky.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Východný okraj polostrova

Pláž sa nachádza priamo v starom meste a je len menšou plážou, no s veľkým počtom návštevníkov.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Východná pláž

Od starého mesta smerom na východ môžete nájsť tretiu pláž, ktorá je troška odľahlejšia a ukrytá. Nájdete tu menej turistov ale na druhej strane si tu dokonale oddýchnete.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

More

More je kryštálovo čisté a mierne, preto je vhodné pre rodiny s deťmi ale aj pre plavcov.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 24°C, Júl - 27°C, August - 28°C, September - 27°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Side je často navštevované rodinami s deťmi, pretože pre deti je tu mnoho atrakcií. Nájdete tu detské ihriská, kútiky, šmýkačky a v hotelových rezortoch aj animačné programy.

Šport

Na pláži si môžete vybrať zo širokej ponuky vodných športov - windsurfing, potápanie, vodný skúter alebo z plážových športov - futbal, volejbal, tenis.

Zábava

V letovisku je kopec barov, reštaurácií a diskoték, kde sa môžete zabaviť tancom alebo si môžete v niektorých baroch vychutnať živú hudbu.

Mapa

Video

8.5
Ubytovanie
7.5
Stravovanie
10
Personál
7.5
Čistota
10
Okolie
5
Poloha
5
Pomer cena/kvalita
7.5
8
Hodnotenie od zákazníka: Dušan J. 4.9. 2018 o 15:19
Navštívené v termíne: 22.08. 2018 - 01.09. 2018
Nadpis: Merve Sun, Kumkoy
Plusy: Pekný, čistý hotel a izby. Príjemný a milý personál.
Mínusy: Malý areál hotela.
Delegát: No problem
Pláž, more: Pláž pekná a more trocha zmutené ale dalo sa.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 20.12. 2018 o 09:02
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Väčšina hostí boli Nemci alebo Rusi. Takže zamestnanci hovoria lepšie nemecky ako anglicky, ale snažia sa. Izby, zatiaľ čo nemôžem komentovať všetky izby, naša a izby mojej priateľky boli skvelé. Slušný nábytok, moderná kúpeľňa a najdôležitejšie pre mňa bolo, že izba bola dokonale čistá. Naša upratovačka neúnavne pracovala a všetko bolo čisté. Jedlo bolo skvelé, miloval som ich tureckú kuchyňu.. A la carte reštaurácia bola pre nás jediným skutočným sklamaním, nestojí za to rezervovať, nudné jedlo a veľmi pomalé služby. Nápoje, sú to miestne veci, ale čo môžete očakávať za tie peniaze a môj gin a tonik boli určite adekvátne. Na pláž nie je ďaleko a je tam celkom pekne, je tu bar. More bolo dosť teple na plávanie. Bazén bol pekný, ale dosť chladný, boli sme tam na samom konci októbra. Hotel sa nachádza na rušnej ceste.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 20.12. 2018 o 08:57
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Hotel je veľmi útulný, pokojný, čistý. Personál je veľmi zdvorilý a užitočný. Izba bola veľmi pekná, upratovanie každý deň, uteráky sa tiež menili každý deň. Dostali sme dve samostatné lôžka, ale spojili sme ich. Hotel má 2 bazény, jeden krytý a jeden vonkajší. Krytý bazén je teplý. Oba bazény majú hĺbku 1,40 m. Sauna a turecké kúpele boli plne funkčné. Jedlo bolo výborné a veľmi často sa menilo, všetky zvyšky hádzali ihneď do odpadkového vaku. Len raňajky sa trochu opakovali. Taktiež tu bol plážový bar s bezplatnými nápojmi a obedom. Súkromná pláž je vzdialená iba 5-7 minút chôdze od hotela. Piesočnatá pláž, ale v tej dobe bolo na brehu veľa morských burín, potom ich ostatné hotely čistili. Bezplatné lehátka a bezplatné uteráky na pláži. Hotel je na veľmi dobrom mieste, blízko konečnej zastávky, z ktorej môžete priamo do Manavgat, kde je veľa bazárov a reštaurácií v okolí, Side staré mesto je 25 minút chôdze od hotela na plážovej ceste.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 20.12. 2018 o 08:52
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Naša izba na 3. poschodí bola čistá a pohodlná s balkónom, ktorý bol oproti druhému krídlu hotela, takže sme mali nedostatok slnka. Upratovanie sme mali každodenne ale v rôznych časoch. Jedlo bolo bohaté a pestré a kedže sme boli pred sezónou nemali sme dlhé rady. Bohužiaľ kvôli mimosezóne tu nebol žiadny kyvadlový autobus na pláž alebo plážový bar, chodili sme pešo a bolo to 10 minút, kľudná prechádzka.
zobraziť viac

