ÚVOD » Turecko » Okurcalar » Okurcalar

Hotel Orange County Resort Alanya
★★★★★

Veľmi dobré10.0
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel Orange County Resort Alanya - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Kamienkovo piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a so slnečníkmi a ležadlami zadarmo.

Centrum

Najbližšie centrum je v meste Okulcalar, ktoré je vzdialené približne 2 kilometre. 

Bazén

V hotelovom rezorte sú k dispozícií 2 vonkajšie bazény, v zimnej sezóne vnútorný bazén, detský bazén a tobogany.

Od letiska

Medzinárodné letisko v meste Antalya je vzdialené približne 90 kilometrov.

Poloha

Hotelový rezort je situovaný priamo pri pláži v stredisku Okurcalar neďaleko bazáru. Približne 30 kilometrov sú vzdialené mestá Alanya a Manavgat.

Internet

K dispozícií je WiFi pripojenie na izbách a v lobby.

O hoteli

Hotelový rezort je postavený vo vikingskom duchu a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Ide o luxusný hotelový rezort s bohatou ponukou kvalitných služieb.

Ubytovanie

Hotel ponúka ubytovanie v štandardných dvojlôžkových izbách s možnosťou dvoch prísteliek, v rodinných izbách s 2 miestnosťami a v cenovo dostupných izbách eco. Izby sú vybavené klimatizáciou, vlastným sociálnym zariadením, sušičom na vlasy, TV, WiFi pripojením, minibarom a trezorom.

Stravovanie

Koncept Ultra All Inclusive, ktorý zahŕňa raňajky, obedy a večere podávané vo forme bufetových stolov, ľahké občerstvenie počas dňa, miestne alko a nealko nápoje. V reštauráciách sa vyžaduje formálne oblečenie. Presný rozpis konceptu je k dispozícií po ubytovaní.

Služby

V rámci hotelového rezortu sa organizuje animačný program nielen pre deti. Hotel má bohatú ponuku služieb na trávenie aktívnej dovolenky. Pre aktívnejších je k aerobik, vstup do fitnes, stolný tenis, tenis, šípky a volejbal. Zrelaxovať je možné v saune a za poplatok si objednať masáž a vstup do SPA centra. Pre najmenších návštevníkov hotela je k dispozícií je miniklub, detské ihrisko a minidisco. V rámci hotelového rezortu sa nachádza lekárska služba.

Nákupné možnosti

Približne 300 metrov od hotela sa nachádza Alara bazár, ale aj priamo v hoteli je vybodovaná obchodná pasáž.

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Okurcalar, mladé letovisko na Tureckej riviére, leží asi 30 km od letoviska Alanya a 25 km od ďalšej známej destinácie Side. Mestečko nie je veľké a tvoria ho hlavne 4 * a 5 * hotely, ktoré sa rozprestierajú väčšinou vo veľkých tropických záhradách, priamo na pláži. Letovisko je vhodné pre klientov, ktorí uprednostňujú pokojnejšiu dovolenku a je ideálne hlavne pre rodiny s deťmi, pre ktoré je v miestnych hoteloch pripravené množstvo bazénov, šmykľaviek, tobogánov, detských ihrísk a aquaparkov. V letovisku Okurcalar je niekoľko reštaurácií a barov a dá sa tu vcelku aj výhodne nakúpiť. Zábavu a najmä historické pamätihodnosti ponúkajú neďaleké letoviská a to najmä Side alebo Alanya. Oblasť v celom regióne Antalya, kde sa Okurcalar nachádza, poskytuje aj neuveriteľné bohatstvo v podobe národných parkov, hôr, údolí, lesov, kaňonov a vodopádov.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v stredisku Alanya je vzdialené 74 km. Transfer z letiska trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 286 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Alanya: 2:25 hod.
Košice - Alanya: 2:10 hod.
Poprad - Alanya: 2:20 hod.
Sliač - Alanya: 2:20 hod.
Viedeň - Alanya: 2:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Ak sa rozhodnete cestovať autom, tak Vám cesta bude trvať približne 25 hodín, bude viesť viacerými krajinami a bude čiastočne spoplatnená.

Počasie

Okurcalar leží v oblasti, kde sú zimy chladné a leta zasa veľmi horúce. Typické teploty pre január sú 15°C, pre február 16°C a marec okolo 18°C. Apríl predstavuje pre Turecko jar a teploty vystúpia na 20°C. V máji teploty opäť stúpnu a to na 22°C. V júni sa začína leto a teplota vystúpi až na 30°C, podobne je to aj v júni a auguste, kedy môže byť v tejto oblasti až 33°C. September je stále veľmi teplý, je 30°C a v októbri už začnú teploty klesať na 27°C. November a december sú už chladnejšie mesiace, kedy sa teplota pohybuje okolo 18 - 16°C.