Letovisko Side je známe množstvom zaujímavostí a pamätihodností. Jednou so zaujímavostí sú napr. vodopády Manavgat, ďalej neďaleká priehrada, ktorá je treťou najväčšou v Turecku.

JAZERO TITREYEN GOL

Nádherná veľká vodná plocha, ktorá je oblkopená prírodou. Môžete si sem prísť oddýchnuť, pretože okolo jazera sú vybudované "pláže" alebo sa môžete poprechádzať po krásnej zelenej prírode. Z mesta Side je jazero vzdialené cca 5 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat lake)

MANAVGAT WATERFALL

Neďaleko letoviska Antalya tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou. Side je vzdialené cca 9,5 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat waterfall)

KÖPRÜLÜ

Národný park, kde uvidíte najmä krásnu prírodu, vodopády, skaly a borovicové lesy. Zaujímavá je aj rieka, ktorá je sfarbená do zelenomodrej farby. Tento výlet je ako stvorený pre objavovanie krás tureckej prírody.


(Zdroj: flickr//cc/Koprulu)

MESTO SIDE

Jedno z najdôležitejších antických sídlisk Turecka. môžeme obdivovať antický amfiteáter, mohutné mestské hradby, Athenin a Apolónov chrám ai. Nádherný malebný prístav je lemovaný celou radou útulných reštaurácií, kaviarní a barov.


(Zdroj: flickr//cc/Side)

TEMPLE OF APOLLO

Milovníkov histórie a kultúry očaria starodávne ruiny známeho chrámu. Je to veľmi dobrý nápad na celodenný výlet aj s rodinou a deťmi. V blízkosti rúin sa nachádza parkovisko a niekoľko obchodíkov s občerstvením. 


(Zdroj: flickr//cc/Temple of Apollo)

GREEK AMPHITHEATER

V meste Side taktiež nájdete starobylé zrúcaniny gréckeho amfiteátra a divadla, kde ľudia kedysi tvorili umenie v podobe herectva a kultúry.


(Zdroj: flickr//cc/Greek amphitheater)

PAMUKKALE

Celodenný výlet si môžete spraviť do Pamukkale, z mesta Side je to cca 330 km. Pamukkale je najväčšia a najzaujímavejšia atrakcia v Turecku. Takzvaný "bavlnený zámok" predstavuje travertínový svah, na ktorom vyvierajú minerálne pramene, čím vznikajú usadeniny, ktoré tvoria krásne terasky a jazierka.


(Zdroj: flickr//cc/Pamukkale)

RUINY MYRA

Historická Myra sa spája s tradíciou nosenia sladkostí na Sv. Mikuláša. Biskup Mikuláš mal pochádzať práve z Myry. Môžete sa pokochať krásnym výhľadom na historické ruiny, ktoré predstavujú hrobky vytesané do skál.


(Zdroj: flickr//cc/Myra)

PERGÉ

Mestečko Pergé je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom. Mesto Pergé je od Side cca 60 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

KALEICI

Kaleici je centrum mesta, ktoré je historicky významné. Spoznáte tu tureckú kultúru, architektúru a kuchyňu. Poprechádzať sa môžete úzkymi uličkami, navštíviť jednu z miestnych reštaurácií, či pokochať sa pamiatkami. Mesto Side je vzdialené cca 75 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Kaleici)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.