Pláž

Pláž v Okurcalar meria asi 150 metrov a je zložená z piesku a kameňov. K dispozícii sú slnečníky a ležadlá. Vstup do mora býva buď rovno z pláže alebo pomocou vybudovaného móla.


(Zdroj: flickr//cc/Okulcalar)

More

Ako na celom území pobrežia stredísk Antalye a Alanye, tak aj v stredisku Okurcalar je more veľmi čisté a pokojné.

Teplota mora

Január - 16°C, Feburár - 16°C, Marec - 18°C, Apríl - 18°C, Máj - 21°C, Jún - 23°C, Júl - 27°C, August - 28°C, September - 27°C, Október - 24°C, November - 22°C, December - 17°C.

Deti

V hoteloch sú pre deti šmýkačky, vodné atrakcie, detské kútiky a ihriská. Niektoré hotely ponúkajú deťom aj animačné programy.

Šport

Pestrá ponuka vodných a plážových športov.

Zábava

Večerné a nočné zábavy sa sústreďujú predovšetkým do hotelov, kde je pripravený pestrý program v podobe show a diskoték. 

Mapa

Video

10
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 17:00
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Hotel je veľmi čistý. Personál je veľmi profesionálny. Veľa rôznych druhov jedál. Bazén je veľmi čistý, pre hostí je veľa animácii, nemôžete sa tu určite nudiť. Exteriér hotela je veľmi veľký, takže sme nemali vôbec pocit, že je to tu preplnené bez ohľadu na počet hostí.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 16:56
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel krásne umiestnený s veľmi veľa atrakciami. Krásne izby, zdvorilý personál. regionálna kuchyňa je bohatá, ale nie morské plody. Transfer z letiska 3 hodiny. Izby s výhľadom na more sú zaujímavé. Animácie sú v hojnosti. Najjednoduchší spôsob, ako sa tu dorozumiete, je ruština.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 16:54
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel na úrovni. Skvelé stravovanie, všetko čisté a upratané, veľa atrakcií pre všetkých, každodenné animácie. Odporúčam to každému, kto si chce oddýchnuť alebo sa baviť. My sa tu určite vrátime.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 16:51
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel je skvelý, odporúčam. Priateľské služby, čisté izby, pohodlné postele, krásny výhľad z okna na more. Jedlo je veľmi dobré, zmes chutí a veľa možností, prístup do veľmi dobre vybavenej posilňovne. Výborne.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 7.1. 2019 o 16:49
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Báječné hotelové jedlo a služby skvelé.Určite sa tam znova vrátim. V tomto hoteli nie je čas na odpočinok, nudu a pokoj, zábava trvá po celý čas.
zobraziť viac

V stredisku Okurcalar je veľa možností ako stráviť deň, môžete sa zabaviť s deťmi v aquaparku alebo delfináriu alebo môžete spoznať historické a kultúrne mestá.

SEAlANYA DOLPHINPARK

Krásny zábavny park s delfínmi a mnohými inými druhmi rýb. Môžete sa tešiť na šou s delfínmi a taktiež si môžete s nimi aj zaplávať. Informácie o cenách vstupného a ďalších podrobnostiach nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/dolphinarium)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku.


(Zdroj: flickr//cc/Waterplanet)

NÁRODNÝ PARK ALADAGLAR

Súčasťou pohoria Taurus je národný park, ktorý sa rozprestiera v centrálnej časti pohoria. Turistov láka najmä vôňou ihličnanov a možnosťou turistiky. Pre milovníkov adrenalínu je tu možnosť raftingu na vodách vodopádov Kapuzbasi. Pohorie Taurus leží od mesta Okurcalar cca 270 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aladaglar)

TERSANE

Krásna a historicky významná lodenica, ktorá tvorí mohutné opevnenie. V noci je krásne rozsvietená a považuje sa za miesto romantikov. Od mesta Okurcalar leží cca 340 km.


(Zdroj: flickr//cc/Tersane)

KALE

Je to pevnosť, ktorej korene siahajú až do antiky. Túto mohutnú pevnosť dal postavať sultán Alaeddin Keykubad I. Dĺžka tejto stavby je 6 kilometrov, po ktorej sa môžete poprechádzať a zažiť troška histórie.


(Zdroj: flickr//cc/Kale)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla. Od mesta Okurcalar sa nachádza cca 65 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom. Mesto Pergé leží od mesta Okurcalar cca 90 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

SIDE

Jedno z najdôležitejších antických sídlisk Turecka. môžeme obdivovať antický amfiteáter, mohutné mestské hradby, Athenin a Apolónov chrám ai. Nádherný malebný prístav je lemovaný celou radou útulných reštaurácií, kaviarní a barov. Side je vzdialené cca 35 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Side)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.